Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe afgevaardigd bestuurder voor VITO in Mol

Datum nieuwsfeit: 12-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 12 JANUARI 1999

Nieuwe afgevaardigd bestuurder voor VITO Mol

Op voorstel van minister-president Luc VAN DEN BRANDE bekrachtigde de Vlaamse regering de aanduiding van dhr. Rik Schrooten als afgevaardigd bestuurder van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) voor een periode van zes jaar. De VITO in Mol is een vooraanstaande Vlaamse onderzoeksinstelling, die de innovatie en de economische groei in Vlaanderen ondersteunt door wetenschappelijk onderzoek in de sectoren leefmilieu, energie en nieuwe materialen.

Rik Schrooten werd door de raad van bestuur van de VITO geselecteerd en voorgesteld, op advies van een deskundig en onafhankelijk wervings- en selectiebureau. Dhr. Schrooten is 45 en doctor in de scheikunde. Hij startte en leidt sinds 1992 de bedrijfseenheid thermoplastische rubbers van de Nederlandse DSM-groep. Deze functie en vroegere functies gaven hem een brede waaier aan onderzoeks- en managementvaardigheden.

Minister-president Luc Van den Brande, die als Vlaams minister bevoegd voor wetenschap en technologie de voogdij uitoefent over de VITO, is tevreden met de aanduiding van dhr. Schrooten. Het curriculum van dhr. Schrooten toont aan dat hij grote deskundigheid bezit om de VITO te leiden. Zijn aanduiding sluit een zoektocht van ruim een jaar af.

De minister-president bedankt dhr. Paul De Gersem, administrateur-generaal van de GOM-Antwerpen, die tijdens een moeilijke interim-periode de functie van afgevaardigd-bestuurder met grote inzet waarnam.

info : Jan Adriaensens, woordvoerder van de minister-president - tel. (02) 227 29 11 e-mail: (persdienst.vandenbrande@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie