Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verongelukte bus reed zonder sneeuwkettingen op zomerbanden

Datum nieuwsfeit: 27-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bus zonder sneeuwkettingen en op zomerbanden

HILVERSUM (27.01.99)- De Oostenrijkse touringcar, die dinsdagavond vlakbij Finkenberg in het Zillertal verongelukte, had geen sneeuwkettingen om en reed op zomerbanden. Dat bevestigde de gewonde Nederlandse passagier A. Schepman woensdag morgen in KRO's Ontbijt TV.

Volgens de lichtgewonde passagier Schepman, die in het ziekenhuis van Innsbruck verblijft, wilode de buschauffeur met de hostess van De Jong Tours een weddenschap sluiten voor 1000 schilling ddat zijn voertuig altijd op zomerbanden en zonder sneeuwkettingen door Oostenrijk reed. "Dit heeft de buschauffeur twintig tot dertig keer herhaal tot grote onrust van de passagiers, die dit konden horen. De hulpverlening kwam snel op gang, omdat op zo'n honderd meter afstand een brandweerkazerne was", zei Schepman in KRO's Ontbijt TV.

De bus slipte in sterke sneeuwval bij de afdaling, reed door een vangrail en stortte in een ravijn. In de touringcar zaten 47 Nederlandse vakantiegangers. Twee landgenoten kwamen om een leven, vijftien anderen raakten gewond, waarvan vijf ernstig

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie