Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lodewijk de Waal opent FNV-informatielijn Flex en zekerheid

Datum nieuwsfeit: 04-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht FNV


Lodewijk de Waal opent FNV-informatielijn Flex en zekerheid

Maandagmiddag 4 januari 1999 om 13.00 uur opent FNV-voorzitter Lodewijk de Waal een nieuwe telefonische informatie- en adviesdienst voor uitzendwerkers, oproepkrachten en mensen met tijdelijke contracten. De opening vindt plaats in de vestiging van uitzendbureau Randstad Callflex in Amsterdam-Sloterdijk. Callflex is gespecialiseerd in uitzendkrachten voor callcenters. Tijdens het werkbezoek zal FNV-voorzitter De Waal gesprekken voeren met een aantal uitzendkrachten. Daarna volgt de opening van de nieuwe telefoonlijn, en krijgen ook de aanwezige uitzendkrachten de gelegenheid telefonisch hun vragen te stellen aan de FNV-adviseurs.

Aanleiding voor de telefonische informatie- en adviesdienst is het in werking treden op 1 januari van nieuwe wettelijke regels voor flexwerkers. Volgens de wet Flexibiliteit en Zekerheid krijgen bijvoorbeeld uitzendkrachten na verloop van tijd uitzicht op een vast contract, en recht op pensioen en scholing. Ook voor werknemers met tijdelijke contracten of een oproepcontract verandert het een en ander. Bij de nieuwe FNV-telefoonlijn (0900) 3 300 300 kunnen al deze flexwerkers terecht voor meer informatie over hun rechten en plichten. De lijn is met ingang van maandag 4 januari elke werkdag van 10 tot 14 uur geopend en staat open voor zowel FNV-leden als niet-leden.

Randstad Callflex heeft zo’n dertig vestigingen in het hele land. Het verzorgt op jaarbasis de uitzending van meer dan 20.000 uitzendkrachten naar zo’n driehonderd callcenters, waaronder KLM, Rabobank, KPN, Libertel, Mercedes en ECI.

Plaats:

Randstad Callflex (in Orly Plaza), Orlyplein 147, Amsterdam Sloterdijk (naast NS-station Amsterdam-Sloterdijk).
De ingang van Randstad Callflex zit helemaal rechts van de hoofdingang van Orly Plaza en is herkenbaar aan het blauwe Randstad-uithangbord.

Programma:

13.00: Lodewijk de Waal praat informeel met uitzendkrachten

13.15: korte toespraken van Lodewijk de Waal en Walter Kok (directeur Randstad Callflex)

13.30: officiele opening van de FNV Servicelijn, gevolgd door telefoontjes door uitzendkrachten

Meer informatie:

FNV Voorlichting, Harrie Lindelauff (020) 58 16 550 of 06 – 227 900 54
31 december 1998

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie