Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dierenbescherming koopt 108 verwaarloosde paarden op

Datum nieuwsfeit: 07-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Dierenbescherming


Landelijke Dierenbescherming

Dierenbescherming koopt 108 verwaarloosde paarden op

Persbericht

7 januari 1999

De Dierenbescherming heeft tachtig zwaar verwaarloosde shetlandpony's en een tiental paarden overgenomen van justitie. De dieren werden eind november vorig jaar door de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in Utrecht en Maartensdijk in beslag genomen. Dit gebeurde nadat de eigenaar had geweigerd zijn dieren bij te voeren en de nodige veterinaire hulp te bieden. De Dierenbescherming wil de verzorging en veterinaire begeleiding van de dieren de komende weken nog voortzetten. Daarna wordt bezien welke definitieve bestemming de dieren krijgen. Met de aankoop van de dieren wil de Dierenbescherming voorkomen dat zij wederom een onzekere toekomst tegemoet gaan.

Bij de politie en de Dierenbescherming hebben zich al vele in de paarden geïnteresseerde particulieren gemeld. Voor mensen die in aanmerking willen komen voor één of meerdere van de pony's, is een speciaal telefoonnummer geopend: 0900 - 0099. Via dit nummer vindt in eerste instantie een registratie plaats van namen en adressen. Vervolgens krijgen mensen een uitgebreide vragenlijst en aanvullende informatie toegezonden. De Dierenbescherming bepaalt in een later stadium wie de pony's krijgt toegewezen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie