Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgische onderscheiding voor president Algemene Rekenkamer

Datum nieuwsfeit: 29-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht Algemene Rekenkamer


Hoge Belgische onderscheiding voor president Algemene Rekenkamer

29 januari 1999

Vanmiddag heeft de president van de Algemene Rekenkamer, mr. H.E. Koning, in Brussel van de Belgische regering, uit handen van de Eerste Voorzitter van het Belgische Rekenhof, baron J. van de Velde, de onderscheiding Grootofficier in de Orde van Leopold II ontvangen.

De heer Koning ontvangt deze hoge decoratie tegen de achtergrond van de sedert jaren uitstekende bilaterale betrekkingen tussen de beide controle-instellingen. Het Belgische Rekenhof en de Algemene Rekenkamer voeren onder meer gezamenlijk onderzoek uit, zoals naar het Belgisch-Nederlandse project inzake de verdieping van de Westerschelde. Ook wisselen zij medewerkers uit in het kader van de verruiming van de taken van het Rekenhof op het gebied van doelmatigheidsonderzoek. Beide instituten werken bovendien nauw met elkaar samen in internationale rekenkamerverbanden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie