Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP dreigt IKEA: Na geel komt rood!

Datum nieuwsfeit: 25-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuws van de Socialistische Partij


Na geel
komt rood!

U weet dat IKEA veel leuke en niet te dure dingen voor in het huis verkoopt.
Wereldwijd is het bedrijf de grootste keten in meubilair en huisraad.

Maar wist u dat IKEA die soms laat maken onder erbarmelijke omstandigheden voor mens en milieu, tegen schandalig lage lonen en soms zelfs door kinderen?

Sinds begin november voeren klanten actie tegen het gebruik van kinderarbeid bij de productie van IKEA-goederen. Aanleiding voor de actie was de uitzending van een schokkende televisiedocumentaire over de schaduwkant van de meubelmultinational.

In november en december zetten 22.000 IKEA-klanten hun handtekening onder een gele kaart, een officiële waarschuwing aan het adres van de directie. In reactie op de gele kaarten heeft IKEA laten weten nog dit jaar de controles op kinderarbeid bij haar leveranciers te zullen uitbreiden. Maar de gevraagde garantie dat aan IKEA-producten geen kinderarbeid te pas komt, wil het bedrijf nog steeds niet geven.

Dus zeggen wij: Na geel komt rood!

Wij vragen u IKEA een RODE KAART te geven. Daarmee laat u weten voorlopig geen IKEA-tapijten en -textiel uit India te kopen. Bij de productie van die artikelen kunnen immers soms wel erg jonge handen te pas zijn gekomen. Dat maken tv-beelden, verklaringen en dossiers duidelijk.
Als de consumenten IKEA massaal ROOD geven, geeft IKEA hopelijk toe aan de eis om garantie te geven dat IKEA-producten niet met kinderarbeid gemaakt worden.

Als consument kunt u uw invloed gebruiken om IKEA te leren schoon te produceren. Zonder kinderarbeid en onder veilige werkomstandigheden. Van een onderneming die zelf zegt dat ze het leven voor iedereen wat aangenamer wil maken, mag zoiets zeker gevraagd worden. Helpt u mee? Alvast bedankt!
_________________________________________________________________

Geef IKEA een RODE KAART via deze web-site.

Lees het Tribune-dossier over IKEA.

Reclamespot: IEAK.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie