Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek naar invloed voeding op welzijn fokzeugen

Datum nieuwsfeit: 25-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Productschap Diervoeder


25/01/1999

Onderzoek naar verbetering welzijn fokzeugen door voedingsmaatregelen

Het bestuur van Productschap Diervoeder (PDV) heeft het onderzoeksprogramma Verbetering van het welzijn van fokzeugen zonder biggen door voedingsmaatregelen vastgesteld. Doel van het onderzoek is te komen tot oplossing voor afwijkend gedrag bij fokzeugen, voor zover dat via de voeding te verhelpen is. Hiertoe heeft het ministerie van LNV een voorlopige lijst met ruwvoeders opgesteld, die door het productschap van verdere onderbouwing zal worden voorzien.

Het Productschap Diervoeder hoopt met het onderzoek een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappelijke discussie omtrent het bevorderen van de welzijnsbehoefte van varkens. Bovendien speelt het met dit initiatief in op EU-regelgeving betreffende het verstrekken van ruwvoer aan fokzeugen. Voeding is deelaspect van bedrijfsvoering van varkenshouders. Het onderzoek naar het verband tussen voeding en welzijn moet derhalve afgestemd worden op de toekomstige bedrijfsvoeringsystemen.

Een en ander is op 20 januari j.l. bepaald tijdens de bestuursvergadering van het productschap.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie