Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 22-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Berichten van donderdagmiddag 21/01 tot vrijdag 22/01, 08.00 uur 10:21 vrijdag 22 januari 1999

Roel Hallink, tel.: 0528 - 295216

Alcoholmobilist

Hoogeveen - Na een aanrijding op de Zuidwoldigerweg te hebben veroorzaakt en vervolgens te zijn doorgereden, werd een 55-jarige man uit Koekange alsnog aangehouden. De man rook naar alcohol, maar weigerde de blaastest. Op het politiebureau weigerde hij de ademtest. Rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Zuidlaren - Tijdens een alcoholcontrole, waarbij 130 mensen werden gecontroleerd, werd een 74-jarige man uit Wijchen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man bleek 0,65 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.
Aan deze alcoholcontrole zat een technische controle vast. Hier werd één proces verbaal opgemaakt wegens te gladde banden en werden er drie waarschuwingen voor gladde banden en verlichting uitgedeeld.

Autodiefstal

Emmen - Een 27-jarige man uit Hoogeveen parkeerde zijn personenauto gisteravond om 18.00 uur op parkeerplaats De Weiert. Bij terugkomst om 19.45 bleek de auto te zijn verdwenen. Het betreft een zwarte VW Golf.

Aanhouding autodief

Assen - Twee agenten zagen een witte Volvo 440 staan waarvan bekend was dat deze in Groningen te boek stond als zijnde gestolen. Toen de politie de bestuurder wilde controleren, ging deze ervandoor. Achtervolging werd ingesteld. Toen de auto uiteindelijk stopte, sloeg de bestuurder op de vlucht. Na een korte achtervolging wist de politie de man te achterhalen. Het betrof een 41-jarige man uit Groningen. De man is aangehouden en ingesloten.

GSM uit auto gestolen

Hoogeveen - Gisteravond werd uit de personenauto van een 42-jarige Hoogevener, die geparkeerd stond aan De Markt, een GSM weggenomen. De dief heeft in de auto ingebroken door de rechter zijruit in te slaan. De schade is onbekend.

Woninginbraak

Assen - In een tussenwoning aan de Obrechtlaan is gisteravond ingebroken. Uit de woning werden voornamelijk sieraden weggenomen. De daders kwamen binnen door de voordeur te forceren. De gehele woning werd doorzocht. De totale schade is nog niet bekend.

Insluiping in woning

Emmen - Woensdagavond werd er uit een woning aan de Sneeuwvink een palmtop computer ontvreemd. De dader is waarschijnlijk door de schuurdeur, die niet op slot was, naar binnen gekomen. De schade is nog niet bekend.

Woninginbraak

Emmen - Gisteravond is er in een woning aan de Welpenhof ingebroken. De inbrekers zijn vermoedelijk langs de achterzijde de woning binnengekomen en hebben deze later weer verlaten door het glas bij de voordeur. Weggenomen zijn o.a. een computer, een GSM en cheque. De totale schade is onbekend.

Autobrand

Exloërveen- Zag gisteravond een 32-jarige man uit Amsterdam toen hij met zijn auto over Exloërveen reed, dat er rook uit het midden console van zijn auto kwam. Hij stopte direct en sprong uit zijn auto. Gelijk daarna sloegen de vlammen uit de auto. De brandweer die nog wel ter plaatse kwam, kon niet meer voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De schade is onbekend.

Hennepkwekerijtje opgerold

Ter Aard - Gistermiddag werd in een woning aan de Zijerweg een hennepkwekerij ontdekt. In de woning werden in totaal 114 moederplanten en ongeveer 470 stekjes aangetroffen. Deze planten, alsmede lampen en overige zaken die gebruikt werden in deze kwekerij, zijn in beslag genomen en vernietigd. Proces verbaal zal worden opgemaakt tegen een 28-jarige bewoner en een 22-jarige bewoonster van het pand. Het betrof een op hobby-achtige wijze ingerichte kwekerij.

Eerlijke oplichter

Assen - Kwam gistermiddag een 16-jarige Assenaar aan het politiebureau met de mededeling, dat hij ongeveer een maand geleden aangifte had gedaan van diefstal van zijn mountainbike, ter waarde van ongeveer 500 gulden. De verzekering had inmiddels dit geld ook uitbetaald. Echter, was zijn fiets niet gestolen, maar wilde hij op deze manier een nieuwe fiets in zijn bezit krijgen. Zijn geweten begon te spreken en wilde deze last niet langer dragen. Het geld had hij inmiddels in overleg met zijn ouders teruggestort naar de rekening van de verzekering. Bij de politie wilde hij schoon schip maken en was bereid de consequenties te dragen. In overleg met justitie is de zaak geseponeerd. En zo wordt eerlijkheid in deze tijd toch nog beloond.

/ / / / / / / einde bericht

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie