Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie steunt aankoop 3,5 ha in Groenhovebos (Torhout)

Datum nieuwsfeit: 07-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Provincie steunt aankop van 3,5 ha in Groenhovebos Torhout

Brugge, 7 januari 1999
Nr. 002

PROVINCIE STEUNT AANKOOP VAN 3,5 HA IN GROENHOVEBOS (TORHOUT)

De Bestendige Deputatie verleende een subsidie van 175.030 Bef aan het gemeentebestuur van Torhout voor de aankoop van een waardevol stuk natuur in Groenhovebos.

Deze aankoop kadert in de realisatie van het Gemeentelijk Natuurontwikkelingsplan van Torhout . De gemeente wil hiermee een waardevolle vegetatie veilig stellen. De percelen zijn aangeduid als natuurgebied op het gewestplan en hebben een oppervlakte van ongeveer 3,5 ha.

Om tegemoet te komen aan de vraag van jeugdverenigingen naar speelmogelijkheden in het bos wil het gemeentebestuur het minst kwetsbare deel openstellen als speelbos.
Daarom heeft de Bestendige Deputatie een voorwaarde verbonden aan de subsidie : de precieze aanduiding en inrichting van een speelbos moet gebeuren in overleg met de provincie en met de afdeling Bos en Groen van de Vlaamse Gemeenschap. Op die manier zal de natuur optimaal beschermd kunnen worden terwijl er toch kan gespeeld worden in het bos.

De subsidie van 175.000 Bef kadert in het provinciaal reglement voor de betoelaging van aankoop van natuurgebieden door lokale besturen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie