Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM breidt softwareaanbod voor Business Integration uit

Datum nieuwsfeit: 01-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IBM breidt softwareaanbod voor Business Integration uit

Nieuwe versie IBM MQSeries optimaliseert bedrijfsprocessen voor e-business

Amsterdam, 29 januari 1999 -- IBM introduceert de nieuwe versie van MQSeries, de krachtige messaging software waarmee bedrijfsgegevens kunnen worden uitgewisseld tussen diverse systemen. Met MQSeries kunnen bedrijven eenvoudig inspelen op een groeiend e-business volume, door werknemers, klanten en business partners op een snelle, veilige en betrouwbare manier via Internet, intranet en extranet toegang te bieden tot belangrijke bedrijfsinformatie.

Aangezien IBM aan ondernemingen, integratiespecialisten en software-ontwikkelaars de beste technologie voor het integreren en automatiseren van bedrijfsprocessen wil bieden, zijn de MQSeries-producten over de gehele linie uitgebreid met extra functionaliteit voor diverse platforms -- van pc tot mainframe. Nu de verkopen via het Internet voor 2002 op $350 miljard worden geraamd, groeit vanuit ondernemingen de vraag naar betrouwbare technologie voor Internet-transacties.

Tot de nieuwe functies behoort onder meer een krachtige publish/subscribe-tool, waarmee de eindgebruiker kan bepalen welke berichten hij wil ontvangen. Bovendien is de schaalbaarheid verbeterd en zijn de mogelijkheden voor systeembeheer uitgebreid. De nieuwste versie van MQSeries voor Windows NT is eenvoudiger in het gebruik. Dit komt enerzijds door de verbeterde grafische interface en anderzijds door de grafische tools die het beheer van het MQSeries-netwerk vereenvoudigen.

Met MQSeries Workflow, nu ook voor OS/390 beschikbaar, komen de vele pluspunten van MQSeries ook binnen het bereik van de krachtigste processor ter wereld. Binnen grote ondernemingen kunnen daardoor bedrijfskritische applicaties een stuk eenvoudiger worden geïntegreerd.

IBM heeft vandaag ook het nieuwe ‘message broker’-product MQSeries Integrator aangekondigd. Daarmee kunnen berichten ‘vertaald’ en wel tussen applicaties worden uitgewisseld.

De MQSeries-producten gaan prima samen met reeds gedane IT-investeringen en helpen de klant zijn voordeel te doen met e-business. De algehele efficiency gaat erop vooruit doordat de belangrijkste bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Bovendien kunnen nieuwe markten op korte termijn worden aangeboord dankzij snelle en betrouwbare Internetverbindingen. Met MQSeries kunnen bedrijven op efficiënte wijze contact onderhouden met partners en toeleveranciers en zo het beheer van de toeleveringsketen optimaliseren. Ook bij een overname of fusie bewijst MQSeries zijn nut: IT-middelen kunnen dan snel en efficiënt worden samengevoegd.

IBM MQSeries

IBM MQSeries is de meest gebruikte message-queuing software op de markt. Gebruikers kunnen met dit product informatie uitwisselen tussen applicaties op meer dan 35 verschillende platforms. Deze bekroonde software maakt het mogelijk bedrijfsprocessen te integreren binnen de hele onderneming. Het resultaat is maximalisering van e-business kansen door de inzet van bestaande systemen; nieuwe producten kunnen sneller op de markt worden gebracht en zakelijke veranderingen kan men voor zijn. De asynchrone technologie van MQSeries zorgt ervoor dat een bericht altijd zijn bestemming bereikt, zelfs wanneer programma's of systemen uitvallen of de eindbestemming tijdelijk onbereikbaar is. Meer informatie over MQSeries is te vinden op de volgende website: www.software.ibm.com/ts/mqseries/.

Over IBM Software

IBM had in 1997 een omzet in software van 12.8 miljard US dollar. Succesvolle producten van IBM Software zijn: DB2 Universal Database, CICS (Customer Information Control System), de VisualAge productfamilie en MQSeries. Daarnaast boekt IBM Software goede resultaten met haar zeer snelgroeiende dochter- ondernemingen Lotus en Tivoli.

Internet-gebruikers kunnen voor nadere informatie over IBM, haar producten, diensten en technologie terecht op het World Wide Web. De adressen: www.ibm.com (IBM homepage) - www.nl.ibm.com (Homepage IBM Nederland) www.software.ibm.com (IBM Software). Dit persbericht en andere informatie van en over IBM is elektronisch beschikbaar op NEWSdesk, het on-line IT-nieuwsnetwerk: www.newsdesk.com

Voor meer informatie:

IBM Nederland N.V. namens IBM

Ans Huisman Anja Verheij

020 513 23 73 020 487 40 00

(ans_huisman@nl.ibm.com) (anja@svdt.nl)

Achtergrondinformatie

MQSeries-producten

IBM's productlijn MQSeries -- MQSeries, MQSeries Integrator en MQSeries Workflow -- is de meest complete messaging software voor Business Integration die momenteel verkrijgbaar is. De MQSeries-producten zijn in de volgende opzichten verbeterd:

MQSeries

MQSeries versie 5.1 en MQSeries voor OS/390, versie 2.1, bevatten nieuwe functies waarmee IT-beheerders bedrijfskritische applicaties sneller ondernemingsbreed kunnen implementeren en uitbreiden. Door de functie Dynamic Workload Distribution worden de mogelijkheden van de MQSeries-servers gebundeld, zodat IT-middelen optimaal worden benut en storingen automatisch wordt opgevangen. Door de nieuwe publish/subscribe-functies kan MQSeries worden gebruikt als distributiecentrum voor informatie: gebruikers kunnen informatie binnen de onderneming delen (publish) met gebruikers die van tevoren hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in die specifieke informatie (subscribe).

Het beheer van MQSeries voor Windows NT, versie 5.1, is sterk verbeterd. Zo is het product voortaan kant-en-klaar geconfigureerd en zijn er grafische interfaces voor het werken met queues toegevoegd. Tevens is een programmeerinterface opgenomen waarmee eenvoudig applicaties voor het beheer en de aansturing van het MQSeries-netwerk kunnen worden ontwikkeld. Versie 5.1 draagt, evenals de voorganger, het Microsoft BackOffice certificaat.

MQSeries versie 5.1 komt in het tweede kwartaal van 1999 beschikbaar voor Windows NT, AIX, HP-UX, OS/2 Warp en Sun Solaris. De nieuwe functies van MQSeries komen binnenkort ook beschikbaar voor AS/400. MQSeries voor OS/390, versie 2.1 -- de meest recente versie van MQSeries voor MVS/ESA -- is beschikbaar. Prijzen variëren naargelang het platform en beginnen bij 2.600 euros.

Er is nu ook een MQSeries-server en een MQSeries-koppeling voor SAP R/3 onder Compaq DIGITAL UNIX leverbaar. Integratie van deze systemen is daardoor eenvoudiger dan ooit tevoren.

MQSeries Integrator

IBM MQSeries Integrator werd voorheen op de markt gebracht door IBM en New Era of Networks (NEON) onder de naam MQIntegrator. IBM MQSeries Integrator maakt gebruik van NEON's geavanceerde op routeringsregels gebaseerde programma, dat volledig geïntegreerd is met IBM's MQSeries. Als onderdeel van IBM’s productsuite voor Business Integration biedt MQSeries Integrator business partners van IBM alle kansen om met nieuwe tools, utilities en services in te spelen op de sterk groeiende markt voor messaging-middleware. Dataquest heeft becijferd dat de wereldmarkt voor applicatie-integratie- en messaging-middleware in 2001 goed is voor een jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar (Dataquest, "Development Tools and Middleware Worldwide - Market Trends", oktober 1998).

IBM Education and Training, NEON en MQSoftware, Inc. starten in het eerste kwartaal van 1999 met een wereldwijd opleidingsprogramma voor nieuwe klanten en business partners, zodat deze snel kunnen inspelen op de groeiende vraag naar Business Integration projecten. Het programma gaat in Noord-Amerika van start en wordt later dit jaar ook in Europa, Australië en Japan aangeboden. Inschrijvingen lopen via IBM; informatie over het programma voor 1999 vindt u op de volgende websites:

www.training.ibm.com/ibmedu/spotlight/mqss.html en www.neonsoft.com.

MQSeries Integrator komt voor gedistribueerde platforms beschikbaar in het eerste kwartaal van 1999; voor S/390 in het tweede kwartaal van 1999. Prijzen variëren afhankelijk van het platform en beginnen bij 87.500 euros.

MQSeries Workflow

MQSeries Workflow voor OS/390, versie 3.1, maakt het mogelijk bedrijfsprocessen volledig conform zakelijke vereisten te definiëren. Een bank kan bijvoorbeeld kredietaanvragen sneller afhandelen om zo de service aan de klant te verbeteren en de kosten terug te dringen. De nieuwe versie biedt onder andere werkstation-clients voor diverse platforms en een grafische procesmodellering-client voor Windows NT en Windows 95 waarmee de gebruiker bedrijfsprocessen eenvoudig kan visualiseren, ontwerpen en stroomlijnen. Met MQSeries Workflow voor OS/390 kunnen gebruikers host-applicaties integreren met workflow binnen het bedrijf en gebruikmaken van Workload Manager om op dynamische wijze prioriteit te verlenen aan berichtenstromen. Op die manier kan dezelfde hoge mate van transactie-integriteit worden bereikt als in een CICS- of IMS-omgeving.

MQSeries Workflow voor OS/390, versie 3.1, is wereldwijd leverbaar in het eerste kwartaal van 1999. De prijs is afhankelijk van het aantal gebruikers en de processorcapaciteit. OS/390 is het besturingssysteem van IBM S/390.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Online winkel A BATHING APE(R) gelanceerd op 20th september 2016
Online winkel A BATHING APE(R) gelanceerd op 20th TOKYO-(BUSINESS WIRE)- Het internationale straatmodemerk A BATHING APE(R) heeft op dinsdag 20...

Lancering Nederlands muzikantenplatform
Na onderzoek naar de behoeften van 15.000 muzikanten, twee jaar ontwikkelen en een testperiode met 300 early adaptors lanceert Indieplant...

Bestuur Vindicat gaat ‘herijkingscommissie’ instellen
Bestuur Vindicat gaat in samenwerking met RUG, Gemeente Groningen en Hanzehogeschool ‘herijkingscommissie’ instellen Persbericht: Bestuur Vindicat gaat in samenwerking met...

Gedragskliniek voor Dieren zet zich in voor Blije Dieren op Dierendag
Angst bij dieren onderschat probleem 30 september 2016 Angst bij dieren onderschat probleem Net zoals bij gezondheidsproblemen het devies is,...

Koenders ontbiedt Russische ambassadeur
Koenders ontbiedt Russische ambassadeur Nieuwsbericht | 30-09-2016 | 13:14 Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag de Russische ambassadeur in...

Vierde Gastrobar van Ron Blaauw opent deuren op Leidseplein
Chef-kok Ron Blaauw opent woensdag 5 oktober aanstaande de deuren van zijn Ron Gastrobar Paris op Leidseplein in Amsterdam. Het...

Lezing STOP stress en chronische vermoeidheid; herstel mogelijk
Helga Verhoeven, directeur van Ander Leven, geeft op donderdag 6 oktober bij Centrum de Roos in Amsterdam een informatiebijeenkomst over...

Hotwire PR koopt Eastwick Communications voor versterking in VS
Hotwire PR koopt Eastwick Communications voor versterkte aanwezigheid in VS en gegarandeerde positie in Noord-Amerikaanse top tien technologiebureaus NEW YORK-(BUSINESS...

Premie zelfrijdende auto toch niet zo laag: nieuw hackrisico
Door de zelfrijdende auto zouden verzekeringspremies sterk dalen, zo dacht men lang. De kans op ongelukken zou er immers ingrijpend...

Gesol Zorgverzekeringskantoor met vervoer overledenen Caribisch Nld
Het Zorgverzekeringskantoor (ZVK) is in Caribisch Nederland (de eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba) verantwoordelijk voor het terugvervoer van lichamen...

Kinderombudsman: Zwarte Piet vraagt om aanpassing
Kinderombudsman: Zwarte Piet vraagt om aanpassing 30 sep 2016 De figuur van Zwarte Piet kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of...

Nieuwe film- en discussieavond DocuDoka over duurzaam toerisme
Op vrijdag 30 september presenteert het Volkshotel de tweede editie van zijn geëngageerde film- en discussieavond DocuDoka in club Doka,...

TransEnterix presenteert operatierobot Senhance(TM) op congres
TransEnterix presenteert operatierobot Senhance(TM) op congres Europese Vereniging voor Gynaecologische Endoscopie RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C.-(BUSINESS WIRE)- TransEnterix, Inc., een bedrijf...

DNB maakt pensioenopbouw onbetaalbaar door “Occasional Studie”
De conclusie van DNB dat uitsluitend een actuariële pensioenpremie garandeert dat jongeren evenveel betalen dan de ouderen deelnemers werd gelogenstraft...

Delticom AG: Probanden.nl begint de winter met nieuwe shop-features
Delticom AG: Probanden.nl begint de winter met nieuwe shop-features HANNOVER, Duitsland-(BUSINESS WIRE)- Precies op tijd voor de winterbandenperiode breidt Probanden.nl...

Qeado geeft websitebezoekers een identiteit
Qeado, ontwerper en leverancier van customer intelligence software voor digitale B2B marketeers, introduceert vandaag zijn clouddienst. Qeado stelt B2B marketeers...

Techbedrijf UNAS start website voor alternatieve manier van doneren
Technologie-initiatief UNAS heeft vandaag een website gelanceerd waarop mensen op een alternatieve manier kunnen doneren door middel van het kijken...

Nederlandse erotiek gigant lanceert als eerste een webshop in China
EasyToys Nederland is het eerste erotiekbedrijf in Europa dat seksspeeltjes levert aan China. De Nederlandse cross-border organisatie lanceert vandaag de...

Gelderse uitjes het duurst in 2016
Inwoners van Gelderland waren het afgelopen seizoen gemiddeld het duurst uit voor een bezoek aan een pretpark, dierentuin of familiepark....

Markten tijdens Sinterklaasintocht en Winterbeleving in Mill
Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas samen met zijn Pieten weer voet aan wal zetten in Nederland. Traditioneel komt hij...

Tweederde Nederlandse huishoudens heeft triple- of quadplay abonnement
Circa 66% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een abonnement bij 1 provider waarbij internet, tv en bellen worden afgenomen....

Internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen
TRUSTECH (inclusief CARTES) - een internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen - presenteert uitzonderlijk programma 2016 PARIJS-(BUSINESS WIRE)- Nieuwe naam, nieuwe targets,...

Meer passagiers voor Nederlandse luchthavens, maar omzet groeit niet
Schiphol bestaat 100 jaar. De luchthaven ligt op koers om dit jaar 60 miljoen passagiers te bereiken. Met dit mogelijke...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Closing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

Nieuw bedrijf Med4You.nl helpt patiënt aan regie
Op 1 oktober aanstaande start voormalig zorg-ict bestuurder Hans Hagoort het bedrijf Med4You.nl. Med4You.nl wil zich met haar activiteiten richten...

Smartmatic lanceert TIVI - systeem voor online verkiezingen
Smartmatic lanceert TIVI - veilig en verifieerbaar systeem voor online verkiezingen LONDON-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic heeft vandaag de lancering van TIVI...

D-Day voor Daycar.nl - Auto voor de deur wordt wagenpark van de wijk
We zijn op weg naar een nieuwe samen-beweging, waarin de deelauto innoveert. De laatste ontwikkeling is Daycar. Door leenschaamte te...

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...