Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dubbele Grammy-nominatie voor Metropole Orkest

Datum nieuwsfeit: 07-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NPS


Dubbele Grammy-nominatie voor Metropole Orkest

In het kader van de 41e editie van de jaarlijkse Grammy Awards, de prestigieuze Amerikaanse onderscheiding voor CD's, is 'Further Adventure', een CD van het Metropole Orkest, twee maal genomineerd. Het orkest zelf in de categorie 'Best Large Jazz Ensemble Performance'; de tweede nominatie gaat naar Bill Holman als arrangeur van Moon Of Manakoorah op dezelfde CD. Dit album bevat opnamen voor het radioprogramma NPS - The Bands.

Het Metropole Orkest is in goed gezelschap: ook wereldtoppers als het Count Basie Orchestra en het Vanguard Jazz Orchestra o.l.v. Jim McNeely werden in deze categorie genomineerd.

Als opmaat naar de uitreiking van de Grammy Awards begin maart, laat programmamaker Frits Bayens in zijn programma The Bands in februari CD's horen van de andere genomineerden in de uitzendingen van zondag 7, 14, 21 en 28 februari 1999.

The Bands wordt wekelijks uitgezonden op zondagavond, Radio-2 van 23.00 tot 24.00 uur.

Hilversum, 16 januari 1999

NPS Persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie