Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Simons houdt vast aan nachtvluchtregime Rotterdam Airport

Datum nieuwsfeit: 28-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rotterdam


Simons houdt vast aan nachtvluchtregime Rotterdam Airport

26 januari 1999

Rotterdam - Wethouder Hans Simons van Rotterdam wil vasthouden aan de afspraken die vorig jaar zijn gemaakt in het onderhandelingsakkoord over Rotterdam Airport. Daarin is ondermeer vastgelegd dat er een nachtvluchtregime geldt voor het vliegveld: behoudens enkele uitzonderingen wordt er niet tussen 23.00 uur en 7.00 uur op Rotterdam Airport gevlogen. Naar aanleiding van de berichtgeving over de toename van de vluchten van Transavia in de 'randen van de nacht', zal Simons zich binnenkort verstaan met de contractpartijen. In de overeenkomst is namelijk ook vastgelegd dat de 'exploitant zich ervoor zal inspannen het geschetste nachtregime zoveel mogelijk uit te voeren'.

Vooruitlopend op de toekomstige Aanwijzing voor Rotterdam Airport, heeft de gemeente voorstellen voor interimmaatregelen in de maak. Hierin wordt aan de minister onder meer gevraagd om alvast een nachtvluchtregime voor Rotterdam Airport vast te stellen. Wethouder Simons komt in februari of maart met voorstellen voor dergelijke interimmaatregelen, aangezien het nog lange tijd kan duren voordat de Aanwijzing is vastgesteld. 'De voornemens van Transavia zoals die gisteren zijn gepresenteerd, laten zien dat de urgentie voor dergelijke tussenmaatregelen hoog is', aldus Simons.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie