Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Youth for Christ speelt 'Dutch Power': tegen racisme

Datum nieuwsfeit: 19-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Anti Racisme Informatie Centrum


Tips

_________________________________________________________________

Dutch Power

Sinds oktober 1997 speelt Youth For Christ de theaterspelshow "Dutch Power" op scholen en in kerken. Dutch Power is een theaterspelshow voor jongeren. Het publiek wordt actief betrokken bij de verschillende ideeen van de spelers. Met het stuk dagen we jongeren uit om samen te kiezen voor een veelkleurige (school)samenleving en tegen racisme.

Waar gaat het over?

Het begint als een grapje. Het ontaardt in een fiasco. De blonde Tamara heeft het niet zo op buitenlanders. Nederland is al veel te vol. Haar ouders hebben haar dat goed ingeprent. Buitenlanders??? Voor je't weet zit je huiskamer er mee vol. Grijze Auke discrimineert liever niet, behalve als iedereen het doet, dan doet hij mee.

Rode Birgit, Bruine Sandra en Zwarte Raja pikken Tamara's opmerkingen eigenlijk niet en ze schrijven een brief naar Cindy Dijkstra, de beroemde TV-presentatrice. Tijdens de Cindy-Dijkstra show, vechten de jongeren hun "meningsverschil" uit. Het publiek wordt in deze discussie betrokken..

Dutch Power hebben wij is zo'n 28 keer uitgevoerd op scholen (witte en gemengde) en in kerken en heeft al vaak tot een enorme betrokken zaal geleidt. In ieder geval hebben we ons soms zeer ondersteund gevoeld door jongeren die blij waren dat er een stuk over racisme op hun school werd uitgevoerd.

Soms hebben we urenlange gesprekken gevoerd met jongeren die "al die asielzoekers" maar niets vonden, of niets tegen buitenlanders hadden "behalve tegen Molukkers" of die bang waren dat "de Marokkanen binnenkort Amsterdam in hun macht zouden hebben."

Dutch Power wordt uitgevoerd door Switch -onderwijsprojecten, de schoolafdeling van Youth for Christ. Switch wil op een jonge eigentijdse manier in gesprek gaan met jongeren over levensbeschouwelijke onderwerpen. Switch werkt met een professionele staf en wordt ondersteund door een enthousiast jongerentheaterteam tussen de 17 en 25 jaar.

Meer informatie:

Charissa Bakema
Tel. 0343-515744
Fax. 0343-515674

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie