Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NAi: Griekse architectuur in de jaren zestig en negentig

Datum nieuwsfeit: 06-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

6 februari tot en met 21 maart 1999

Griekse architectuur in de jaren zestig en negentig

In de Bovenzaal van het NAi wordt dit voorjaar aandacht besteed aan Griekenland, een land met een rijke en lange architectuurgeschiedenis. Ook de moderne tijd heeft haar sporen achtergelaten in het Griekse landschap. In de tentoonstelling Landschappen van Modernisering wordt gekeken naar de jaren zestig en negentig van deze eeuw, periodes waarin de Griekse moderne architectuur in een stroomversnelling raakte. Met zes speciaal voor de tentoonstelling gemaakte tafels worden voor beide periodes de aspecten huisvesting, het publieke domein en het landschap uitgelicht. Met Landschappen van Modernisering wordt geprobeerd een antwoord te vinden op het raadsel wat de Griekse moderne architectuur, ondanks de invloed van internationale ontwikkelingen, toch zo onmiskenbaar Grieks maakt.

Landschappen van Modernisering laat een rijke selectie zien van Griekse gebouwen door middel van foto's, maquettes, video's en een multimediapresentatie, verdeeld over zes 'tafels'. Met deze tafels worden thema's aan de orde gesteld die zowel van toepassing zijn in de jaren zestig als in de jaren negentig.

De tentoonstelling is een initiatief van de Ambassade van Griekenland in Den Haag.

NAi Persbericht

NAi - Museumpark 25 - 3015 CB Rotterdam - (info@nai.nl) - Tel 010-4401200

Veranderd: 24-01-1999 door Just Schimmelpenninck, NAi (afd. Communicatie)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie