Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Axent behaalt recordomzet in fiscaal jaar 1998

Datum nieuwsfeit: 01-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

AXENT behaalt recordomzet in vierde kwartaal en in fiscaal jaar 1998

Houten, 28 januari 1999 – AXENT Technologies, één van ’s werelds grootste leveranciers op het gebied van beveiligingsoplossingen, heeft in het vierde kwartaal, dat afgesloten werd op 31 december 1998, een omzet geboekt van $34.144.000. Dit is 48 % meer dan de $23.045.000 die AXENT in dezelfde periode in 1997 heeft omgezet. De nettowinst over de laatste drie maanden van 1998 nam met 73 % toe tot $8.434.000, ofwel 32 dollarcent per aandeel. In dezelfde periode in 1997 bedroeg deze $4.872.000, ofwel 19 dollarcent per aandeel, exclusief eenmalige uitgaven.

In de periode van twaalf maanden die eindigde op 31 december 1998, behaalde AXENT een omzet van $101.019.000, een toename van 45 % ten opzichte van de omzet in dezelfde periode in 1997 ($69.821.000). Exclusief eenmalige uitgaven nam de bedrijfswinst in het boekjaar 1998 toe met 74 % tot $20.768.000 of 80 dollarcent per aandeel, vergeleken met een bedrijfswinst van $11.958.000 of 48 dollarcent per aandeel in diezelfde periode in 1997.

John Becker, President en CEO van AXENT: "AXENT wist als eerste een begrijpelijke suite van beveiligingsoplossingen voor netwerken en systemen te bieden. Daarnaast geven we een gedegen advies op het gebied van complexe vraagstukken van klanten over informatiebeveiliging in hun onderneming. We realiseren ons dat beveiliging een zakelijke aangelegenheid is en geen technologische. Dit maakt ons voor onze klanten uitermate geschikt als partner voor het beveiligen van informatie. Door dit consequent door te voeren, hebben wij onze winst en omzet kunnen uitbouwen".

Enkele hoogtepunten van het afgelopen fiscale jaar.

Belangrijke acquisities

AXENT heeft haar suite van beveiligingsoplossingen uitgebreid door de volgende kwalitatief hoogstaande producten en –diensten aan haar portfolio toe te voegen.

Internet Tools, een leverancier van leading edge netwerk-gebaseerde intrusion detection tools, voor de uitbreiding van AXENT’s e-business- en Internet-beveiligingsaanbiedingen.

Secure Network Consulting, Inc. (SNCi), een adviesfirma op het gebeid van beveiliging.

De overname van Raptor Systems betekende hoogstaande Internet/intranet-beveiligingsoplossingen en een zeer uitgebreid VAR-kanaal.

Strategische overeenkomsten

AXENT streeft er voortdurend naar om de implementatie van beveiligingsoplossingen te vereenvoudigen. Daarom sloot AXENT strategische overeenkomsten met diverse belangrijke organisaties in de computerindustrie.

Compaq en AXENT bundelen in 1998 hun krachten om het ‘Secure Pack’ te leveren, dat de Raptor Firewall combineert met Compaq-servers voor een veilige Windows NT-oplossing.

HP

koos AXENT als HP Openview Premier Partner en AXENT’s Raptor Firewall werd toegevoegd aan HP’s Praesidium-reeks. Hierdoor groeide AXENT’s marktaandeel in Web-beveiliging aanzienlijk.

Dell ging een overeenkomst aan met AXENT om de Raptor Firewall te verkopen met Dell-servers, zodat klanten Internet-beveiligingsoplossingen kon worden geboden. Dell biedt haar klanten ook NetRecon aan, AXENT’s derde generatie netwerkbeveiligingsoplossing.

BMC Software en AXENT zijn gaan samenwerken om Patrol Knowledge Modules te leveren, die naadloos aansluiten bij beveiligingsoplossingen, waarbij gebruikgemaakt wordt van Enterprise Security Manager en Intruder Alert.

Citrix ging een overeenkomst aan met AXENT om de ThinDefender te ontwikkelen, die two-factor authentication biedt voor veilige toegang in Citrix-omgevingen.

Veritas en AXENT leveren een High-Availability Firewall Server-oplossing door de Veritas FirstWatch te combineren met de Raptor Firewall, zodat klanten hun organisatie kunnen beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

ICSA

selecteerde AXENT om mee te doen met het Intrusion Detection Consortium om de zakelijke-beveiligingspraktijken te verbeteren door middel van opleiding en productonderscheiding.

Nieuwe klanten

Honderden nieuwe klanten, waaronder VisaÒ International, Ericsson, de FBI, de National Security Agency en de First Security Bankcorporation hebben AXENT in 1998 gekozen als partner in beveiliging.

Integratie

AXENT blijft ernaar streven interoperability binnen haar eigen productsuite en met andere beveiligingsoplossingen te bieden. De volgende geïntegreerde producten zijn nu verkrijgbaar.

Enterprise Security Manager (ESM) met NetRecon en Resource Manager voor UNIX.

Intruder Alert met Raptor Firewall, Gauntlet Firewall, Defender en Check Point Firewall.

Raptor Firewall en VPN-server met Microsoft Management Console.

Defender 3.0 met Raptor Firewall, Security Briefcase, Raptor Mobile, PowerVPN Enterprise Resource Manager, Resource Manager voor UNIX, WebDefender en Intruder Alert.

Raptor Firewall met HP’s 9000 A- en R-klasse Enterprise Servers.

De PKI-technologie van Entrust met Defender, Raptor Firewall, Raptor Mobile, Enterprise Resource Manager en PCShield.

Technische innovatie

AXENT verbeterde haar toonaangevende beveiligingssuite. De mogelijkheden zijn uitgebreid, zodat AXENT organisaties beter kan beveiligen, dan welke andere leverancier dan ook. AXENT introduceerde het eerste host- en netwerk-gebaseerde intrusion detection-product – Intruder Alert met NetProwler – en bracht een upgrade voor de Defender remote-beveiligingsoplossing op de markt. Deze upgrade omvatte electronic token-distributie om de implementaties in grote ondernemingen te vergemakkelijken. AXENT was met NetRecon ook de eerste om een beveiligingsoplossing te bieden die gebaseerd is op een objectgestuurde architectuur en die verschillende netwerkprotocollen ondersteunt. Tot slot was AXENT, met de release van versie 4.5 van Enterprise Security Manager de eerste die klanten voorzag van een Software Developers Kit (SDK), waardoor vrijwel elke applicatie, database, besturingssysteem of netwerkapparatuur kan werken met AXENT’s vlaggenschip ESM.

Marktleiderschap

HurwitzÒ Consulting verklaarde dat AXENT de ‘onbetwiste marktleider’ was in de informatiebeveiligingsmarkt met een marktaandeel van 43 %. Enterprise Security Manager, het belangrijkste product van AXENT, won de ‘Editor’s Choice Award’ met ‘Flying Colors’ van het Amerikaanse vakblad Network Computing.

AXENT Technologies, Inc.

AXENT Technologies richt zich met haar Security Strategy op het beschermen van bedrijfsinformatie. Met de beveiligingsoplossingen van AXENT Technologies stelt de gebruiker zijn/haar communicatie op een eenvoudige en efficiënte wijze veilig. AXENT’s producten zijn geschikt voor de beveiliging van de perimeter, de infrastructuur, het Internet en het extranet en bieden tevens oplossingen voor Security Administration. De product suite van AXENT biedt security assessment, intrusion detection, remote access security, single sign-on, Virtual Private Networks, Web-security en firewalls voor UNIX-, Windows-, NetWare- en midrange besturingssystemen in heterogene computing-omgevingen.

Het hoofdkantoor van het Amerikaanse AXENT Technologies staat in Rockville, Maryland. De beveiligingsleverancier is in de Benelux gevestigd in Aartselaar (België) en Houten (Nederland). Meer informatie over AXENT is te vinden op www.axent.com

Voor meer persinformatie

AXENT Technologies BV Lammers van Toorenburg PR

Frédérique Coers-Colsen Emile Voogt

telefoon: +31 (0)30-635 89 99 telefoon: +31 (0)30-656 50 70

e-mail: (fcoers@axent.com) e-mail: (emile@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...

Teleurstellend advies aan Hoge Raad over nertsenfokverbod
In een advies aan de Hoge Raad stelt de Procureur Generaal dat het Hoger Beroep van de Nederlandse Staat tegen...

Direct de kwaliteit van de zorg meten met Opinionmeter
De Consumer Quality-index (CQ-index), ontwikkeld om klanttevredenheid in de gezondheidszorg te meten, is log en traag. De metingen liggen ver...

Update HP treft gelukkig maar enkele modellen
De laatste paar dagen stond in het teken van HP updates welke huismerk cartridges zou blokkeren. Wij zijn hier ingedoken...

Vetzuurcombinatie ondersteunt leesvaardigheid schoolkinderen
Een combinatie van omega 3- en 6-vetzuren ondersteunt de leesvaardigheid van doorsnee schoolkinderen. Vooral kinderen die moeite hebben om zich...

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek
Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar...

Open Joodse Gemeente Klal Israël benoemt nieuwe rabbijn Nathans
Afgelopen maart riep de Open Joodse Gemeente Klal Israël kandidaten op voor de vacature van rabbijn. Deze gemeente, de enige...

Ieder(in) wil een maximum voor wat mensen zelf aan zorg moeten betalen
Zorgkosten mensen met een beperking in vijf jaar geëxplodeerd De zorgkosten zijn in vijf jaar verdubbeld voor mensen die veel...

Zuidafrika's eerste zwarte profwielrenner in Utrecht
Songezo Jim, de eerste zwarte Zuidafrikaanse profwielrenner, is zaterdag 17 september in Utrecht om in drie verschillende fietsrondes geld in...