Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Selectiecriteria voor prostaatbehandeling

Datum nieuwsfeit: 27-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bron: Pers en Voorlichting, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 4 januari 1999

------------------------------------------------------

Promotie dhr. drs. F.C.H. d' Ancona

op het gebied van de Medische Wetenschappen woensdag 27 januari 1999 om 13.30 uur precies

------------------------------------------------------

SELECTIECRITERIA VOOR PROSTAATBEHANDELING

Sinds een aantal jaren biedt het St. Radboudziekenhuis te Nijmegen een minimaal ingrijpende behandeling voor patiënten met een goedaardige prostaatvergroting. Transurethrale Microwave Thermotherapie (TUMT) is een poliklinische behandeling waarbij microgolven diep in het prostaatweefsel worden afgegeven. Hierdoor ontstaat weefselverlies en tevens vermindering van klachten.

Het effect van de therapie is de laatste jaren verbeterd door verhoging van de energie en evenaart vaak de operatieve behandeling. Toch is er soms ook minder goed effect en dient alsnog een operatie te geschieden. Het proefschrift gaat in op de mogelijkheid om patiënten zodanig te selecteren dat een individuele afstemming van de prostaatbehandeling met een hoge behandelingseffectiviteit mogelijk wordt.

De TUMT-behandeling wordt in poliklinische setting uitgevoerd zonder gebruik van anesthesie en is daarom bij uitstek geschikt voor patiënten die pulmonaal of cardiologisch gecompromitteerd zijn, zonder dat de resultaten minder zijn. De nieuwste ontwikkelingen richten zich op een verkorting van de behandelingstijd (patiëntencomfort), waarbij de therapie meer energie- en temperatuurgeleid zal worden gegeven (effectiviteit).

* Plaats: Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen * Titel proefschrift: Selection criteria for high energy transurethral microwave thermotherapy of the prostate * Promotor: dhr. prof. dr. F.M.J. Debruyne * Copromotor: dhr. dr. J.J.M.C.H. de la Rosette * Woonplaats: Malden

------------------------------------------------------

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie