Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM breidt softwareaanbod voor Business Integration uit

Datum nieuwsfeit: 01-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IBM breidt softwareaanbod voor Business Integration uit

Nieuwe versie IBM MQSeries optimaliseert bedrijfsprocessen voor e-business

Amsterdam, 29 januari 1999 -- IBM introduceert de nieuwe versie van MQSeries, de krachtige messaging software waarmee bedrijfsgegevens kunnen worden uitgewisseld tussen diverse systemen. Met MQSeries kunnen bedrijven eenvoudig inspelen op een groeiend e-business volume, door werknemers, klanten en business partners op een snelle, veilige en betrouwbare manier via Internet, intranet en extranet toegang te bieden tot belangrijke bedrijfsinformatie.

Aangezien IBM aan ondernemingen, integratiespecialisten en software-ontwikkelaars de beste technologie voor het integreren en automatiseren van bedrijfsprocessen wil bieden, zijn de MQSeries-producten over de gehele linie uitgebreid met extra functionaliteit voor diverse platforms -- van pc tot mainframe. Nu de verkopen via het Internet voor 2002 op $350 miljard worden geraamd, groeit vanuit ondernemingen de vraag naar betrouwbare technologie voor Internet-transacties.

Tot de nieuwe functies behoort onder meer een krachtige publish/subscribe-tool, waarmee de eindgebruiker kan bepalen welke berichten hij wil ontvangen. Bovendien is de schaalbaarheid verbeterd en zijn de mogelijkheden voor systeembeheer uitgebreid. De nieuwste versie van MQSeries voor Windows NT is eenvoudiger in het gebruik. Dit komt enerzijds door de verbeterde grafische interface en anderzijds door de grafische tools die het beheer van het MQSeries-netwerk vereenvoudigen.

Met MQSeries Workflow, nu ook voor OS/390 beschikbaar, komen de vele pluspunten van MQSeries ook binnen het bereik van de krachtigste processor ter wereld. Binnen grote ondernemingen kunnen daardoor bedrijfskritische applicaties een stuk eenvoudiger worden geïntegreerd.

IBM heeft vandaag ook het nieuwe ‘message broker’-product MQSeries Integrator aangekondigd. Daarmee kunnen berichten ‘vertaald’ en wel tussen applicaties worden uitgewisseld.

De MQSeries-producten gaan prima samen met reeds gedane IT-investeringen en helpen de klant zijn voordeel te doen met e-business. De algehele efficiency gaat erop vooruit doordat de belangrijkste bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Bovendien kunnen nieuwe markten op korte termijn worden aangeboord dankzij snelle en betrouwbare Internetverbindingen. Met MQSeries kunnen bedrijven op efficiënte wijze contact onderhouden met partners en toeleveranciers en zo het beheer van de toeleveringsketen optimaliseren. Ook bij een overname of fusie bewijst MQSeries zijn nut: IT-middelen kunnen dan snel en efficiënt worden samengevoegd.

IBM MQSeries

IBM MQSeries is de meest gebruikte message-queuing software op de markt. Gebruikers kunnen met dit product informatie uitwisselen tussen applicaties op meer dan 35 verschillende platforms. Deze bekroonde software maakt het mogelijk bedrijfsprocessen te integreren binnen de hele onderneming. Het resultaat is maximalisering van e-business kansen door de inzet van bestaande systemen; nieuwe producten kunnen sneller op de markt worden gebracht en zakelijke veranderingen kan men voor zijn. De asynchrone technologie van MQSeries zorgt ervoor dat een bericht altijd zijn bestemming bereikt, zelfs wanneer programma's of systemen uitvallen of de eindbestemming tijdelijk onbereikbaar is. Meer informatie over MQSeries is te vinden op de volgende website: www.software.ibm.com/ts/mqseries/.

Over IBM Software

IBM had in 1997 een omzet in software van 12.8 miljard US dollar. Succesvolle producten van IBM Software zijn: DB2 Universal Database, CICS (Customer Information Control System), de VisualAge productfamilie en MQSeries. Daarnaast boekt IBM Software goede resultaten met haar zeer snelgroeiende dochter- ondernemingen Lotus en Tivoli.

Internet-gebruikers kunnen voor nadere informatie over IBM, haar producten, diensten en technologie terecht op het World Wide Web. De adressen: www.ibm.com (IBM homepage) - www.nl.ibm.com (Homepage IBM Nederland) www.software.ibm.com (IBM Software). Dit persbericht en andere informatie van en over IBM is elektronisch beschikbaar op NEWSdesk, het on-line IT-nieuwsnetwerk: www.newsdesk.com

Voor meer informatie:

IBM Nederland N.V. namens IBM

Ans Huisman Anja Verheij

020 513 23 73 020 487 40 00

(ans_huisman@nl.ibm.com) (anja@svdt.nl)

Achtergrondinformatie

MQSeries-producten

IBM's productlijn MQSeries -- MQSeries, MQSeries Integrator en MQSeries Workflow -- is de meest complete messaging software voor Business Integration die momenteel verkrijgbaar is. De MQSeries-producten zijn in de volgende opzichten verbeterd:

MQSeries

MQSeries versie 5.1 en MQSeries voor OS/390, versie 2.1, bevatten nieuwe functies waarmee IT-beheerders bedrijfskritische applicaties sneller ondernemingsbreed kunnen implementeren en uitbreiden. Door de functie Dynamic Workload Distribution worden de mogelijkheden van de MQSeries-servers gebundeld, zodat IT-middelen optimaal worden benut en storingen automatisch wordt opgevangen. Door de nieuwe publish/subscribe-functies kan MQSeries worden gebruikt als distributiecentrum voor informatie: gebruikers kunnen informatie binnen de onderneming delen (publish) met gebruikers die van tevoren hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in die specifieke informatie (subscribe).

Het beheer van MQSeries voor Windows NT, versie 5.1, is sterk verbeterd. Zo is het product voortaan kant-en-klaar geconfigureerd en zijn er grafische interfaces voor het werken met queues toegevoegd. Tevens is een programmeerinterface opgenomen waarmee eenvoudig applicaties voor het beheer en de aansturing van het MQSeries-netwerk kunnen worden ontwikkeld. Versie 5.1 draagt, evenals de voorganger, het Microsoft BackOffice certificaat.

MQSeries versie 5.1 komt in het tweede kwartaal van 1999 beschikbaar voor Windows NT, AIX, HP-UX, OS/2 Warp en Sun Solaris. De nieuwe functies van MQSeries komen binnenkort ook beschikbaar voor AS/400. MQSeries voor OS/390, versie 2.1 -- de meest recente versie van MQSeries voor MVS/ESA -- is beschikbaar. Prijzen variëren naargelang het platform en beginnen bij 2.600 euros.

Er is nu ook een MQSeries-server en een MQSeries-koppeling voor SAP R/3 onder Compaq DIGITAL UNIX leverbaar. Integratie van deze systemen is daardoor eenvoudiger dan ooit tevoren.

MQSeries Integrator

IBM MQSeries Integrator werd voorheen op de markt gebracht door IBM en New Era of Networks (NEON) onder de naam MQIntegrator. IBM MQSeries Integrator maakt gebruik van NEON's geavanceerde op routeringsregels gebaseerde programma, dat volledig geïntegreerd is met IBM's MQSeries. Als onderdeel van IBM’s productsuite voor Business Integration biedt MQSeries Integrator business partners van IBM alle kansen om met nieuwe tools, utilities en services in te spelen op de sterk groeiende markt voor messaging-middleware. Dataquest heeft becijferd dat de wereldmarkt voor applicatie-integratie- en messaging-middleware in 2001 goed is voor een jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar (Dataquest, "Development Tools and Middleware Worldwide - Market Trends", oktober 1998).

IBM Education and Training, NEON en MQSoftware, Inc. starten in het eerste kwartaal van 1999 met een wereldwijd opleidingsprogramma voor nieuwe klanten en business partners, zodat deze snel kunnen inspelen op de groeiende vraag naar Business Integration projecten. Het programma gaat in Noord-Amerika van start en wordt later dit jaar ook in Europa, Australië en Japan aangeboden. Inschrijvingen lopen via IBM; informatie over het programma voor 1999 vindt u op de volgende websites:

www.training.ibm.com/ibmedu/spotlight/mqss.html en www.neonsoft.com.

MQSeries Integrator komt voor gedistribueerde platforms beschikbaar in het eerste kwartaal van 1999; voor S/390 in het tweede kwartaal van 1999. Prijzen variëren afhankelijk van het platform en beginnen bij 87.500 euros.

MQSeries Workflow

MQSeries Workflow voor OS/390, versie 3.1, maakt het mogelijk bedrijfsprocessen volledig conform zakelijke vereisten te definiëren. Een bank kan bijvoorbeeld kredietaanvragen sneller afhandelen om zo de service aan de klant te verbeteren en de kosten terug te dringen. De nieuwe versie biedt onder andere werkstation-clients voor diverse platforms en een grafische procesmodellering-client voor Windows NT en Windows 95 waarmee de gebruiker bedrijfsprocessen eenvoudig kan visualiseren, ontwerpen en stroomlijnen. Met MQSeries Workflow voor OS/390 kunnen gebruikers host-applicaties integreren met workflow binnen het bedrijf en gebruikmaken van Workload Manager om op dynamische wijze prioriteit te verlenen aan berichtenstromen. Op die manier kan dezelfde hoge mate van transactie-integriteit worden bereikt als in een CICS- of IMS-omgeving.

MQSeries Workflow voor OS/390, versie 3.1, is wereldwijd leverbaar in het eerste kwartaal van 1999. De prijs is afhankelijk van het aantal gebruikers en de processorcapaciteit. OS/390 is het besturingssysteem van IBM S/390.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie