Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cisco Systems introduceert nieuwe enterprise switches

Datum nieuwsfeit: 01-02-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Cisco Systems introduceert een nieuwe klasse multigigabit 'applicatie-intelligente' enterprise switches

Nieuwe Catalyst 6000-familie biedt schaalbaarheid van 32 Gbps tot 256 Gbps en herkent, classificeert en geeft voorrang aan bedrijfskritisch verkeer

Amsterdam, 1 februari 1999 - Cisco Systems annonceert de Catalyst
6000-familie van intelligente, multigigabit Enterprise Switches, die beschikt over een 'applicatiebewuste' architectuur die consistent is met de high-end Catalyst-familie. Met een doorvoersnelheid van maximaal 150 miljoen packets per seconde en de ondersteuning van Cisco IOS-software, is de Catalyst 6000-familie in staat om netwerkmanagers de snelheid, de capaciteit en de intelligentie te bieden die noodzakelijk zijn voor een succesvolle integratie van data-, spraak- en videotoepassingen binnen een multilayer bedrijfsomgeving.

"Hoewel sommige organisaties ervoor kiezen om alleen meer bandbreedte aan het LAN toe te voegen door Fast Ethernet of Gigabit Ethernet te implementeren, is het toch zinvol om een toekomst voor ogen te houden waarin datanetwerken ook gebruikt worden voor spraak en ander multimediaverkeer," zegt David Passmore, directeur onderzoek bij NetReference. "De intelligentie en de QoS-mogelijkheden van Cisco's Catalyst 6000-familie maken een netwerkinfrastructuur mogelijk voor een brede reeks toepassingen, waaronder spraak."

De Catalyst 6000-familie omvat de Catalyst 6000-serie en de Catalyst
6500-serie, die over een capaciteit van respectievelijk 32 Gbps en 256 Gbps beschikken. Deze gemeenschappelijke architectuur maximaliseert de investeringen van de gebruiker door uitwisselbare switch-modules en Supervisor-engines te gebruiken. Zoals gebruikelijk voor de Catalyst-producten, zullen de prestaties, de poortdichtheden en de mogelijkheden van deze modules verder worden uitgebreid wanneer de behoeften van de klant veranderen.

De Catalyst 6000-familie beschikt over Cisco IOS-software en is gebouwd rondom de CiscoAssure-architectuur. Daardoor krijgen netwerkbeheerders de beschikking over uitgebreide Quality of Service (QoS), beveiliging en 'policy'-mogelijkheden over het netwerk. Cisco kondigt eveneens de ondersteuning aan van geavanceerde langeafstands Gigabit Interface Converters (GBIC's). Hiermee kunnen netwerkdiensten met gigabitsnelheden over afstanden van maximaal 100 kilometer geboden worden. Dat stelt klanten in staat om een gemeenschappelijke Ethernet-architectuur voor zowel lokale netwerken als Metropolitan Area Networks (MAN's) te gebruiken. De Catalyst 6000-familie ondersteunt hoge poortdichtheden van maximaal 384
10/100 Mbps-poorten of maximaal 130 Gigabit Ethernet-poorten. In toevoeging op de consistente Catalyst-software ondersteunen beide series multilayer-switches dezelfde set supervisors en interface lijnkaarten, en beschikken over een gemeenschappelijke multilayer-architectuur die uitgebreide netwerkdiensten mogelijk maakt. Hierdoor hebben klanten een brede keus uit prijs/prestatie-verhoudingen en zijn zij verzekerd van een solide investeringsbescherming voor een end-to-end toepassing op een campusnetwerk. In toevoeging hierop beschikken alle 10/100/1000 Mbps-lijnkaarten ook over de mogelijkheid om maximaal 8 EtherChannel-verbindingen (bij 100 of 1000 Mbps) te creëren, waarmee in totaal 16 gigabit-links tussen switches gelegd kunnen worden.

De Catalyst 6000-familie is ontworpen voor multigigabit backbones/distributie en server-farms en vormt een aanvulling op andere Catalyst-familieleden, zoals de Catalyst 4000- en Catalyst 5000-familie voor gebruik in kabelkasten en de Catalyst 8500-serie switches/routers voor in het hart van het netwerk.

Applicatiebewuste intelligentie
Nu steeds meer bedrijven migreren naar 'applicatiebewuste' netwerken, wordt het belangrijk om binnen de infrastructuur over gedifferentieerde diensten te kunnen beschikken. Door gebruik te maken van Cisco IOS-software en de CiscoAssure-architectuur biedt de Catalyst-familie gedifferentieerde diensten per applicatie voor bedrijfskritische netwerken. Met CiscoAssure kan een netwerkbeleid worden gevoerd dat gebaseerd is op informatie van Layers 2, 3 en 4. Het beleid kan worden gebaseerd op specifieke gebruikers, IP-adressen of applicaties en omspant het hele traject van de kabelkast tot aan de backbone.

Voor een grotere flexibiliteit en voor ondersteuning van bedrijfskritische multimediatoepassingen (zowel unicast als multicast), kan elke poort van de Catalyst 6000-familie meerdere 'verzend-queues' ondersteunen. De drempelwaarden van deze wachtrijen kunnen door de gebruiker worden geconfigureerd. Algoritmen voor Weighted Random Early Detection (WRED) en Weighted Round Robin (WRR) worden in elke wachtrij toegepast, om het gebruik van de beschikbare bronnen te optimaliseren en packet-verlies en -vertraging zoveel mogelijk te voorkomen - in het bijzonder voor tijdkritisch verkeer zoals LAN IP-telefonie.

Omdat gebruikers steeds vaker geïnteresseerd zijn in het vervoer van data, spraak en video over één enkele infrastructuur, moeten nieuwe oplossingen over 10/100/1000-connectiviteit beschikken, alsmede over de intelligentie om applicaties van elkaar te kunnen onderscheiden. Vanzelfsprekend dienen de huidige investeringen in de toekomst niet verloren te gaan. Cisco's Catalyst
6000 biedt klanten de flexibiliteit, de prestaties en de vereiste netwerkdiensten op Layers 2, 3 en 4 om bedrijfskritische toepassingen te ondersteunen.

Nieuwe klasse producten voor betrouwbaarheid, flexibiliteit en prestaties Om de betrouwbaarheid van het netwerk te vergroten, ondersteunt de Catalyst
6000-familie meerdere niveaus van netwerk-resiliëntie en diensten. Om een bedrijfszekere werking op apparaatniveau te kunnen garanderen, ondersteunt de Catalyst 6000-familie redundante supervisors, voedingen, ventilatoren, systeemklokken, uplinks en switch-fabrics (in de Catalyst 6500-serie) die de werkbelasting delen. Alle systeemelementen zijn 'hot-swappable' om een maximale uptime van het systeem te kunnen verzekeren.

Klanten die voor een dubbel uitgevoerde Supervisor-configuratie kiezen, krijgen met Cisco's Fast-Switchover de verzekering dat de controle over de switch binnen enkele seconden aan de redundante Supervisor wordt overgegeven. Dit is met name van belang voor bedrijfskritische toepassingen waar een maximale beschikbaarheid van het netwerk vereist is.

Voor flexibiliteit op netwerkniveau beschikt de Catalyst 6000-familie over automatische herstelmogelijkheden na netwerkproblemen door gebruik te maken van spanning-tree per VLAN, en over mogelijkheden voor werklastverdeling ten behoeve van een snellere link-convergentie. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van Cisco's Fast EtherChannel (FEC) of Gigabit EtherChannel (GEC) technieken. Voorts zijn FEC en GEC uitgebreid, waardoor de mogelijkheid ontstaat om poorten van verschillende lijnkaarten samen te voegen voor een grotere redundantie of om verbindingen met een hogere bandbreedte te creëren. De Catalyst 6000-familie kan ook de werklast verdelen over redundante Layer-3 paden en ondersteunt het Hot Standby Routing Protocol (HSRP), wat een snelle overgang naar een backup-systeem biedt in het geval van een storing.

Gigabit diensten voor Metropolitan Area Networks Om klanten de mogelijkheid te geven gigabit-technologie te gebruiken over afstanden van maximaal 100 kilometer, biedt Cisco nu nieuwe Gigabit Interface Converters (GBIC's) voor 1000BASE-ZX. Deze convertors zijn 'hot-swappable' en compatibel met de huidige geïnstalleerde Catalyst gigabitproducten van Cisco. Deze nieuwe opties maken een consistente aflevering van gigabit netwerkdiensten binnen zowel LAN- als MAN-omgevingen mogelijk. Klanten proberen voortdurend de totale eigendomskosten te verminderen door datacentra en server-farms elders te centraliseren en deze via Gigabit Ethernet-connecties met het bedrijfsterrein te verbinden. Met deze nieuw langeafstandsopties en met Cisco's gigabit-portfolio, hoeven gebruikers nog slechts nieuwe GBIC's te plaatsen - en geen volledig nieuwe switch.

Consistent beheer en beveiliging
Indien gebruikt in combinatie met CiscoWorks 2000, kunnen de switches uit de Catalyst-familie worden geconfigureerd om te voorzien in end-to-end apparaat-, VLAN-, verkeers- en beleidsbeheer. Een andere managementeigenschap van de Catalyst 6000-familie is user tracking. Dit geeft netwerkbeheerders de mogelijkheid om eindgebruikers te volgen tot aan hun fysieke poortnummer, alsmede hun authenticiteit te controleren. User tracking kan worden gebruikt voor troubleshooting en beveiligingsdoeleinden. Het niveau van beveiliging wordt verder vergroot door beveiligde poortfiltering, die het mogelijk maakt dat individuele poorten alleen kunnen worden benaderd door gespecificeerde werkstations. De Catalyst 6000-familie ondersteunt daarnaast TACACS+, RADIUS, Access Control Lists, IP-permissielijsten, gebruikersauthenticatie en MD5 Route-authenticatie.

Prijzen en beschikbaarheid
Zowel de Catalyst 6000-serie als de Catalyst 6500-serie is verkrijgbaar in een 6- en een 9-poorts uitvoering: de Catalyst 6006 en 6009, en de Catalyst
6506 en 6509. De prijzen van de Catalyst 6000-serie beginnen bij 18.985 dollar, die van de Catalyst 6500-serie bij 21.985 dollar. Alle platforms uit de Catalyst 6000-familie zijn vanaf heden beschikbaar met diverse
10/100/1000 Mbps interfacemodulen.

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 16.000 werknemers en realiseerde in fiscaal 1998 een totale omzet van 8,46 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op www.cisco.com.

Voor meer informatie:
Cisco Systems, Annemieke van Herk, public relations, telefoonnummer: 020 -
342 37 15, of Cisco Systems , Paul Straathof, marketing manager, telefoonnummer: 020 - 342 30 00, of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert W. de Moll, telefoonnummer:
023 - 562 82 08.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...

Teleurstellend advies aan Hoge Raad over nertsenfokverbod
In een advies aan de Hoge Raad stelt de Procureur Generaal dat het Hoger Beroep van de Nederlandse Staat tegen...

Direct de kwaliteit van de zorg meten met Opinionmeter
De Consumer Quality-index (CQ-index), ontwikkeld om klanttevredenheid in de gezondheidszorg te meten, is log en traag. De metingen liggen ver...

Update HP treft gelukkig maar enkele modellen
De laatste paar dagen stond in het teken van HP updates welke huismerk cartridges zou blokkeren. Wij zijn hier ingedoken...

Vetzuurcombinatie ondersteunt leesvaardigheid schoolkinderen
Een combinatie van omega 3- en 6-vetzuren ondersteunt de leesvaardigheid van doorsnee schoolkinderen. Vooral kinderen die moeite hebben om zich...

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek
Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar...

Open Joodse Gemeente Klal Israël benoemt nieuwe rabbijn Nathans
Afgelopen maart riep de Open Joodse Gemeente Klal Israël kandidaten op voor de vacature van rabbijn. Deze gemeente, de enige...

Ieder(in) wil een maximum voor wat mensen zelf aan zorg moeten betalen
Zorgkosten mensen met een beperking in vijf jaar geëxplodeerd De zorgkosten zijn in vijf jaar verdubbeld voor mensen die veel...

Zuidafrika's eerste zwarte profwielrenner in Utrecht
Songezo Jim, de eerste zwarte Zuidafrikaanse profwielrenner, is zaterdag 17 september in Utrecht om in drie verschillende fietsrondes geld in...

Stoomspektakel in Het Spoorwegmuseum
Ieder jaar in september viert Het Spoorwegmuseum de verjaardag van de spoorwegen met een sfeervol evenement: Stoom! Op 17 en...

Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten
Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten Breda, 16 september 2016 Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten De eerder...

Vitality Manager van het Jaar 2016
Op een prachtige locatie, Domus Medica te Utrecht, is afgelopen dinsdag 13 september Gert-Jan Aleman gekozen tot Vitality Manager van...

Nieuwe Snor- kaartenbox Kus kus en 99 andere kaarten
Een kaartje om iemand sterkte te wensen, een hart onder de riem te steken, te feliciteren, of om te laten...

Door een update van HP zijn huismerk cartridges niet meer bruikbaar
Veel eigenaren van een HP printer ervaren op dit moment problemen met hun printer. Via social media en via de...

Servoy 8.1 to Ship on Sept. 16th
Servoy announced today the latest release of their platform, Servoy 8.1. Utilizing User Experience feedback as its focal point (or...