Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 31-01-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Van zondagmiddag 31 januari 1999
16:57 zondag 31 januari 1999

Bert Visser
0592-361290
0651-611629

*

Zaterdagmiddag zijn bij een verkeersongeval op de kruising Molenweg/Europaweg/Hoogeveenseweg in Tiendeveen twee personen gewond geraakt en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Het ongeval gebeurde toen 29 jarige bestuurder uit Hoogeveen met z’n auto vanuit Tiendeveen de Europaweg opreed. Hij kwam daar frontaal in botsing met een auto, bestuurd door een 19 jarige man uit Garminge die net aan het inhalen was. De beide slachtoffers, een 12 jarige jongen uit Beilen en een 49 jarige man uit Hoogeveen zaten als passagiers in beide auto’s.

*

Bij een verkeersongeval op de kruising Houtweg / Laan van de Marel In Emmen zij zaterdagmiddag twee personen gewond geraakt. Een 18 jarige man uit Emmen en een 38 jarige bestuurder uit Emmen zijn met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Ze zaten in een auto dat op de kruising vol in de flank werd geraakt door een auto, bestuurd door een 55 jarige man uit Schoonebeek. De Emmenaar wiens auto bij de aanrijding volledig werd vernield, had bij het oprijden van de kruising geen voorrang verleend aan de man uit Schoonebeek.

*

Een 38 jarige man uit Wieringerwaard en z’n vrouw zijn zaterdagnacht gewond geraakt toen ze met hun auto
Op de A28 bij Hoogeveen achterop een auto botsten, bestuurd door een 44 jarige man uit Den Haag. De man uit Wieringerwaard verklaarde, dat hij de voor hem rijdende auto nooit had gezien. Beide auto’s zijn afgesleept.

*

Zaterdagnacht tegen 04.00 uur zijn in de Raadhuisstraat in Roden drie mensen geschept door een auto, bestuurd door een 20 jarige man uit Tolbert Het drietal maakte deel uit van een grotere groep mensen die op de rijbaan van de Raadhuisstraat liep.
Een inwoner van Roden, waarvan de leeftijd en het letsel niet exact bekend zijn, is overgebracht naar het AZ in Groningen. De Tolberter verklaarde dat er volgens hem iemand plotseling de weg overstak. Omdat een blaasproef niet lukte is van de man een bloedproef genomen.

*

Bij een 17 jarige bromfietser uit Hijken stelde de politie zaterdagnacht rond 01.00 uur een alcoholpromillage vast van ongeveer 1,20. De jongen liep tegen de lamp toen hij, onderweg naar een vriend in Hooghalen, op de Beilerweg werd gecontroleerd. De jongen kreeg behalve een proces-verbaal een rijverbod van vijf uur.

*

De politie van Meppel heeft vrijdagavond een 56 jarige vrachtautochauffeur bekeurd die met ongeveer 1,35 promille alcohol op de A28 onderweg was naar z’n woonplaats Gieten. Hij is met een snelrechtverbaal en een rijverbod van 6 uur naar huis gestuurd. Bij de meldkamer van de politie in Zwolle waren klachten binnengekomen over de rijstijl van de trucker.

*
De politie van Sleen heeft zaterdagmiddag een 36 jarige man uit Zweeloo aangehouden die met bijna twee promille alcohol achter het stuur zat. De politie zag de man in Sleen uit een cafe komen en met z’n tweejarig zoontje in de auto stappen. De man verklaarde z’n drankgebruik door het feit dat hij dik in de problemen zat.
De man kreeg een rijverbond en z’n rijbewijs is ingenomen

*
Een 48 jarige inwoonster van Eext heeft vrijdagnacht drie bekeuringen gekregen nadat ze door de politie met haar auto aan de kant was gezet omdat ze zonder verlichting in Assen over de Pelikaanstraat reed. Bij verdere controle kwam aan het licht dat haar rijbewijs al twee jaar niet meer geldig was en dat haar de APK keuring van haar auto reeds een jaar verlopen was.

*
Een 52 jarige inwoner van Meppel stond net op het punt de politie te bellen in verband met diefstal van zijn auto toen de politie zaterdagmorgen tegen negen uur voor z’n deur stond om te vragen of het klopte dat hij z’n auto kwijt was.
De rode Citroen van de man was door een vroege wandelaar, behoorlijk beschadigd, aangetroffen op een bosweggetje aan de Hessenweg in De Wijk. Uit het verhaal van de eigenaar bleek, dat de auto ’s nachts was gestolen van de parkeerplaats bij het ziekenhuis in Meppel waar de man z’n nachtdienst deed.

*
Inbrekers hebben vrijdagavond bij afwezigheid van de bewoners toegeslagen in een woning aan de Obrechtlaan in Assen. Nadat de buitenlamp onklaar was gemaakt is aan de achterkant van de woning een raam opengebroken. In de woning is alles doorzocht. De bewoner vermist geld, sieraden, videoapparatuur en cd’s.

*

Bij een inbraak in een woning aan het Zuiderdiep in Valthermond hebben onbekende zaterdagavond de hele zaak overhoop gehaald en een grote puinhoop achtergelaten.. Alle vertrekken van de woning zijn doorzocht. Volgens de 64 jarige bewoonster wordt er een bedrag van ongeveer 700 gulden vermist.

*
De 57 jarige eigenaar van een bedrijf aan de Groningerstraat in Assen heeft bij de politie aangifte gedaan van het feit dat bij een inbraak op vrijdagavond diverse goederen zijn gestolen waaronder twee nieuwe sportfietsen, een weegschaal voor fijnmetaal, een lasapparaat en twee schuurmachines.
Men is het bedrijf binnengekomen na het met geweld openbreken van een toegangsdeur.

*

Een 21 jarige man uit Emmen is vrijdagnacht tegen kwart over drie op het fietspad langs de Hondsrugweg beroofd van z’n portemonnee. De man was lopend onderweg naar huis toen hij ter hoogte van Mc Donalds van achteren werd besprongen door twee mannen , die hem dwingen zijn portemonee af te geven.
De twee daders zijn weggevlucht in de richting Ekselerbrink. Informatie over deze beroving graag naar de politie in Emmen.

*

Een brand aan de Warmoesweg in Erica heeft vrijdagnacht grote schade aangericht in een voormalige tuinderkas. Een voorbijganger, die de brand meldde was het gelukt om 5 paarden te bevrijden die in de kas op stal stonden. In verband met het vrijkomen van asbest is in overleg met de afdeling milieuzaken van de gemeente Emmen het terrein afgezet. De TR van de regiopolitie doet een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

*

Een 46 jarige Assenaar heeft zich zaterdagmorgen bij de politie in zijn woomplaats gemeld met de mededeling dat hij zaterdagmorgen rond zes uur bij het herinneringscentrum Westerbork brand zou hebben gesticht. Onderzoek door de politie wees uit dat er inderdaad brandschade aan het pand was. Het vuur is uit zichzelf gedoofd. De man verklaarde zijn daad door te zeggen dat hij bezwaar heeft tegen een herinneringscentrum op die plaats en dat hij een daad wilde stellen en hiermee een wereldbrand wilde ontketenen.
In overleg met de officier van justitie is de man psychisch onderzocht en overgebracht naar het APZ in Beilen

Zondagmorgen is na vier uur in een woning aan de Albert Rozemastraat in Hoogeveen bij een binnenbrand forse schade aangericht. De brand werd bij thuiskomst ontdekt door de 63 jarige bewoner.
Hij heeft nog geprobeerd een begin van brand te blussen maar dat is hem niet gelukt. De brandweer, die snel ter plaatse was had de brand al gauw onder controle.
Wonder boven wonder hebben de lievelingsduiven die de bewoner op een slaapkamer hield, ondanks de rookontwikkeling de brand overleefd.

*

Een snelheidscontole in Aalden,
Meppen,Oosterhesselen,Zweeloo,Wezuperbrug,en Schoonoord heeft vrijdag zo,n driehonderd processen-verbaal opgeleverd. Tijdens de controle, die de hele dag heeft geduurd zijn ruim tweeduizend auto’s door de radar gegaan.
De “dikste” overtreding viel op de autoweg N381 bij Zweeloo, Daar klokte de politie een automobilist die 155 kilometer per uur reed, waar 100 de maximum snelheid was.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...

Teleurstellend advies aan Hoge Raad over nertsenfokverbod
In een advies aan de Hoge Raad stelt de Procureur Generaal dat het Hoger Beroep van de Nederlandse Staat tegen...

Direct de kwaliteit van de zorg meten met Opinionmeter
De Consumer Quality-index (CQ-index), ontwikkeld om klanttevredenheid in de gezondheidszorg te meten, is log en traag. De metingen liggen ver...

Update HP treft gelukkig maar enkele modellen
De laatste paar dagen stond in het teken van HP updates welke huismerk cartridges zou blokkeren. Wij zijn hier ingedoken...

Vetzuurcombinatie ondersteunt leesvaardigheid schoolkinderen
Een combinatie van omega 3- en 6-vetzuren ondersteunt de leesvaardigheid van doorsnee schoolkinderen. Vooral kinderen die moeite hebben om zich...

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek
Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar...

Open Joodse Gemeente Klal Israël benoemt nieuwe rabbijn Nathans
Afgelopen maart riep de Open Joodse Gemeente Klal Israël kandidaten op voor de vacature van rabbijn. Deze gemeente, de enige...

Ieder(in) wil een maximum voor wat mensen zelf aan zorg moeten betalen
Zorgkosten mensen met een beperking in vijf jaar geëxplodeerd De zorgkosten zijn in vijf jaar verdubbeld voor mensen die veel...

Zuidafrika's eerste zwarte profwielrenner in Utrecht
Songezo Jim, de eerste zwarte Zuidafrikaanse profwielrenner, is zaterdag 17 september in Utrecht om in drie verschillende fietsrondes geld in...

Stoomspektakel in Het Spoorwegmuseum
Ieder jaar in september viert Het Spoorwegmuseum de verjaardag van de spoorwegen met een sfeervol evenement: Stoom! Op 17 en...

Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten
Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten Breda, 16 september 2016 Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten De eerder...