Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieubeleidsovereenkomst afgedankte voertuigen Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 19-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 19 JANUARI 1999

Milieubeleidsovereenkomst afgedankte voertuigen

De Vlaamse regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Leefmilieu Theo KELCHTERMANS de Milieubeleidsovereenkomst Afgedankte Voertuigen definitief goedgekeurd. Over het ontwerp was gunstig advies uitgebracht door de SERV en de MiNa-raad, die wel nog een aantal opmerkingen geformuleerd hadden. Deze opmerkingen werden in de definitieve versie van de Milieubeleidsovereenkomst verwerkt.

Overeenkomstig de bepalingen van het Decreet betreffende de Milieubeleidsovereenkomsten wordt de overeenkomst nu aan het Vlaams Parlement overgemaakt. Het Parlement kan de Milieubeleidsovereenkomst aanvaarden of verwerpen.

Deze Milieubeleidsovereenkomst zal uitvoering geven aan de aanvaardingsplicht voor voertuigwrakken die in het Vlaams Reglement inzake Afvalvoorkoming en -beheer, het VLAREA, is ingeschreven. Deze aanvaardingsplicht wordt op 1/7/1999 van kracht. Ook de Milieubeleidsovereenkomst zal dan in werking treden en gedurende vijf jaar gelden.

info : Jean Vrijsen, woordvoerder van
minister Kelchtermans - tel. (02) 553 70 11 e-mail: (persdienst.kelchtermans@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie