Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft annonceert BackOffice Server 4.5

Datum nieuwsfeit: 14-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft annonceert BackOffice Server 4.5

Schiphol-Rijk/Brussel, 14 januari 1999 - Microsoft annonceert Microsoft BackOffice Server 4.5, een complete, geïntegreerde reeks van serverapplicaties, geoptimaliseerd voor het Windows NT Server-besturingssysteem. Deze reeks vereenvoudigt de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van krachtige oplossingen voor afdelingen en middelgrote organisaties. De BackOffice Server 4.5 reeks, die zich momenteel in een bèta-testfase bevindt, biedt nieuwe mogelijkheden voor het doorvoeren van een consistente IT-infrastructuur over verschillende vestigingen of afdelingen. Tevens beschikt het product over een reeks van specifieke BackOffice Server Management-consoles voor veel voorkomende beheertaken. BackOffice Server 4.5 verzorgt de geïntegreerde installatie en configuratie van de nieuwste componenten uit de BackOffice-reeks van serverapplicaties en service packs, waaronder Microsoft SQL Server 7.0, Systems Management Server
2.0 en Windows NT Server 4.0 Service Pack 4.

Volgens Rich Tong, vice president of marketing voor de Applications and Tools Group bij Microsoft, hebben klanten te kennen gegeven, dat zij het aantal servers dat zij beheren willen consolideren en daarbij de het gemakkelijk om een vestiging of afdeling te voorzien van een complete, geïntegreerde infrastructuur- of een applicatieserver. Deze configuratie kan vervolgens over de gehele organisatie worden gerepliceerd, met een gestandaardiseerde console voor het beheer," aldus Tong.

Eenvoudige implementatie met BackOffice Server 4.5 Aangezien de bestaande configuratie automatisch wordt herkend, kan de gebruiker van BackOffice Server 4.5 systemen sneller configureren. Uit dit proces volgt een advies over de geëigende componenten en service pack upgrades. Ook worden vele parameters automatisch ingesteld, waarmee de benodigde installatietijd en de complexiteit verder worden teruggebracht. BackOffice Server 4.5 voorziet tevens in een aantal nieuwe functies die de installatie van meerdere servers automatiseren, waaronder:


* Herbruikbare installatiescripts - Wanneer eenmaal een standaard serverconfiguratie is bepaald, kan op basis hiervan een script worden gegenereerd voor onbeheerde installatie van de overige servers;
* BackOffice Server installatiewizard - Hiermee kunnen systeembeheerders een server-installatiescript dupliceren naar honderden andere servers, waarbij automatisch de systeemnamen en andere instellingen kunnen worden aangepast.

* Installatiescenario voor andere vestigingen - Met deze functie worden automatisch de instellingen geconfigureerd voor een server op een andere locatie, bijvoorbeeld voor de toetreding tot een Microsoft Exchange Server-site of het installeren van een secundaire Systems Management Server-site.

Verbeterd beheer dankzij nieuwe management consoles BackOffice Server 4.5 vereenvoudigt het beheer met behulp van een nieuwe BackOffice Server Manager, die is gebaseerd op de Microsoft Management Console. De BackOffice Server Manager vormt één enkel beheersysteem voor algemene beheertaken en beschikt over vier consoles die zijn geoptimaliseerd voor 'entry level' helpdesk-medewerkers, web-beheerders, lokale beheerders en centrale systeembeheerders. De consoles kunnen gemakkelijk worden aangepast voor gebruik van zelf ontwikkelde of van derden afkomstige beheertools.

BackOffice Server 4.5 vereenvoudigt applicatieontwikkeling met verbeterde intranet-startsite
Met behulp van BackOffice Server 4.5 kunnen organisaties gemakkelijk een Windows Distributed interNet Applications (Windows DNA) -architectuur opzetten en beheren. Daartoe beschikt het product over een aantal belangrijke applicatie-servercomponenten, waaronder web-, e-mail-, database- en zoekservers, alsmede services voor de integratie van hostsystemen, toegang tot Internet en beheer van desktops. BackOffice Server 4.5 voorziet tevens in alle benodigde servercomponenten voor het ontwikkelen van uitgebreide Office 2000-compatibele oplossingen. Dit betreft onder meer een OLAP-server in SQL Server 7.0 die integreert met Microsoft Excel, e-mail- en werkgroupfuncties van Exchange Server en Outlook 2000, en een webserver voor het implementeren van Office Server Extensions.

Doordat BackOffice Server 4.5 ook voorziet in een volledige functionele intranet startsite met zeven applicaties, waaronder nieuws, een documentenbibliotheek, een evenementenkalender, discussiegroepen, onkostenbeheer en helpdesk-applicaties kunnen organisaties snel een web site ontwikkelen. Deze applicaties laten de gebruiker zien hoe ze krachtige weboplossingen kunnen bouwen die meerdere BackOffice-componenten integreren. Daarbij worden Site Server 3.0, Microsoft Transaction Server en Office 2000 Web Components ondersteund.

Nieuwe licentiemogelijkheden
BackOffice Server 4.5 helpt bij het reduceren van de administratiekosten van licenties door te voorzien in één licentie voor alle componenten die op één server zijn geïnstalleerd. Klanten kunnen de volgende onderdelen vrij gebruiken:


* Microsoft Windows NT Server 4.0;

* Microsoft Windows NT Option Pack (met Internet Information Server
4.0, Microsoft Transaction Server 2.0 en Microsoft Message Queue Server
1.0);

* Microsoft Exchange Server 5.5;

* Microsoft Proxy Server 2.0;

* Microsoft SNA Server 4.0;

* Microsoft SQL Server 7.0;

* Microsoft Site Server 3.0;

* Microsoft Systems Management Server 2.0.

Daarnaast bevat BackOffice Server 4.5 de volgende clientsoftware: Outlook
2000 (hiervoor zijn Exchange of BackOffice Client Access Licenties vereist), FrontPage 2000 voor het creëren en beheren van web sites (licentie voor één gebruiker), het Visual InterDev web-ontwikkelsysteem 6.0 (licentie voor één gebruiker) en Seagate Crystal Info 6.0 (licentie voor vijf gebruikers).

De BackOffice Client Access Licentie - eveneens vernieuwd - vermindert de administratiekosten voor licenties. Hiermee volstaat één enkele licentie voor de toegang tot de componenten van BackOffice Server 4.5, ongeacht of deze gebruikt worden als onderdeel van BackOffice Server 4.5, of als losse componenten.

Microsoft BackOffice Server is een complete reeks van geïntegreerde serverapplicaties voor organisaties van iedere grootte. De gehele BackOffice-familie bestaat uit Microsoft BackOffice Small Business Server, Microsoft BackOffice Server en de individuele BackOffice-applicaties.

Prijzen en beschikbaarheid
Microsoft BackOffice Server en de bijbehorende Client Access Licentie bieden de meest eenvoudige en rendabele manier om de producten uit de BackOffice-reeks te licenseren en gebruiken. De prijs van BackOffice Server
4.5 is nog niet vastgesteld. BackOffice Server 4.5, dat zich momenteel in een bèta-testfase bevindt, zal naar verwachting in de eerste helft van 1999 verschijnen. Klanten die de huidige versie BackOffice 4.0 aanschaffen tussen
1 januari en 30 mei 1999 hebben recht op een gratis upgrade naar BackOffice Server 4.5 (exclusief order- en verzendkosten). Uitgebreide informatie over BackOffice Server, inclusief een web-demonstratie van de nieuwe mogelijkheden van BackOffice Server 4.5, is te vinden op de Microsoft web site, op: www.microsoft.com/ backofficeserver/.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen,
serverapplicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia C. van den Berg, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32, ofMicrosoft N.V., Els Stevens, Press Relations, telefoon: +32 (0)2 - 730 39 14, of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08. Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft BV website op pagina www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft, Windows NT(tm) en Windows® zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...

Teleurstellend advies aan Hoge Raad over nertsenfokverbod
In een advies aan de Hoge Raad stelt de Procureur Generaal dat het Hoger Beroep van de Nederlandse Staat tegen...

Direct de kwaliteit van de zorg meten met Opinionmeter
De Consumer Quality-index (CQ-index), ontwikkeld om klanttevredenheid in de gezondheidszorg te meten, is log en traag. De metingen liggen ver...

Update HP treft gelukkig maar enkele modellen
De laatste paar dagen stond in het teken van HP updates welke huismerk cartridges zou blokkeren. Wij zijn hier ingedoken...

Vetzuurcombinatie ondersteunt leesvaardigheid schoolkinderen
Een combinatie van omega 3- en 6-vetzuren ondersteunt de leesvaardigheid van doorsnee schoolkinderen. Vooral kinderen die moeite hebben om zich...

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek
Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar...

Open Joodse Gemeente Klal Israël benoemt nieuwe rabbijn Nathans
Afgelopen maart riep de Open Joodse Gemeente Klal Israël kandidaten op voor de vacature van rabbijn. Deze gemeente, de enige...

Ieder(in) wil een maximum voor wat mensen zelf aan zorg moeten betalen
Zorgkosten mensen met een beperking in vijf jaar geëxplodeerd De zorgkosten zijn in vijf jaar verdubbeld voor mensen die veel...

Zuidafrika's eerste zwarte profwielrenner in Utrecht
Songezo Jim, de eerste zwarte Zuidafrikaanse profwielrenner, is zaterdag 17 september in Utrecht om in drie verschillende fietsrondes geld in...

Stoomspektakel in Het Spoorwegmuseum
Ieder jaar in september viert Het Spoorwegmuseum de verjaardag van de spoorwegen met een sfeervol evenement: Stoom! Op 17 en...

Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten
Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten Breda, 16 september 2016 Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten De eerder...

Vitality Manager van het Jaar 2016
Op een prachtige locatie, Domus Medica te Utrecht, is afgelopen dinsdag 13 september Gert-Jan Aleman gekozen tot Vitality Manager van...

Nieuwe Snor- kaartenbox Kus kus en 99 andere kaarten
Een kaartje om iemand sterkte te wensen, een hart onder de riem te steken, te feliciteren, of om te laten...

Door een update van HP zijn huismerk cartridges niet meer bruikbaar
Veel eigenaren van een HP printer ervaren op dit moment problemen met hun printer. Via social media en via de...

Servoy 8.1 to Ship on Sept. 16th
Servoy announced today the latest release of their platform, Servoy 8.1. Utilizing User Experience feedback as its focal point (or...