Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 10-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten zondag 10 januari tot 16.00 uur
15:48 zondag 10 januari 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

WIJSTER
Auto tegen boom
Vrijdagmiddag rond 15.30 uur botste een 28-jarige Emmenaar op het Hamveld met zijn auto tegen een boom. Bij het tegenkomen van een andere automobilist moest hij uitwijken, en kwam naast de rijbaan terecht. De bestuurder en een van zijn mede-inzittenden, een 20-jarige Emmenaar, raakten gewond en werden per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Na controle mochten zij het ziekenhuis weer verlaten.

RODEN
Frontale aanrijding twee auto's met vijf gewonden Vrijdagmiddag rond 13.45 reed een 48-jarige automobiliste uit Norg over de Trambaan. Kennelijk doordat er iets los achterin de auto lag keek ze achterom en stuurde daarbij haar auto naar links. Daardoor kwam ze op de linkerweghelft terecht en botste frontaal tegen een auto, die werd bestuurd door een 31-jarige man uit Heerlen. Bij dit ongeval raakten ook nog enkele mede-inzittenden gewond, waaronder een 73-jarige man en een 74-jarige vrouw uit Norg. In totaal zijn vijf betrokkenen naar het RKZ in Groningen overgebracht. Van de vijfde gewonde zijn geen gegevens bekend, en het letsel is ook niet bekend.

DE WIJK
Auto tegen boom, bestuurder onder invloed alcohol Vrijdagnacht rond 1.00 uur is een 41-jarige man uit Zuidwolde op de Leijenweg tegen een boom gebotst. Daarbij liep hij diverse botbreuken op. De brandweer heeft het dak van de auto verwijderd. Daarna kon hij worden overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Omdat het vermoeden sterk aanwezig was dat de man alcohol had gedronken is van hem een bloedproef afgenomen.

BARGER-COMPASCUUM
Aanrijding met letsel
Zaterdagmorgen rond 7.45 uur reed een 20-jarige man uit Barger-Compascuum over het Verlengde Oosterdiep Westzijde. Uit tegengestelde richting naderde een 18-jarige bromfietser uit Ter Apel. De automobilist sloeg linksaf de St. Jozefstraat in en zag daarbij de bromfietser niet. Er ontstond een frontale aanrijding waarbij de bromfietser achter de auto terecht kwam. Hij is overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen met nog onbekend letsel.

EMMEN
Diefstal auto
Zaterdagnacht rond 1.00 uur merkte een 53-jarige man uit Klijndijk dat zijn auto was gestolen. De auto stond geparkeerd op de Noordbargerstraat. Ook bleken de autosleutels uit zijn jaszak te zijn weggenomen. De jas hing in de garderobe van een horecagelegenheid waar die avond een receptie was.

ZUIDLAREN
Inbraak in auto
Zaterdagnacht is aan de Brink ingebroken in de auto van een 21-jarige man uit Kropswolde. Het slot van een van de portieren was geforceerd. Uit de auto is de radio-cdspeler, zonder front, weggenomen, en een hoeveelheid benzine en olie.
Bovendien is de gehele hoedenplank met daarin enkele luidsprekers, weggenomen.

HOOGEVEEN
Inbraak in auto
Vrijdagavond rond 23.00 uur merkte een 43-jarige man uit Hoogeveen, dat er in zijn auto was ingebroken. Deze stond geparkeerd aan de Europaweg. Uit de auto is de radio-cd-speler weggenomen. Een van de zijruiten bleek te zijn ingeslagen.

ASSEN
Inbraak in auto
Aan de Stadsbroek is een geparkeerde auto opengebroken. De 37-jarige eigenaar uit Assen mist zijn GSM-telefoon.

KLAZIENAVEEN
Inbraak in auto
Vrijdagnacht is aan de Voeghoutenstraat een geparkeerde auto opengebroken. Uit de auto, eigendom van een 25-jarige man uit Klazienaveen, werd de radio gestolen. Kennelijk heeft de dader nog getracht de auto te starten. In het contactslot werd nog een gedeelte van een schroevendraaier aangetroffen.

EMMEN
Woninginbraken
Vrijdagmiddag om 15.00 uur kwam een 20-jarige bewoonster van de Statenweg er achter dat er ongewenst bezoek in haar huis was geweest. Vermoedelijk heeft de dader kans gezien door middel van de flippermethode de buitendeur te openen. In de woning werd een sieradenkistje opengebroken. Er is nog niet precies bekend wat er is weggenomen. Vrijdagavond om 22.30 merkte een 46-jarige bewoner van het Eendenveld bij thuiskomst dat er was ingebroken. De tuindeur bleek te zijn opengebroken. Uit de woning werden een spelcomputer, een videorecorder en een tv weggenomen.
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Oldengaarde. Het is niet bekend hoe de dader of daders zijn binnen binnengekomen. Uit de woning mist de 46-jarige bewoonster enkele cheques, een geldbedrag, een rijbewijs en enkele bankpasjes.

BEILEN
Woninginbraak
Vrijdagavond tussen 20.00 en 00.30 uur is ingebroken in een woning aan de Smalbroek. De 45-jarige bewoner zag bij thuiskomst dat een zijdeur was opengebroken. Uit de woning werden sieraden weggenomen, en een geldbedrag.

MEPPEL
Woninginbraak
Zaterdagavond rond 21.45 merkte een 45-jarige bewoner van de Jan Steenstraat dat in zijn woning was ingebroken. Om binnen te kunnen komen heeft de dader een keukenraam verwijderd. Uit de woning is een tv weggenomen, een geldbedrag, een fototoestel en enkele cd's.

COEVORDEN
Jeugdige winkeldief opgepakt
Vrijdagmiddag om 17.00 uur is aan de Friesestraat een 13-jarig meisje uit die plaats aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze had goederen gestolen ter waarde van
F 17,90. Deze zaak wordt afgewerkt via het HALT-traject.

RODEN
Winkeldief aangehouden
Zaterdagochtend rond 9.30 uur is bij een supermarkt aan de Heerestraat een 68-jarige man uit Roden aangehouden wegens diefstal van levensmiddelen. In overleg met Justitie is de man een boete opgelegd van F 300.- Als deze wordt betaald is de zaak afgedaan.

VALTHERMOND
Dader vernieling aangehouden
Zaterdagavond omstreeks 21.00 uur is aan De Wieke een 25-jarige man uit Valthermond aangehouden wegens vernieling van enkele ruiten van een woning in die straat. Omstanders hielden de man vast en droegen hem over aan de politie. De man is overgebracht naar het bureau in Emmen, waar deze zaak met snelrecht is afgedaan. De man kwam tot zijn daad onder invloed van drugs, waarbij hij "doordraaide".

ZUIDLAREN
Dader vernieling aangehouden
Zaterdagnacht rond 3.30 uur is een 26-jarige man aangehouden wegens vernieling van een ruit van een café aan de Stationsweg. Na zijn aanhouding draaide man door en begon zich hevig te verzetten tegen de politie. Vervolgens is hij geboeid overgebracht naar het bureau, De man gaf bij zijn verhoor aan dat hij zich van de vernieling niets meer wist te herinneren, en dat hij veel alcohol had gebruikt in combinatie met XTC. Na zijn verhoor kreeg hij een snelrechtdagvaarding mee.

HOOGEVEEN
Geheime zenders uit de lucht gehaald
Zaterdagmiddag zijn bij een controle twee geheime zenders uit de lucht gehaald. Naar aanleiding van klachten van het nabij gelegen vliegveld werden de zenders opgespoord met een peilwagen van de Radio Controledienst.
Aan de Zenithlaan werd "Malle Japie" het zwijgen opgelegd. De zender is in beslag genomen; de 23-jarige eigenaar kreeg een proces-verbaal. Aan de Wethouder Robaardstraat werd de zender "Mustang" van een 24-jarige vrouw uit Hoogeveen uit de lucht gehaald. De zendinstallatie is in beslag genomen, en de eigenares kreeg een proces-verbaal.

SNELHEIDSCONTROLES
Vrijdag zijn op diverse plaatsen in Drenthe snelheidscontroles uitgevoerd.
Vrijdagmiddag zijn op de N 375 in Ruinen 430 auto's gecontroleerd. Daarvan bleken er 49 te snel te hebben gereden. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De hoogste snelheid was 120 km/u. Op de Hoofdlaan in Assen zijn 175 auto's gecontroleerd, waarbij 29 overtreders zijn genoteerd. De snelste reed hier 71 km/u waar 50 km/u is toegestaan.
Op Het Kanaal in Assen zijn 200 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 4 te snel bleken. Hoogst gemeten snelheid hier was 64 km/u. Op de Meentgoorn in Assen zijn 166 voertuigen gecontroleerd. Daarvan kregen er 12 een proces-verbaal. De snelste reed hier 69 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

MEPPEL
Dader bommelding aangehouden
Vrijdagmiddag rond 17.00 uur kwam bij de politie een bommelding binnen. Een man vertelde dat er een bom was geplaatst in een flat aan het Troelstraplein, die om middernacht zou ontploffen. De bom zou zijn geplaatst wegens ongenoegen over de afbraak van deze flat. Uit voorzorg zijn bomverkenners van de politie opgeroepen, die de flat hebben onderzocht. Daarbij is niets aangetroffen. Kort na middernacht kwam er wederom een telefonische melding, dat de bom nu over een half uur zou ontploffen. Direct na dit telefoontje kon de melder, een 21-jarige man uit Meppel, worden aangehouden door politie. Hij bekende de valse melding te hebben gedaan, uit onvrede over het feit dat deze flat zou worden afgebroken, en de flat waar hij woonde niet. Voor het doen van een valse melding kreeg de man een proces-verbaal. Er wordt nog overwogen om de schade die door deze valse melding is ontstaan, op de man te verhalen door middel van een civiele vordering.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Nieuw bedrijf Med4You.nl helpt patiënt aan regie
Op 1 oktober aanstaande start voormalig zorg-ict bestuurder Hans Hagoort het bedrijf Med4You.nl. Med4You.nl wil zich met haar activiteiten richten...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

Lancering Nederlands muzikantenplatform
Na onderzoek naar de behoeften van 15.000 muzikanten, twee jaar ontwikkelen en een testperiode met 300 early adaptors lanceert Indieplant...

Online winkel A BATHING APE(R) gelanceerd op 20th september 2016
Online winkel A BATHING APE(R) gelanceerd op 20th TOKYO-(BUSINESS WIRE)- Het internationale straatmodemerk A BATHING APE(R) heeft op dinsdag 20...

Bestuur Vindicat gaat ‘herijkingscommissie’ instellen
Bestuur Vindicat gaat in samenwerking met RUG, Gemeente Groningen en Hanzehogeschool ‘herijkingscommissie’ instellen Persbericht: Bestuur Vindicat gaat in samenwerking met...

Gedragskliniek voor Dieren zet zich in voor Blije Dieren op Dierendag
Angst bij dieren onderschat probleem 30 september 2016 Angst bij dieren onderschat probleem Net zoals bij gezondheidsproblemen het devies is,...

Nieuwe film- en discussieavond DocuDoka over duurzaam toerisme
Op vrijdag 30 september presenteert het Volkshotel de tweede editie van zijn geëngageerde film- en discussieavond DocuDoka in club Doka,...

Koenders ontbiedt Russische ambassadeur
Koenders ontbiedt Russische ambassadeur Nieuwsbericht | 30-09-2016 | 13:14 Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag de Russische ambassadeur in...

Vierde Gastrobar van Ron Blaauw opent deuren op Leidseplein
Chef-kok Ron Blaauw opent woensdag 5 oktober aanstaande de deuren van zijn Ron Gastrobar Paris op Leidseplein in Amsterdam. Het...

Lezing STOP stress en chronische vermoeidheid; herstel mogelijk
Helga Verhoeven, directeur van Ander Leven, geeft op donderdag 6 oktober bij Centrum de Roos in Amsterdam een informatiebijeenkomst over...

Premie zelfrijdende auto toch niet zo laag: nieuw hackrisico
Door de zelfrijdende auto zouden verzekeringspremies sterk dalen, zo dacht men lang. De kans op ongelukken zou er immers ingrijpend...

Hotwire PR koopt Eastwick Communications voor versterking in VS
Hotwire PR koopt Eastwick Communications voor versterkte aanwezigheid in VS en gegarandeerde positie in Noord-Amerikaanse top tien technologiebureaus NEW YORK-(BUSINESS...

Gesol Zorgverzekeringskantoor met vervoer overledenen Caribisch Nld
Het Zorgverzekeringskantoor (ZVK) is in Caribisch Nederland (de eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba) verantwoordelijk voor het terugvervoer van lichamen...

Kinderombudsman: Zwarte Piet vraagt om aanpassing
Kinderombudsman: Zwarte Piet vraagt om aanpassing 30 sep 2016 De figuur van Zwarte Piet kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of...

TransEnterix presenteert operatierobot Senhance(TM) op congres
TransEnterix presenteert operatierobot Senhance(TM) op congres Europese Vereniging voor Gynaecologische Endoscopie RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C.-(BUSINESS WIRE)- TransEnterix, Inc., een bedrijf...

DNB maakt pensioenopbouw onbetaalbaar door “Occasional Studie”
De conclusie van DNB dat uitsluitend een actuariële pensioenpremie garandeert dat jongeren evenveel betalen dan de ouderen deelnemers werd gelogenstraft...

Delticom AG: Probanden.nl begint de winter met nieuwe shop-features
Delticom AG: Probanden.nl begint de winter met nieuwe shop-features HANNOVER, Duitsland-(BUSINESS WIRE)- Precies op tijd voor de winterbandenperiode breidt Probanden.nl...

Qeado geeft websitebezoekers een identiteit
Qeado, ontwerper en leverancier van customer intelligence software voor digitale B2B marketeers, introduceert vandaag zijn clouddienst. Qeado stelt B2B marketeers...

Techbedrijf UNAS start website voor alternatieve manier van doneren
Technologie-initiatief UNAS heeft vandaag een website gelanceerd waarop mensen op een alternatieve manier kunnen doneren door middel van het kijken...

Nederlandse erotiek gigant lanceert als eerste een webshop in China
EasyToys Nederland is het eerste erotiekbedrijf in Europa dat seksspeeltjes levert aan China. De Nederlandse cross-border organisatie lanceert vandaag de...

Gelderse uitjes het duurst in 2016
Inwoners van Gelderland waren het afgelopen seizoen gemiddeld het duurst uit voor een bezoek aan een pretpark, dierentuin of familiepark....

Markten tijdens Sinterklaasintocht en Winterbeleving in Mill
Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas samen met zijn Pieten weer voet aan wal zetten in Nederland. Traditioneel komt hij...

Tweederde Nederlandse huishoudens heeft triple- of quadplay abonnement
Circa 66% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een abonnement bij 1 provider waarbij internet, tv en bellen worden afgenomen....

Internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen
TRUSTECH (inclusief CARTES) - een internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen - presenteert uitzonderlijk programma 2016 PARIJS-(BUSINESS WIRE)- Nieuwe naam, nieuwe targets,...

Meer passagiers voor Nederlandse luchthavens, maar omzet groeit niet
Schiphol bestaat 100 jaar. De luchthaven ligt op koers om dit jaar 60 miljoen passagiers te bereiken. Met dit mogelijke...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Closing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

Smartmatic lanceert TIVI - systeem voor online verkiezingen
Smartmatic lanceert TIVI - veilig en verifieerbaar systeem voor online verkiezingen LONDON-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic heeft vandaag de lancering van TIVI...

D-Day voor Daycar.nl - Auto voor de deur wordt wagenpark van de wijk
We zijn op weg naar een nieuwe samen-beweging, waarin de deelauto innoveert. De laatste ontwikkeling is Daycar. Door leenschaamte te...

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...