Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KPN Telecom verzorgt telecommunicatiediensten voor Hoogovens

Datum nieuwsfeit: 29-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KPN


Datum: 29/1/1999 12:46, Categorie: telecom

kpn telecom verzorgt telecommunicatiediensten voor hoogovens

Hoogovens Staal BV in IJmuiden heeft met KPN Telecom een contract gesloten voor het leveren van telecommunicatiefaciliteiten. In totaal gaat het om circa 8.000 werkplekken. De opdracht kenmerkt de ontwikkeling waarbij bedrijven zich concentreren op kerntaken en het beheer van hun telecommunicatiefaciliteiten uitbesteden of op contractbasis inhuren.

KPN Telecom installeert bij Hoogovens een nieuwe Ericsson MD-110 bedrijfstelecommunicatiecentrale. KPN Telecom is eigenaar en treedt op als Service Operator bij de levering van zowel draadgebonden als draadloze spraakdiensten. Hoogovens heeft in de nieuwe situatie de rol van Service Provider voor de eigen organisatie terwijl KPN Telecom de faciliteiten levert en daarnaast soortgelijke diensten aan andere bedrijven op het 800 hectare grote Hoogovens-complex kan leveren.

Het sluiten van dit contract sluit aan bij de filosofie van Hoogovens om zich meer en meer te concentreren op kerntaken. De wens te komen tot kostenreductie, continuïteit en professionalisering vormden daarvoor mede aanleiding. Het contract heeft een waarde van 25 miljoen en kent een looptijd van 5 jaar.

Bij KPN Telecom is onderdeel Communication Solutions Nederland gespecialiseerd in het beheer van spraak- en datacommunicatie faciliteiten. In totaal beheert dit bedrijfsonderdeel inmiddels enige tienduizenden werkplekken bij een groot aantal bedrijven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie