Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amersfoort verwijdert onveilige speeltoestellen

Datum nieuwsfeit: 06-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort


Items 6 januari 1999

Gemeente verwijdert onveilige speeltoestellen

De speeltoestellen op het Operaplein worden binnenkort verwijderd. Het hobbelpaard en het klim/glijtoestel moeten verdwijnen omdat ze niet aan de wettelijke veiligheidseisen voldoen.

Wie precies de eigenaar is van de speeltoestellen, is onduidelijk. Ooit werd de speelplek aangelegd door de voormalige eigenaar van de gebouwen op het Operaplein. De toestellen zijn geen eigendom van de gemeente en zij beheert ze ook niet. Omdat ze in openbaar gebied staan, is de gemeente echter wel aansprakelijk in geval van ongelukken. Daarom wil zij dat alle speelplekken voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen.

Het klim/glijtoestel verdwijnt omdat het te groot is voor de situatie en een zachte ondergrond ontbreekt. Dankzij een bijdrage van woningcorporatie Woonvast is het wel mogelijk om de locomotief te herstellen of een nieuw hobbelelement te plaatsen. Verder streeft de gemeente ernaar om het klim/glijtoestel te herplaatsen op een geschiktere, ruimere plek.

Wie meer wil weten over de speelplek, kan bellen met de beheerder openbare speelvoorzieningen van de gemeente, mevrouw E. Kaspers, telefoon 469 4729.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie