Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie 'LINKS - Schilderkunst in extremis?' in Maastricht

Datum nieuwsfeit: 08-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

Tentoonstelling 'LINKS - schilderskunst in extremis?' in gouvernement


4/98

Maastricht, 8 januari 1998

TENTOONSTELLING 'LINKS - Schilderkunst in extremis?' IN GOUVERNEMENT

Vrijdag 8 januari om 16.00 uur wordt in de expositieruimte van het gouvernement de tentoonstelling geopend 'LINKS - Schilderkunst in extremis?'. De tentoonstelling is samengesteld bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Kunstcentrum Sittard. Na een inleiding door Luk Lambrecht (B), tentoonstellingsmaker en kunstcriticus, wordt de expositie geopend door Martin Eurlings, gedeputeerde voor onder meer cultuur.

De tentoonstelling in het gouvernement is samengesteld door gastcurator Jan de Nys uit Aals, België en toont schilderkunst die een dialoog aangaat met de natuurwetenschappen. Bovendien is het een doorsnee van internationale schilderkunst. Het Kunstcentrum Sittard heeft een beleid ontwikkeld dat internationale ontwikkelingen stimuleert en in beeld brengt. 'LINKS - Schilderkunst in extremis?' past volledig binnen dit beleid.

Er worden werken getoond van Marcel Berlanger (B), Wolfgang Ellenrieder (D), Matthias Groebel (D), Joseph Nechvatel (USA), Amikam Toren (GB), Angela de la Cruz (Sp), Christian Garnett (USA), Look Grootjans (NL), Herwig Steiner (A), Dario Urzay (Sp) en Claudia Schink (D).

De tentoonstelling is op werkdagen vrij te bezichtigen van 09.00 tot 17.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie