Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ICS ontvangt hoge Cambodjaanse onderscheiding

Datum nieuwsfeit: 03-02-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

3 februari 1999

HILVERSUM - Internationaal Christelijk Steunfonds (ICS) heeft een hoge Cambodjaanse onderscheiding ontvangen: de Golden Medal of the Royal Government. De onderscheiding werd uitgereikt aan de voorzitter van ICS mr. H. van den Boogaard, door minister van Onderwijs Kea Sahan. Het was de eerste keer dat een hulpverleningsorganisatie voor deze gouden medaille in aanmerking kwam.

Dankzij de steun van donateurs en deelnemers aan het Kinderadoptieplan is ICS in staat hulp te geven aan scholen in het arme Koh Thom district ten zuidoosten van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. De hulp bestaat onder meer uit het bouwen van schoollokalen. De Cambodjaanse regering vindt de ICS-aanpak een lichtend voorbeeld, zo werd gezegd. De Wereldbank heeft de Cambodjaanse overheid een lening toegezegd om het onderwijs ook in andere gebieden weer op poten te zetten en men wil dat gaan doen volgens de werkwijze van ICS. ICS is een Nederlandse hulporganisatie met projecten in Thailand, Cambodja, Filippijnen, Kenia, Oeganda en Zuid-Soedan. Meer dan
40.000 Nederlanders steunen het werk van ICS.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie