Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KUB zeer in trek bij HBO-ers

Datum nieuwsfeit: 28-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Brabant

KUB zeer in trek bij HBO-ers

De Katholieke Universiteit Brabant ontvangt aanstaande zaterdag op de voorlichtingsdag voor verkorte opleidingen voor HBO'ers en deeltijdopleidingen maar liefst 700 gegadigden. Dat is een record. In 1995 tot en met 1997 schommelde de belangstelling voor deze verkorte opleidingen rond de 350 kandidaten. Vorig jaar steeg de belangstelling reeds tot 500 aspirant-studenten. Een en ander betekent dat er significant meer belangstelling is voor (verkorte- of deeltijd) opleidingen aan de KUB.
Enerzijds wijst dit zeer waarschijnlijk naar de kwalitatieve betekenis van het opleidingen-aanbod van de universiteit. Kwaliteit' is immers een sleutelbegrip bij de KUB en de Tilburgse universiteit haalt dan ook de laatste jaren hoge scores bij tevredenheids-onderzoeken onder studenten.
Een andere reden voor de significante stijging van de belangstelling voor verkorte- en deeltijdopleidingen ligt mogelijk in de betere kansen die de arbeidsmarkt biedt aan universitair afgestudeerden. De ervaring van de laatste jaren leert dat de helft van degenen die een dergelijke voorlichtingsdag bijwonen zich ook daadwerkelijk inschrijft.
De grootste belangstelling bij HBO-ers die een verkorte opleiding aan de KUB ambiëren ligt bij bedrijfseconomie, beleids- en organisatiewetenschappen, personeelwetenschappen, taal- en cultuurstudies en sociologie. Ook de belangstelling voor de deeltijdopleidingen psychologie en rechtsgeleerdheid ligt hoog. Persvertegenwoordigers/fotografen die (een deel van) de voorlichtingsdag willen bijwonen zijn welkom. De folder vermeldt het programma. Voor nadere informatie: Bureau Voorlichting en Externe Betrekkingen, Maurice Ackermans, tel. 013-4662004.


27-01-1998 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie