Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitspraak Raad van State inzake COVRA-vergunning Petten

Datum nieuwsfeit: 12-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Uitspraak Raad van State inzake COVRA-vergunning

Gezamenlijk Persbericht ECN-GCO Uitspraak Raad van State inzake COVRA-vergunning Petten, 12 januari 1999

De eigenaar van de Hoge Flux Reactor te Petten, het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek van de Europese Unie (GCO), en bedrijfsvoerder Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) hebben met instemming kennis genomen van de uitspraak van de Raad van State inzake de COVRA-vergunning. Het besluit maakt het mogelijk de verbruikte brandstof van de onderzoeksreactor tussentijds bij de COVRA te Vlissingen op te slaan totdat de HABOG-faciliteit bij COVRA gereed is. Zo'n tussentijdse opslag is nodig om de continuïteit van de onderzoeksreactor zeker te stellen, hetgeen mede van cruciaal belang is voor de productie van medische isotopen. Europese ziekenhuizen voeren jaarlijks ruim 5 miljoen diagnoses en behandelingen uit met de radio-isotopen die in de onderzoeksreactor worden geproduceerd. Nu de vergunning van COVRA tussentijdse opslag mogelijk maakt, zullen op korte termijn stappen worden ondernomen om de verbruikte brandstof in fases naar de COVRA te transporteren.

Voor meer informatie: GCO: M. Cundy tel. 0224-565332 _________________________________________________________________

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), Postbus 1, 1755 ZG Petten WWW: www.ecn.nl Laatste wijziging: 12 januari 1999 Informatie: (info@ecn.nl) _________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie