Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV: Goed openbaar vervoer kan zonder markt

Datum nieuwsfeit: 06-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht FNV


Goed openbaar vervoer kan zonder markt

Marktwerking kan bijdragen aan het succes van het openbaar vervoer, maar is niet per se nodig. Dat meldt het ledenblad van ABVAKABO FNV, 'Aaneen'.

Aanleiding is een onderzoek van het ministerie van Verkeer en Waterstaat naar goed lopende openbaar vervoerbedrijven in tien Europese steden. De helft hiervan kent marktwerking, de andere helft niet. Ook in de steden zonder marktwerking groeit het aantal reizigers, dalen kosten en overheidssubsidie en verbetert de kwaliteit. Dit komt door een goede afstemming in de regio van de verkeers- en vervoersontwikkeling op economisch en ruimtelijk beleid. Belangrijk is flankerend beleid om het gebruik van de auto terug te dringen. Doorslaggevend is politieke zeggenschap en geld op regionaal niveau. Het regionaal vervoer moet dus niet hoeven concurreren met grote nationale projecten, zoals de hogesnelheidstrein, aldus 'Aaneen'.
6 januari 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie