Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 24-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Berichten van vrijdag 16.00 uur tot zondagmiddag 16.00 uur. 17:02 zondag 24 januari 1999

Roel Hallink, tel. 0528 - 295216 of 06 - 51528156.

Auto's tegen boom

Rhee - Reed vrijdagmiddag een 60-jarige inwoner van Assen, met zijn auto over de Asserstraat. Hij bemerkte te laat dat voor hem een auto wilde afslaan. Door zijn plotselinge uitwijk manoeuvre botste hij tegen een rechts van de weg staande boom. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Na onderzoek bleek hij diverse schaafwonden en kneuzingen te hebben. De auto werd zwaar beschadigd.

Ruinerwold - Afgelopen nacht botste er op het Haakswold een auto tegen enkele bomen. De auto, bestuurd door een 26-jarige inwoner van Ruinen, raakte eerst met de zijkant een paar bomen aan de rechterkant en botste vervolgens frontaal tegen aan de linkerzijde van de weg staande boom. De auto was totaal vernield. De man bleek behoorlijk gedronken te hebben en werd meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 630 Ug/l (ongeveer 1,5 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meisje door auto geschept

Emmen - Stak een 11-jarig meisje uit Emmen op haar fiets vanaf de Sint Gerardusstraat de Rondweg over. Een automobilist zag dit en remde af, maar een andere hem inhaalde personenauto, bestuurd door een 28-jarige inwoner van Emmen, zag het meisje te laat en schepte haar vol in de flank. Het meisje is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Daar bleek dat de verwondingen dermate gecompliceerd waren, dat zij direct is overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De toestand van het meisje is op dit moment niet bekend.

Onder invloed

Hoogeveen - Vrijdagavond werd in het winkelcentrum de Grote Beer in Hoogeveen een man op een bromscooter gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij had nogal gedronken en op het bureau blies hij 770 Ug/l (ongeveer 1,8 promille). Na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Hooghalen - Bij een controle op de Hoofdstraat in Hooghalen, bleek een 41-jarige man uit die plaats teveel gedronken te hebben. Hij blies 565 Ug/l (ongeveer 1,3 promille). Met een dagvaarding op zak, na verhoor heengezonden.

Coevorden - Bij een controle op de Stationsstraat in Coevorden werd een 38-jarige man, afkomstig uit Amerika, aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Hij blies op het bureau 425 Ug/l (ongeveer 1 promille). Daar de man binnenkort terug gaat naar Amerika, kon hij in overleg met justitie direct de boete van f 650,-- betalen.

Assen - Gistermiddag werd op de A.H.G. Fokkerstraat een vrachtauto gecontroleerd. Hierbij bleek dat de bestuurder, een 52-jarige inwoner van Assen, behoorlijk naar drank rook. Op het bureau blies hij 740 Ug/l ( ongeveer 1,7 promille) Zijn rijbewijs is ingevorderd. Verdachte krijgt een proces-verbaal.

Emmen - Bij een controle op de Hondsrugweg bleek een bestuurder van een personenauto, een 23-jarige man uit Emmen, teveel te hebben gedronken. Hij blies 480 Ug/l (ongeveer 1,1 promille). Na verhoor is de man met een dagvaarding opzak heengezonden.

De Wijk - Bij een alcoholcontrole op de oprit van de A28 bij De Wijk, bleek een 30-jarige inwoner van Hoogeveen, teveel gedronken te hebben. Hij blies op het bureau 385 Ug/l (ongeveer 0,9 promille). Na verhoor met een dagvaarding weggestuurd.

Inbraken in woningen

Assen - Tussen donderdagavond en vrijdagmorgen werd er ingebroken in een woning aan de Dahliastraat in Assen. Het is nog niet geheel duidelijk hoe de dader(s) zijn binnengekomen. Gestolen werden een videorecorder, een radio Cd-speler, diverse CD's en enkele sierraden. De daders zijn vermoedelijk overlopen, omdat een raam aan de achterzijde met geweld van binnenuit is geopend. Schade is nog niet bekend.

Klazienaveen - Vrijdagnacht is er ingebroken in een woning aan de Zwichtstraat in Klazienaveen. Het is niet duidelijk hoe de daders zijn binnengekomen. Vermist worden een TV, een computer en een aantal CD"s.

Balloërveld - Afgelopen nacht werd er ingebroken in een woning aan het Balloërveld. Om binnen te komen werd een achterdeur opgebroken. De gehele woning werd doorzocht. Vermist worden enkele portemonnees, diverse sierraden, cheques, reservesleutels van de auto en diverse waardepapieren.

Exloo - Toen bewoners van een woning aan het Westerbosje in Exloo vannacht thuis kwamen, bleek er zijn ingebroken. De daders kwamen binnen door het forceren van een slaapkamerraam. De gehele woning werd doorzocht. Vermist worden een videorecorder, diverse Cd's, een portemonnee met een paar honderd gulden en een doosje met sierraden.

Inbraken bij bedrijven

Emmen - Bij een bedrijf aan de 2e Blokslootweg werd vrijdagnacht een minikraan en een tractor gestolen. De daders hebben enkele betonblokken moeten verplaatsen om met de tractor weg te komen. De tractor was eigendom van het bedrijf zelf, terwijl de minikraan eigendom is van een bedrijf uit Dedemsvaart. De waarde van het gestolene is nog niet bekend.

Assen - Bij een zaak aan de Meester Troelstralaan werd vrijdagnacht ingebroken. De dader heeft met een baksteen de ruit ingegooid en heeft binnen een hoeveelheid shag en sigaretten gestolen. Hoeveel precies is nog niet bekend.

Winkeldiefstal

Assen - Vrijdagavond werd een 23-jarige inwoonster van Assen betrapt bij het stelen van een trui, ter waarde van f 120,--, in een winkel aan het Koopmansplein. De dievegge werd overgedragen aan de politie. Snelrecht werd toegepast, zodat zij zich binnenkort zal moeten verantwoorden voor de rechter.

Auto's in de brand

Havelte - reed donderdagavond een 35-jarige inwoner uit Uffelte over de Egginklaan in Havelte, toen hij een knal onder de motorkap hoorde, waarna even later de vlammen onder de motorkap wegkwamen. De brandweer bluste, maar kon niet voorkomen dat er veel schade ontstond. Het is niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan

Emmen - Vrijdagavond reed een bewoner van de Balingerbrink,(leeftijd niet bekend) met zijn auto dicht bij huis, toen er rook onder het dashboard wegkwam. Na gestopt te zijn wilde hij bij de buren een brandblusser halen. Toen hij bij de auto terugkwam, stond deze volledig in de brand. Nadat de brandweer geblust had, bleek de auto volledig uitgebrand te zijn. Oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in de bedrading.

Roden - Afgelopen nacht ontstond er brand in een bestelbus aan de Heerestraat. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De brandweer bluste de zaak. De auto heeft behoorlijk schade opgelopen.

Oplichter (pinkstergemeenten) opgepakt.

Smilde - Vrijdag bemerkte een bewoner van de Brugstraat in Smilde dat er op de oprit van de woning een onbekende auto stond. Toen de politie terplaatse kwam werden in de auto diverse goederen, o.a. computers en jassen, aangetroffen van inbraken in de nacht van donderdag op vrijdag in Vries. De auto bleek gesignaleerd te staan als verduisterd. Toen de politie nog bij de auto stond, zagen zij een man lopen en die zij herkende als de, terzake verduistering en oplichting, gesignaleerd staande man uit Zoetermeer. Het gaat om een 58-jarige inwoner van Zoetermeer, die in de nacht van donderdag op vrijdag heeft ingebroken in een kinderdagverblijf en een kledingwinkel in Vries. Hij heeft deze zaken bekend. Ook bekende hij de oplichting van voorgangers van de pinkstergemeente in Assen, Zwolle en Meppel. De man zit nog vast en het onderzoek zal worden voortgezet.

Mishandeling

Meppel - In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 01.00 en 01.30 uur, is een 22-jarige man uit Meppel, op het Kerkplein mishandeld. Het slachtoffer werd in een zaak omver geduwd en vervolgens naar buiten gesleurd door twee mannen, die hem vervolgens in elkaar sloegen en trapten. Het slachtoffer is daarbij enige tijd buiten bewustzijn geweest. Hij is tenslotte door zijn vrienden en enkele omstanders van de aanvallers bevrijd. Door de mishandeling heeft hij diverse kneuzingen bekomen.
De politie van Meppel is op zoek naar getuigen van dit voorval.

Jongen met mes in hals gestoken.

Assen - Afgelopen nacht rond half 4 ontstond er een vechtpartij aan de Nieuwenhuizen in Assen. Hierbij werd een 19-jarige inwoner van Assen met een mes in de hals en het gezicht gestoken. De steek in de hals was vrij diep. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij direct geopereerd is. Hij ligt nog op het IC en maakt het naar omstandigheden redelijk. De oorzaak van de vecht-/ steekpartij is nog niet duidelijk. Een onderzoek naar deze zaak wordt opgestart.

Gewapende overval

Emmen - Gistermiddag tegen 17.00 uur, werd een kledingzaak aan de Wihelminastraat in Emmen overvallen. Rond die tijd zag een verkoopster plotseling een man, met een bivakmuts op het hoofd, in een kleedhokje staan. De man had een groot mes in zijn hand. Gelijk hierop liep de man op haar toe en bedreigde haar met het mes en vroeg in gebrekkig Engels om geld. Meerdere malen dreigde hij haar te doden. Toen zijn niet snel genoeg het geld uit de kassa haalde, deed hij zelf een greep in de kassa en verdween. Hoeveel geld hij meegenomen heeft is nog niet duidelijk. Een direct ingesteld onderzoek in de omgeving had geen resultaat. Het betreft een blanke man van tussen de 1.85 en 1.90 m lang en een smal postuur. Hij had donkere ogen en donkere wenkbrauwen. Hij droeg een vale lichtblauwe spijkerbroek en een bruine c.q. groene korte jas. Ten tijde van de overval droeg hij een legergroene gerafelde oude bivakmuts. De politie is op zoek naar getuigen die rond genoemd tijdstip iets gezien hebben in de Wilhelminastraat dat verband zou kunnen houden met de overval. Zij worden verzocht kontact op te nemen met de politie in Emmen.

/ / / / / Einde bericht.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...

Teleurstellend advies aan Hoge Raad over nertsenfokverbod
In een advies aan de Hoge Raad stelt de Procureur Generaal dat het Hoger Beroep van de Nederlandse Staat tegen...

Direct de kwaliteit van de zorg meten met Opinionmeter
De Consumer Quality-index (CQ-index), ontwikkeld om klanttevredenheid in de gezondheidszorg te meten, is log en traag. De metingen liggen ver...

Update HP treft gelukkig maar enkele modellen
De laatste paar dagen stond in het teken van HP updates welke huismerk cartridges zou blokkeren. Wij zijn hier ingedoken...

Vetzuurcombinatie ondersteunt leesvaardigheid schoolkinderen
Een combinatie van omega 3- en 6-vetzuren ondersteunt de leesvaardigheid van doorsnee schoolkinderen. Vooral kinderen die moeite hebben om zich...

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek
Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar...

Open Joodse Gemeente Klal Israël benoemt nieuwe rabbijn Nathans
Afgelopen maart riep de Open Joodse Gemeente Klal Israël kandidaten op voor de vacature van rabbijn. Deze gemeente, de enige...

Ieder(in) wil een maximum voor wat mensen zelf aan zorg moeten betalen
Zorgkosten mensen met een beperking in vijf jaar geëxplodeerd De zorgkosten zijn in vijf jaar verdubbeld voor mensen die veel...

Zuidafrika's eerste zwarte profwielrenner in Utrecht
Songezo Jim, de eerste zwarte Zuidafrikaanse profwielrenner, is zaterdag 17 september in Utrecht om in drie verschillende fietsrondes geld in...