Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apple boekt winst van $152 miljoen in eerste kwartaal

Datum nieuwsfeit: 28-01-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

•
Apple Update

1/99

De Apple Update bevat samenvattingen van recente Apple persberichten en informatie over lokale marketingactiviteiten.

Apple boekt winst van $152 miljoen in eerste kwartaal

Apple Computer, Inc. heeft bekendgemaakt dat de winst over het eerste kwartaal van het boekjaar 1999, dat werd afgesloten op 26 december 1998, $152 miljoen bedraagt, ofwel $0,95 per aandeel. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar bedroeg de winst $47 miljoen, ofwel $0,33 per aandeel. De inkomsten in het eerste kwartaal bedroegen $1,7 miljard en zijn daarmee 8 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. De brutomarge bedroeg dit kwartaal 28,2 procent ten opzichte van 22,4 procent in het vorige boekjaar. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het eerste kwartaal 47 procent van de totale inkomsten. De verkoop van 519.000 iMac-computers in het eerste kwartaal heeft gezorgd voor een groei van het totale aantal verkochte eenheden met 49 procent op jaarbasis. De eindvoorraad liep terug tot $25 miljoen, dat wil zeggen een voorraadniveau van twee dagen.

Apple introduceert de vernieuwde Power Macintosh G3

Apple Computer heeft een volledig vernieuwde lijn van de bijzonder succesvolle Power Macintosh G3-computer geïntroduceerd. Deze lijn is uitgerust met de nieuwe, op koper gebaseerde PowerPC-processor van 400 MHz en de nieuwste en snelste chip voor versnelde 2D- en 3D weergave: de zojuist uitgebrachte ATI RAGE 128. Bovendien is het moederbord van de nieuwe G3¹s voorzien van 10/100 BASE-T Ethernet, USB en FireWire van 400 Mbps. De nieuwe Power Macintosh G3-lijn heeft een fraaie, doorschijnende minitower-behuizing en een revolutionair openingsmechanisme waardoor uitbreiden heel eenvoudig is. Bovendien is deze nieuwe lijn scherp geprijsd met een adviesprijs die begint bij ¤ 1559 (Ÿ 3435,58).

Apple brengt nieuwe Studio Displays op de markt

Begin dit jaar heeft Apple drie nieuwe Apple Studio Displays op de markt gebracht die worden gekenmerkt door een uitstekende beeldkwaliteit. Deze beeldschermen passen wat betreft het ontwerp perfect bij de nieuwe G3-lijn.

De Apple Studio Display-serie bestaat uit:

De Apple Studio Display met ColorSync-technologie ­ een 21-inch CRT-scherm dat speciaal is ontwikkeld voor professionele ontwerpers De 17-inch Apple Studio Display ­ een helder CRT-scherm dat geschikt is voor de meest uiteenlopende toepassingen De 15-inch Apple Studio Display ­ een nieuwe versie van Apple's bekroonde "flat panel" active matrix LCD-beeldscherm.

Apple kondigt Mac OS X Server aan
Apple heeft recentelijk Mac OS X Server aangekondigd, het nieuwe serverbesturingssysteem van Apple dat de bewezen kracht van Unix combineert met het gebruiksgemak van de Macintosh. Mac OS X is opgebouwd rond de hoogwaardige Mach-microkernel en BSD 4.4, en bevat de Apache HTTP-webserver en de WebObjects applicatieserver. Mac OS X Server is het eerste moderne serverbesturingssysteem van Apple. Gekoppeld aan de nieuwe Power Macintosh G3-lijn biedt Mac OS X Server betaalbare serveroplossingen voor Internet-publishers, ontwikkelaars van webapplicaties, de uitgeverijwereld en de onderwijsmarkt.

Nieuwe iMac in vijf kleuren
Apple heeft begin dit jaar de nieuwe iMac geïntroduceerd, die leverbaar is in vijf prachtige kleuren: aardbei, limoen, bosbes, mandarijn en druif. Verder is de nieuwe iMac voorzien van een snellere 266-MHz PowerPC G3-processor, een harde schijf van 6 GB en een lagere (advies)prijs van ¤ 1119 (Ÿ 2465,95).


800.000 iMac-computers verkocht in de eerste 139 dagen

Ook tijdens de laatste weken van 1998 bleef de iMac buitengewoon goed verkopen. Sinds de iMac werd gelanceerd op 15 augustus 1998, zijn er 800.000 stuks van verkocht. Daarmee is de iMac de snelst verkopende computer in de geschiedenis van Apple. Uit een recent marktonderzoek blijkt dat nog steeds opvallend veel nieuwe computergebruikers en gebruikers die overstappen van Wintel-computers kiezen voor de iMac. Het gebruiksgemak en de eenvoudige Internet-toegang blijven de belangrijkste redenen waarom veel mensen kiezen voor de iMac. Meer dan 80 procent van de mensen die een iMac hebben aangeschaft gebruiken de computer om het Internet op te gaan. Zo¹n 65 procent doet dat zelfs al meteen de eerste dag. En 42 procent van diegenen die toegang hebben tot het Internet hebben al producten of andere voorzieningen aangeschaft via het Internet.

Nieuwe Macintosh programma's
Sinds de allereerste aankondiging van de iMac op 6 mei 1998 zijn er meer dan 1300 programma's voor de Macintosh geïntroduceerd door diverse software-ontwikkelaars. Innovatieve producten zoals de iMac en de nieuwe Power Macintosh G3 hebben veel toonaangevende ontwikkelaars doen besluiten hun activiteiten (mede) te richten op het Macintosh platform. Er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan deze ontwikkeling, zoals bleek tijdens de afgelopen MacWorld waar opnieuw veel nieuwe titels werden aangekondigd. Opvallend was tevens het grote aantal spelprogramma's voor de Mac dat tijdens de MacWorld werd aangekondigd.

Meer dan 100 USB-apparaten voor iMac en Power Mac G3

Tijdens de MacWorld Expo heeft Apple bekendgemaakt dat er inmiddels meer dan 100 USB-apparaten beschikbaar zijn voor het Macintosh platform. Vóór de MacWorld bedroeg dit aantal nog circa 60 en tot de 40 nieuw aangekondigde producten behoren o.a. printers en opslagapparaten die gebruikt kunnen worden met de bekroonde iMac en de nieuwe Power Macintosh G3-systemen. USB is een platformonafhankelijke industriestandaard voor het aansluiten van randapparatuur op de computer. USB biedt gebruikers de voordelen van een 12-Mbps gegevensoverdracht en de mogelijkheid om gelijktijdig 127 apparaten aan te sluiten op één enkele computer. Voor een volledig overzicht van alle beschikbare USB-apparaten voor de iMac verwijzen we u graag naar de volgende website: www.apple.com/imac/usbindex.html

FireWire
FireWire, de zeer snelle verbindingsstandaard voor personal computers en consumentenelektronica, kan na de nieuwe productaankondigingen van Apple als een uiterst gangbare computertechnologie worden beschouwd. De nieuwe systemen uit Apple's Power Macintosh G3-serie zijn immers uitgerust met een FireWire-voorziening. Daarnaast zijn er vorige maand tijdens de MacWorld meer dan 20 nieuwe FireWire-producten voor het Macintosh platform geïntroduceerd, waaronder harde schijven, printers, scanners, videoconverters (van analoog naar digitaal), digitale geluidmixers en diverse opslagapparaten met een grote capaciteit, zoals magneto-optische schijfeenheden, CD-R en tape-drives. FireWire, dat in het begin van de jaren '90 is ontwikkeld door Apple, is in 1995 door IEEE overgenomen als standaard (IEEE 1394). De afgelopen twee jaar zijn er bijna vier miljoen voor FireWire geschikte digitale videocamera's verkocht en men kan rustig concluderen dat FireWire zorgt voor een revolutie op het gebied van digitale video. FireWire maakt immers een een optimale beeldkwaliteit mogelijk voor een betaalbare prijs. Digitale videocamera's zijn tegenwoordig al verkrijgbaar vanaf circa $ 850. Dat de Power Macintosh G3-systemen onlangs zijn uitgebreid met FireWire-poorten zal deze ontwikkeling verder versterken.

Apple neemt nieuwe technologieën in licentie

Apple Computer en Silicon Graphics hebben onlangs bekendgemaakt dat Apple de OpenGL API (Application Programming Interface) en softwarebibliotheek van Silicon Graphics in licentie heeft genomen en dat Apple OpenGL zal integreren in toekomstige versies van het Macintosh besturingssysteem. OpenGL is het industriestandaard softwareplatform voor 3D computerafbeeldingen voor de meest uiteenlopende toepassingen, variërend van spelprogramma's tot professionele applicaties. OpenGL is in 1992 ontwikkeld door Silicon Graphics en is inmiddels beschikbaar voor alle toonaangevende besturingssystemen. Ook heeft Apple recentelijk een aantal technologieën van Spatializer Audio Laboratories in licentie genomen. Het gaat om de volgende vier audiotechnologieën: 3-D Stereo, N-2-2, enCompass en Vi.B.E. Apple wil deze geluidsprogrammatuur later dit jaar integreren in haar PowerBook-, iMac- en Power Macintosh-productlijn. De technologieën van Spatializer worden al op grote schaal gebruikt door o.a. fabrikanten van consumentenelektronica en multimediabedrijven.

Internationale beurzen waar Apple aanwezig zal zijn:

Milia, Cannes 9-12 februari '99
MacWorld, Tokio 8-20 februari '99
Seybold Seminars, Boston 1-5 maart '99 CeBIT, Hanover 18-24 maart '99
WWDC, San Jose 9 mei '99
E3 Expo (Electronic Entertainment Exposition), Los Angeles 13-15 mei '99 MacWorld, Boston 4-6 augustus '99
Seybold, San Francisco/Publishing 99 29 augustus - 3 september '99 Apple Expo, Parijs 15-19 september '99

Aanvlullende informatie over Milia is te vinden op: www.milia.com/noflash.htm, en informatie over Seybold op: www.seyboldseminars.com/Events/index.html

ONDERSTAAND BERICHT HEEFT BETREKKING OP DE AMERIKAANSE MARKT

Nieuwe TV-commercial
Apple Computer heeft in samenwerking met haar reclamebureau TBWA/Chiat-Day een nieuwe TV-spot ontwikkeld waarin verteld wordt dat de Macintosh geen last heeft van het Jaar 2000-probleem dat de rest van de computerwereld teistert. Deze boodschap wordt verteld door HAL, de computer uit de legendarische speelfilm 2001: A Space Odyssey. De nieuwe commercial wordt inmiddels uitgezonden in de Verenigde Staten en is als QuickTime-film beschikbaar op de volgende website: www.apple.com. Andere nieuwe commercials van Apple zijn te bekijken op www.apple.com/thinkdifferent/newads.html

LOKALE MARKETINGACTIVITEITEN

Kleuren van de nieuwe iMacs
In Nederlandse publicaties over de nieuwe iMac zal op de volgende wijze naar de verschillende kleuren worden verwezen, voor de duidleijkheid geven wij hier teven de PMS-kleur: "Blueberry" : Bosbes-blauw (PMS: 639)
"Grape" : Druif-paars (PMS:2603)
"Lime" : Limoen-groen (PMS:368)
"Strawberry" : Aardbei-rood (PMS:1925)
"Tangerine" : Mandarijn-oranje (PMS:165)

iMac-dummy's
Journalisten en programmamakers die voor fotografische doeleinden graag een iMac willen gebruiken kunnen bij Apple een verzoek indienen voor het gebruik van een zogenaamde iMac-dummy. U kunt dit verzoek per e-mail richten aan Margriet Schouten ((schouten1@euro.apple.com)).

Website over Henk de Velde
Afgelopen week is de officiële Henk de Velde website geopend. Deze website, die zeezeiler Henk de Velde zal ondersteunen tijdens en naar The Race in 2001, is door Clockwork B.V. ontwikkeld op een Power Macintosh G3-computer. Bij de officiële opening werd de website bovendien gepresenteerd op een iMac. Foto's van deze opening zijn te zien op: www.henkdevelde.com/promo.

MacIS Nederland
Op 11 januari 1999 is MacIS Nederland opgericht. MacIS Nederland is een niet-commerciële vereniging van en voor ict-managers die binnen hun bedrijf verantwoordelijk zijn voor het optimaal functioneren van Apple computers. Deze vereniging is aangesloten bij MacIS Europe, de grootste organisatie van ict-managers in Europa (meer dan 200 leden). MacIS richt zich op bedrijven met een substantiële investering in Apple computers.

| Apple Computer Benelux b.v. | Phone Apple: +31 (0)30.659.3962 | | Margriet Schouten | Fax Apple: +31 (0)30.659.3852 | | Manager Public Relations | Mobile: +31 (0)653.125.010 | | Kosterijland 42 | | | Benelux Region | | | 3981 AJ Bunnik | | | The Netherlands | Mail: (schouten1@euro.apple.com) |

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Nieuwe film- en discussieavond DocuDoka over duurzaam toerisme
Op vrijdag 30 september presenteert het Volkshotel de tweede editie van zijn geëngageerde film- en discussieavond DocuDoka in club Doka,...

TransEnterix presenteert operatierobot Senhance(TM) op congres
TransEnterix presenteert operatierobot Senhance(TM) op congres Europese Vereniging voor Gynaecologische Endoscopie RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C.-(BUSINESS WIRE)- TransEnterix, Inc., een bedrijf...

DNB maakt pensioenopbouw onbetaalbaar door “Occasional Studie”
De conclusie van DNB dat uitsluitend een actuariële pensioenpremie garandeert dat jongeren evenveel betalen dan de ouderen deelnemers werd gelogenstraft...

Delticom AG: Probanden.nl begint de winter met nieuwe shop-features
Delticom AG: Probanden.nl begint de winter met nieuwe shop-features HANNOVER, Duitsland-(BUSINESS WIRE)- Precies op tijd voor de winterbandenperiode breidt Probanden.nl...

Qeado geeft websitebezoekers een identiteit
Qeado, ontwerper en leverancier van customer intelligence software voor digitale B2B marketeers, introduceert vandaag zijn clouddienst. Qeado stelt B2B marketeers...

Techbedrijf UNAS start website voor alternatieve manier van doneren
Technologie-initiatief UNAS heeft vandaag een website gelanceerd waarop mensen op een alternatieve manier kunnen doneren door middel van het kijken...

Nederlandse erotiek gigant lanceert als eerste een webshop in China
EasyToys Nederland is het eerste erotiekbedrijf in Europa dat seksspeeltjes levert aan China. De Nederlandse cross-border organisatie lanceert vandaag de...

Gelderse uitjes het duurst in 2016
Inwoners van Gelderland waren het afgelopen seizoen gemiddeld het duurst uit voor een bezoek aan een pretpark, dierentuin of familiepark....

Markten tijdens Sinterklaasintocht en Winterbeleving in Mill
Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas samen met zijn Pieten weer voet aan wal zetten in Nederland. Traditioneel komt hij...

Tweederde Nederlandse huishoudens heeft triple- of quadplay abonnement
Circa 66% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een abonnement bij 1 provider waarbij internet, tv en bellen worden afgenomen....

Internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen
TRUSTECH (inclusief CARTES) - een internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen - presenteert uitzonderlijk programma 2016 PARIJS-(BUSINESS WIRE)- Nieuwe naam, nieuwe targets,...

Meer passagiers voor Nederlandse luchthavens, maar omzet groeit niet
Schiphol bestaat 100 jaar. De luchthaven ligt op koers om dit jaar 60 miljoen passagiers te bereiken. Met dit mogelijke...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Closing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

Nieuw bedrijf Med4You.nl helpt patiënt aan regie
Op 1 oktober aanstaande start voormalig zorg-ict bestuurder Hans Hagoort het bedrijf Med4You.nl. Med4You.nl wil zich met haar activiteiten richten...

Smartmatic lanceert TIVI - systeem voor online verkiezingen
Smartmatic lanceert TIVI - veilig en verifieerbaar systeem voor online verkiezingen LONDON-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic heeft vandaag de lancering van TIVI...

D-Day voor Daycar.nl - Auto voor de deur wordt wagenpark van de wijk
We zijn op weg naar een nieuwe samen-beweging, waarin de deelauto innoveert. De laatste ontwikkeling is Daycar. Door leenschaamte te...

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...