Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 01-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Berichten van oudejaarsdag tot nieuwjaarsdag 08.00 uur. 13:37 vrijdag 1 januari 1999

Roel Hallink, tel. 06-51528156 en Ernest Zinsmeyer, tel. 06-22662875.

BEILEN. Diefstal auto.

In Beilen aan de Fazantlaan werd gisteren tegen de avond een auto gestolen. De auto stond geparkeerd dichtbij de Sportlaan. Het betreft een witte Opel Corsa. De 35-jarige eigenaresse uit Beilen heeft aangifte gedaan.

HOOGEVEEN. Stukgesneden dekzeilen vrachtauto's.

Aan de Voltastraat in Hoogeveen zijn in de nacht van woensdag op donderdag bij twee transportbedrijven, van ongeveer 15 vrachtauto's de dekzeilen stukgesneden. Uit een vrachtauto werden een paar pakken koffie gestolen, terwijl uit een andere een paar pakjes sinasappelsap werd weggenomen. De daders snijden de dekzeilen vermoedelijk stuk, om te kunnen zien wat de lading is. De schade aan de dekzeilen is wel te herstellen, doch blijft zichtbaar. De totale schade is nog niet bekend.

HOOGEVEEN. Vuurwerk inbeslag genomen.

Woensdagavond werd in een garagebox aan de Sloodstraat in Hoogeveen een partij van ongeveer 500 kilo vuurwerk aangetroffen. Het grootste gedeelte was illegaal vuurwerk. Alles inbeslag genomen. Tegen de eigenaar, een 19-jarige Hoogevener, is proces-verbaal opgemaakt. Ook in een garagebox aan de Meteorenlaan in Hoogeveen werd een partij van ongeveer 1000 kilo vuurwerk aangetroffen. Het betrof hier wel legaal vuurwerk, maar was ondeugdelijk opgeslagen en de 33-jarige eigenaar uit Hollandscheveld was niet in het bezit van een vergunning. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk is inbeslag genomen.

JAARWISSELING.

Smilde: werd aan de Molenwijk een hek vernield. Aan de A.M. Sorgstraat een ruit van een winkel. Aan de Prins Hendrikstraat en de Koningin Julianaastraat werden enkele lichtmasten omver getrokken en aan de Veenhoopsweg werd een lichtbak stukgeslagen.

Hoogeveen: vernieling bushokje aan de Korenstraat; aan de Trompstraat en in de Tamboerpassage werden enkele ruiten vernield; aan de Korenstraat werd een bushokje vernield; aan de Meester Harm Smeengelaan werd door 6 jongens in de leeftijd van 18 tot 20 jaar een ANWB-bord gemold. De daders waren nog terplaatse en zijn alle bekeurd terzake vernieling en baldadigheid; aan de rozenstraat werd een lichtmast omver getrokken; aan de Zuidwoldigerweg werd een bushokje vernield. Enkele vermoedelijk daders waren nog ter plaatse en zullen de komende dagen uitgenodigd worden om nader over de vernieling te verklaren; achter een huis aan de Wihelminastraat werd een erf afscheiding gesloopt en op de brandstapel gegooid.

Westerbork: van de kiosk aan de Burg. Gualt van Wezelplein werden een aantal ruiten vernield; aan hetzelfde plein werd van de telefooncel een paar ruiten ingegooid met en steen;

Coevorden: van de telefooncel aan de Burgemeester Feithsingel werden nagenoeg alle ruiten vernield.

Meppel: werden vernielingen aangericht aan het winkelcentrum de Swaenenborgh; bij een woning aan de Lute hagedoornstraat werden twee verdachten aangehouden terzake vernieling en inbraak. Het gaat om twee mannen van 25 jaar uit Meppel. Beide zijn ingesloten; aan de Hoofdstraat werd een ruit vernield van een winkel; aan het Kerkplein werd de toegangsdeur van de telefooncel vernield.

Nijeveen: aan de Dorpsstraat werd al het glaswerk van de ABRI vernield; verder werden er diverse kleine vernielingen gepleegd.

Zuidwolde: aan de Hoofdstraat werd een reclamebord stukgegooid en werd een lantaarnpaal omver getrokken.

Ruinerwold: op de kruising Dijkhuizen-Havelterweg werd bij een vreugdevuur een lantaarnpaal omver getrokken.

Zorgvlied: op de kruising van de Dorpsstraat en De Monden brande een personenauto uit. De eigenaar is op dit moment nog niet bekend.

Vreugdevuren.

In bijna alle plaatsen ontstonden er afgelopen nacht diverse vreugdevuren. In enkele gevallen heeft de brandweer de zaak geblust.

MEPPEL: Brand in woning

Tegen middenacht ontstond er in een woning aan het Woltingepad in Meppel brand. De brandweer heeft de zaak geblust. Vermoedelijk is er vuurwerk terecht gekomen tussen de pannen het dakbeschot aan de achterzijde van de woning. Schade aan het dak aan de achterzijde en rook en waterschade op de zolderverdieping. Het schade bedrag is niet bekend.

SAMENVATTING: Er kan in de districten Zuid en West gesproken worden van een vrij rustige jaarwisseling, behoudens de reeds eerder genoemde incidenten.

DISTRICT OOST
=============

In District Oost is de jaarwisseling rustig verlopen. Het algemene beeld is dat er veel mensen op straat zijn geweest, maar dat er weinig ongeregeldheden zijn geweest. De hele avond en nacht zijn er tientallen meldingen geweest van branden en brandjes. Waar dat geen gevaar opleverde heeft de politie dat laten uitbranden. Ordeverstoringen zijn er niet geweest. Het feest in de Giraf is goed bezocht en heeft zeker positief bijgedragen aan deze rustige jaarwisseling.
In Oost zijn drie mensen aangehouden.
Een man is aangehouden wegens vernieling van een winkelruit aan De Weiert. Een man is aangehouden wegens bedreiging met een pistool en rijden onder invloed. De bedreiging moet nog onderzocht worden; het drankgebruik staat wel vast ( 1135 UGL/ 2,65 promille). Een jongeman is aangehouden met een vuurwerkpistool. Dit is met snelrecht afgedaan.

Hieronder de wat nader gespecificeerde berichten.

EMMEN
Omstreeks 04.00 uur is in de Wilhelminastraat een verkeersbord omver gereden door vermoedelijk een witte taxi. De politie zoekt getuigen.

ROSWINKEL
Op het Oude Schuttingkanaal is een uitgebrande vouwwagen aangetroffen. Deze is vermoedelijk ergens achter een woning weggehaald en op de brandstapel aldaar gezet.

EMMEN
Oudejaarsdag omstreeks 12.15 uur is een 52-jarige man uit Nieuw-Weerdinge aangehouden wegens diefstal in een supermarkt aan de Weerdingerstraat. Snelrecht is toegepast.

KLAZIENAVEEN
Oudejaarsavond omstreeks 20.15 uur is aan het Kruiwerk de achterruit van een personenauto vernield. Rondom de auto werden veel vuurwerkresten aangetroffen. Ook onder de ruitenwissers zaten vuurwerkresten. Vermoedelijk is de achterruit er met vuurwerk uitgeblazen.

EMMEN
Omstreeks 3.00 uur is een 21-jarige Emmenaar aangehouden wegens vernieling van een winkelruit op de Weiert. Een getuige heeft de man gevolgd en aangewezen aan de politie. Daarna kon hij worden ingerekend.

EMMEN
Omstreeks 5.30 is een 20-jarige Klazienavener op de Boslaan aangehouden met een vuurwerkpistool. Dit pistool is in beslag genomen en de zaak is met snelrecht afgedaan.

BORGER
Op de Hoofdstraat zagen politiemensen gisteravond om 21.30 een halve auto rondrijden. Een hoop lawaai en een vonkenregen veroorzakend reed de jeugd met deze auto richting een brandstapel. Voordat het zover kwam is de auto meegenomen evenals de rest van de stapel afval, voordat de brand erin ging.

KLAZIENAVEEN
Aan de Langestraat heeft net na de jaarwisseling een 23-jarige inwoner van Weiteveen brandwonden in zijn gezicht opgelopen, toen hij wat te onvoorzichtig met zijn vuurwerk omging. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis.

EMMEN
Omstreeks 2.15 uur werd de politie aangesproken op de Boerschaplaan door een man die kort daarvoor bedreigd zou zijn met een pistool. Tijdens dat gesprek kwam de verdachte net langs rijden. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Hij bleek flink gedronken te hebben. Bij de ademtest scoorde hij 1135 UGL, wat overeenkomt met 2,65 promille. De man, 27 jaar oud en woonachtig in Bergentheim, is voor een nader onderzoek ingesloten.

DISTRICT NOORD
===============

Ook hier een jaarwisseling zonder grote incidenten. De opzet was hier om zoveel mogelijk wijkgericht te werken. Feesten in de wijken zijn goed bezocht en hebben een positieve bijdrage geleverd, evenals de inzet van de politiemensen die gezien de hoeveelheid meldingen de hele avond en nacht in de weer zijn geweest. Collega's die dienst hebben gedaan in Peelo spreken ondanks een aanhouding wegens vernieling van een perfecte avond in die wijk. In district Noord zijn in totaal 5 mensen aangehouden wegens vernielingen en openlijke geweldpleging.

Hieronder de nader gespecificeerde berichtgeving.

RODEN
Een groep jeugd heeft hier met zwaar vuurwerk deksels van putten geblazen. Deze konden alle weer op hun plaats worden gelegd. Aan de Koekoeksbloem bleek een kast van de RECAI te zijn opgeblazen, waardoor deze buurt omstreeks 20.30 uur geen tv kon ontvangen.

ZUIDLAREN
Omstreeks22.30 uur is een etalageruit van een winkel aan de Stationsstraat ingeslagen. Uit de winkel zijn twee aangeklede etalagepoppen gestolen.

ASSEN
Op oudejaarsdag is 's middags een ruit ingeslagen van een geparkeerde auto aan de Industrieweg. Uit de auto is een GSM-telefoon gestolen. Deze lag op het dashboard.

ASSEN
Omstreeks 2.15 uur merkte een 21-jarige vrouw uit de Einsteinlaan dat haar auto was gestolen. Korte tijd later is de auto aangetroffen in een sloot aan de Hooidijk in Zeijen. De auto was in brand gestoken, de binnenzijde was daardoor vernield.

RODEN
Aan de Brink is rond 1.00 uur een telefooncel in brand gestoken.

ASSEN
Aan de Vaart Zuidzijde is tussen 16.30 en 1.30 ingebroken in een woning. Het slot van een slaapkamerraam is vernield, waarna de daders naar binnen zijn geklommen. De eigenaar, een 68-jarige man, mist sieraden en een geldbedrag.

EELDE
Hier zijn in totaal zes abri's vernield. Al het glaswerk is kapotgeslagen. Rond 1.30 uur is hier een 19-jarige inwoner van Eelde aangehouden wegens baldadigheid. Hij liep met een vlaggenstok rond waarvan de herkomst nog niet duidelijk is.

ASSEN
Omstreeks 3.00 uur zijn aan de Merwedestraat 2 Assenaren, 28 en 19 jaar oud, aangehouden, wegens vernieling van ruiten van een school. Het is nog niet duidelijk of het om vernielingen gaat of een poging tot inbraak. Onderzoek moet nog plaats vinden.

ASSEN
Rond 3.00 uur is aan de Brinkstraat en 29-jarige Assenaar aangehouden wegens vernieling van een ruit van een hotel aldaar.

ASSEN
Omstreeks 0.45 uur is aan de Kleuvenstee een 17-jarige Assenaar aangehouden terwijl hij daar op een fiets stond te springen. De fiets werd daardoor vernield.

/ / / / / / EINDE BERICHT.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Markten tijdens Sinterklaasintocht en Winterbeleving in Mill
Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas samen met zijn Pieten weer voet aan wal zetten in Nederland. Traditioneel komt hij...

Tweederde Nederlandse huishoudens heeft triple- of quadplay abonnement
Circa 66% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een abonnement bij 1 provider waarbij internet, tv en bellen worden afgenomen....

Internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen
TRUSTECH (inclusief CARTES) - een internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen - presenteert uitzonderlijk programma 2016 PARIJS-(BUSINESS WIRE)- Nieuwe naam, nieuwe targets,...

Meer passagiers voor Nederlandse luchthavens, maar omzet groeit niet
Schiphol bestaat 100 jaar. De luchthaven ligt op koers om dit jaar 60 miljoen passagiers te bereiken. Met dit mogelijke...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Closing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

Nieuw bedrijf Med4You.nl helpt patiënt aan regie
Op 1 oktober aanstaande start voormalig zorg-ict bestuurder Hans Hagoort het bedrijf Med4You.nl. Med4You.nl wil zich met haar activiteiten richten...

Smartmatic lanceert TIVI - systeem voor online verkiezingen
Smartmatic lanceert TIVI - veilig en verifieerbaar systeem voor online verkiezingen LONDON-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic heeft vandaag de lancering van TIVI...

D-Day voor Daycar.nl - Auto voor de deur wordt wagenpark van de wijk
We zijn op weg naar een nieuwe samen-beweging, waarin de deelauto innoveert. De laatste ontwikkeling is Daycar. Door leenschaamte te...

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...