Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fiat presenteert Fiat Seicento Elettra op AutoRAI '99

Datum nieuwsfeit: 11-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Fiat tijdens de AutoRAI 99

(11 Januari 1999)

PERSBERICHT:

Het ligt voor de hand dat er op de Fiat-stand een speciale plaats (of vanwege zijn opmerkelijk compacte formaat moet je misschien wel zeggen: een speciaal plaatsje) is ingeruimd voor een van de meest spraakmakende auto's van dit moment. Uiteraard hebben we het dan over hebben de innovatieve Multipla Fiat.
Maar ook de nieuwe Seicento doet flink van zich spreken. Zo presenteert Fiat tijdens de AutoRAI op het Toekomstpaviljoen de wel heel bijzondere Fiat Seicento Elettra, die desgewenst ook buiten de hallen getest kan worden. Voor een elektrische auto ongekend veelzijdig, met vier volwaardige zitplaatsen bijvoorbeeld, en toch verrassend betaalbaar. Dat geldt zeker voor de meer gangbare Seicento-modellen Young en Hobby. Zeker gezien hun uitrusting zéér scherp geprijsd. Met de Fiat Seicento Hobby is er nu een interessant alternatief voor de ook al enorm populaire Sporting. De verwachtingen zijn hoog gespannen. De Hobby wordt namelijk ook uitgerust met de sterke 1.1-liter FIRE-motor en kost nog geen 18 mille. In deze klasse biedt hij dus erg veel auto voor zijn geld.

De Multipla Fiat behoeft eigenlijk nauwelijks nadere introductie. Zo ongeveer iedereen kent de eigenwijs vormgegeven ruimtewagen en heeft er zijn mening over. Uit de eerste testen in de vakbladen en televisie media in ons land blijkt in ieder geval glashelder dat de filosofie achter zijn design in de praktijk gewoon prima werkt. Nog even kort: de Multipla meet minder dan vier meter, maar is extra breed uitgevoerd om binnenin plaats te kunnen bieden aan twee zitrijen van drie personen. Je kunt dus prima met zijn zessen in de Fiat Multipla terecht. Met daarachter nog meer dan voldoende plek voor bagage ook. Een uniek combinatie. Uiteraard is dat naar behoefte te variëren. De drie achterstoelen zijn verplaatsbaar, omklapbaar en uitneembaar uitgevoerd.
Een aspect dat de testrijders ook steeds weer opvalt, zijn de dynamische rijeigenschappen van de Multipla. Niet alleen wil hij met zijn 1.6-16V of 1.9 JTD krachtbron met forse stappen vooruit, maar het onderstel is ook nadrukkelijk sportief afgestemd. Alles bij elkaar een compromisloos praktische en veelzijdige auto, met een lijn zoals die nog niet eerder is vertoond. En een heel haalbaar prijskaartje. De serie begint immers al onder de magische grens van 40 mille.

In de hoofdrol: de Fiat Seicento
Ook de diverse Seicento's zijn zeker het bekijken waard. De meest bijzondere uitvoering is zonder twijfel de Seicento Elettra. Zijn techniek wordt op het Toekomstpaviljoen gepresenteerd en er is buiten de hallen zelfs een testmodel beschikbaar. Beslist de moeite waard, want het betreft een enorm milieuvriendelijke en stille elektrisch aangedreven versie van de compacte Fiat. Door een geweldig slimme plaatsing van de aandrijving en de accu's biedt hij verrassend genoeg gewoon comfortabel plaats aan vier personen. En achterin zelfs aan de nodige bagage.
Daar komt nog bij dat de Elettra heel vlot rijdt en onder andere door een energie recirculatie systeem bij remmen nog zuinig met de energie omspringt ook. Eigenschappen die Fiat binnen het bereik van een grotere doelgroep wil brengen door de Seicento Elettra een opmerkelijk bescheiden prijskaartje mee te geven. In het exclusieve segment van de volwaardige elektrische auto's ongekend voordelig zelfs. Maar goed, de Elettra zal zonder twijfel geen echt volumemodel worden. Dat is eerder weggelegd voor een aantal nieuwe versie van de gangbare Seicento. Toch al een topper in zijn segment. Met de nieuwe startversie van de Seicento Young (vanaf 15.795 gulden) zal dat zeker crescendo gaan. Qua uitvoering doet hij sterk denken aan de vroegere S. De auto wordt geleverd in frisse kleuren met bijpassend leuke bekleding.
Ook nieuw is de Seicento Hobby. Een model waarvan heel veel wordt verwacht. Hij heeft de rijke uitrusting van de SX, met als extra lichtmetalen velgen, en wordt daarnaast uitgevoerd met de sterke 1.1-liter FIRE-motor die we van de Sporting kennen. Met een prijskaartje van 17.995 gulden kon het wel eens een kraker worden. De Seicento Citymatic vervolgens zal standaard voorzien worden van elektrische stuurbekrachtiging.
Het nieuwe Fiat Seicento aanbod bestaat derhalve uit de volgende versies:
Young fl.15.795,-
Sx fl.16.995,-
Citymatic fl.17.995,-
1.1 Hobby fl.17.995,-
1.1 Sporting fl.20.950,-

Speciale Coupé Fiat Limited Edition
Echt iets voor de liefhebbers is de extra sportief uitgevoerde Coupé Fiat. Of voluit: Coupé Limited Edition 2.0 20V Turbo. Zoals de naam al aangeeft, is die ontwikkeld op basis van de razendsnelle vijfcilinder turbo topversie. En die krijgt een waar liefhebbers pakket mee. Zo beschikt hij niet over vijf maar zes versnellingen, waardoor hij nog eens merkbaar sneller en sportiever is geworden. De Limited Edition is naast de specifieke typeplaatjes uiterlijk herkenbaar aan zijn zijskirts. In het interieur onderscheidt hij zich door leren bekleding en opvallend genoeg ook een aparte startknop. Als in een racewagen.

Punto Fortuna Power
Ook rond de Punto, nog altijd een van de toppers in Europa, valt nieuws te melden. Fiat lanceert een nieuwe uitvoering: de Punto Fortuna Power. Zo rijk uitgevoerd dat hij bijna wel een succesnummer moét worden.
De Fortuna Power is ontwikkeld op basis van de vlotte en toch al heel comfortabele Punto 60 SX. Die krijgt als extra's de volgende zaken mee: stuurbekrachtiging, lichtmetalen velgen met brede banden, mistlampen en radiovoorbereiding met vier speakers en een antenne. Dat alles wordt geleverd vanaf 24.950 gulden. Of 25.950 gulden voor de vijfdeurs uitvoering.

Bravo 100 16V GT
Het Gran Turismo gevoel speelt een hoofdrol bij de nieuwe Fiat Bravo 100 16V GT. Zoals de naam al aangeeft, wordt hij aangedreven door een boven modaal sterke krachtbron. Sportief gespierd dus. Maar wat hem echt van de massa onderscheidt, is zijn nog verder uitgebreide uitrusting.
Ook die krijgt een nadrukkelijk sportief accent mee. De Bravo 100 16V GT beschikt standaard namelijk over: lichtmetalen wielen met brede banden, een achterspoiler, een met leer bekleed stuur en dito pookknop, een fraaie RDS radio-cassettespeler en als wel heel in het oog springende extra's ook ABS en twee airbags. Een geweldig complete en exclusief getinte auto, die voor 34.450 gulden in de showrooms staat.

Marea en Marea Weekend openen aanval op zakelijke rijder Om ook in de hogere middenklasse in te kunnen spelen op de Fiat-filosofie rond verfijnde motor- en veiligheidstechniek komt de nieuwe Marea-generatie eerder dan verwacht naar ons land. In modeljaar '99 zijn zowel de Marea als de Marea Weekend standaard uitgevoerd met ABS en twee airbags. Indien mogelijk nog belangrijker is de nieuwe lijn van dieselmotoren. De huidige TD 75 blijft bestaan, maar krijgt gezelschap van de ultramoderne direct ingespoten JTD's. Zowel de 1.9-liter common-rail motor als zijn wel heel gespierde vijfcilinder 2.4-liter JTD broeder. Een zeer belangrijke stap richting zakelijke markt. Waar vooral de Weekend overigens al heel goed scoort. Overigens wordt in een moeite door nog een groot aantal andere verfijningen aan de Marea's doorgevoerd. Soms zichtbaar in allerlei afwerkingsdetails en bijvoorbeeld een nieuw ontworpen radio, maar soms ook onzichtbare verbeteringen. Maar daarom niet minder belangrijk. Denk aan een verbeterde bescherming tegen frontale botsingen, neerklapbare hoofdsteunen achterin, zijdelings airbags als optie en een zogenaamde aanwezigheidssensor in de rechter stoel. Die het al dan niet afgaan van de rechter airbag(s) regelt. Het kan bij een onverhoopt ongeval enorm in de kosten schelen als het dashboard niet onnodig wordt beschadigd door de airbag.

Ulysse model '99
Tot slot de nieuwe Ulysse. Ook die ondergaat voor '99 een stevige opfrisbeurt, zowel uiterlijk als technisch. De luxe Fiat ruimtewagen krijgt een aantal nieuwe design accenten mee, maar onderscheidt zich vooral door standaard montage van ABS en twee airbags in alle uitvoeringen. Bovendien krijgen op één na alle versies - de uitzondering betreft de Ulysse 1.8L - in '99 airconditioning mee.

U vindt de Fiat-stand in de Hollandhal, standnummer 1107.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...

Teleurstellend advies aan Hoge Raad over nertsenfokverbod
In een advies aan de Hoge Raad stelt de Procureur Generaal dat het Hoger Beroep van de Nederlandse Staat tegen...

Direct de kwaliteit van de zorg meten met Opinionmeter
De Consumer Quality-index (CQ-index), ontwikkeld om klanttevredenheid in de gezondheidszorg te meten, is log en traag. De metingen liggen ver...

Update HP treft gelukkig maar enkele modellen
De laatste paar dagen stond in het teken van HP updates welke huismerk cartridges zou blokkeren. Wij zijn hier ingedoken...

Vetzuurcombinatie ondersteunt leesvaardigheid schoolkinderen
Een combinatie van omega 3- en 6-vetzuren ondersteunt de leesvaardigheid van doorsnee schoolkinderen. Vooral kinderen die moeite hebben om zich...

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek
Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar...

Open Joodse Gemeente Klal Israël benoemt nieuwe rabbijn Nathans
Afgelopen maart riep de Open Joodse Gemeente Klal Israël kandidaten op voor de vacature van rabbijn. Deze gemeente, de enige...

Ieder(in) wil een maximum voor wat mensen zelf aan zorg moeten betalen
Zorgkosten mensen met een beperking in vijf jaar geëxplodeerd De zorgkosten zijn in vijf jaar verdubbeld voor mensen die veel...

Zuidafrika's eerste zwarte profwielrenner in Utrecht
Songezo Jim, de eerste zwarte Zuidafrikaanse profwielrenner, is zaterdag 17 september in Utrecht om in drie verschillende fietsrondes geld in...

Stoomspektakel in Het Spoorwegmuseum
Ieder jaar in september viert Het Spoorwegmuseum de verjaardag van de spoorwegen met een sfeervol evenement: Stoom! Op 17 en...

Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten
Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten Breda, 16 september 2016 Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten De eerder...