Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SAP en Dun & Bradstreet sluiten strategische alliantie

Datum nieuwsfeit: 08-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SAP en Dun & Bradstreet sluiten strategische alliantie

'D&B for SAP® R/3®' integreert bedrijfsinformatie van D&B met SAP R/3-oplossing

Rotterdam, 8 februari 1999 - SAP, toonaangevend leverancier van bedrijfsapplicaties, en Dun & Bradstreet (D&B), 's werelds grootste leverancier van bedrijfsinformatie, kondigen een strategische alliantie aan om zakelijke on-line informatie op te nemen in geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Het gezamenlijke aanbod, 'D&B for SAP® R/3®', integreert naadloos de SAP R/3-oplossingen met D&B bedrijfsinformatie voor verbeterde beslissingsondersteuning. Het is een apart product dat wordt toegevoegd aan het bestaande R/3-systeem. Dit is de eerste keer dat een ERP- en dataleverancier een geïntegreerde oplossing bieden.

'D&B for SAP R/3' versterkt het gebruiksgemak en verhoogt de kwaliteit en de effectiviteit van de besluitvorming, wat de efficiency vergroot en de kosten verlaagt. Bijvoorbeeld door het goed in kaart brengen van holdings en gelieerde bedrijven, krijgt de organisatie een duidelijk overzicht van de handelspartners.

Met behulp van 'D&B for SAP R/3' kunnen gebruikers onderlinge verbanden tussen bedrijven binnen een consortium en risicogegevens van D&B toevoegen aan hun R/3 klant- en leveranciersinformatie, waardoor zij hun risicomanagement significant kunnen verbeteren. Kredietbeslissingen kunnen sneller worden genomen, effectiever en tegen lagere kosten, hetgeen resulteert in een directe verhoging van het rendement op investeringen.

Klanten kunnen de D&B informatie binnen R/3 gebruiken om leveranciersbestanden te stroomlijnen en te consolideren, hun inkoopvermogen binnen de organisatie te versterken en de inkoopkosten te verlagen. SAP-gebruikers kunnen dubieuze debiteuren in een vroeg stadium identificeren, wat helpt om hun liquiditeitspositie te versterken en de betalingstermijn te verkorten.

Vele van de R/3-klanten gebruiken, naast de ERP-oplossing, de informatiediensten van D&B, waaronder krediet-, inkoop- en marketinginformatie, al via een apart abonnement. Tot deze diensten behoort tevens 'data rationalisatie'. Dit wordt toegepast om inconsistente gegevens, zoals verschillende schrijfwijzen van bedrijfsdata, op diverse interne systemen met elkaar in overeenstemming te brengen.

D&B for SAP R/3
'D&B for SAP R/3' bestaat uit twee componenten, een klantoplossing (debiteuren) en een leverancieroplossing (crediteuren), die op applicatieniveau naadloos integreren met de R/3 'master data' en de D&B database. De database van D&B is de grootste wereldwijde database in zijn soort. In deze database, met informatie van ruim 50 miljoen beursgenoteerde en particuliere ondernemingen in meer dan 200 landen, vinden meer dan
950.000 updates per dag plaats. De geïntegreerde oplossing geeft klanten binnen enkele seconden eenvoudig on-line toegang tot de D&B database via een pull-down menu in R/3.

"SAP helpt klanten de waarde van hun SAP-oplossing verder te verhogen en de kwaliteit van informatie te verbeteren, ongeacht de branche en de organisatieomvang. We bieden onze klanten nu de beste oplossing om onze geïntegreerde bedrijfssoftware verder uit te breiden met bedrijfsgegevens van handelspartners," aldus Henning Kagermann, Co-Chairman, Member of the Executive Board en CEO van SAP. "D&B for SAP R/3 versterkt het gebruiksgemak en verhoogt de kwaliteit en de effectiviteit van de besluitvorming, wat de efficiency vergroot en de kosten verlaagt."

"De alliantie vergroot de mogelijkheden van standaard softwarepakketten, door bedrijfsinformatie rechtstreeks te integreren met de belangrijkste bedrijfsprocessen. Dat zorgt voor een nog hoger rendement op de investeringen in SAP. De combinatie van SAP en D&B-informatie stelt organisaties in staat om snel en alert te reageren op veranderende marktomstandigheden en concurrentievoordeel te behalen," zegt Volney Taylor Chairman en CEO van The Dun & Bradstreet Corporation.

D&B Data Rationalisatie
D&B biedt SAP gebruikers tevens een data rationalisatieservice voor het consolideren, corrigeren en elimineren van incorrecte klant- en leverancierrecords, die afkomstig zijn uit een veelheid van bronnen en verschillende formaten kunnen hebben. De data rationalisatieservice van D&B kan het gereedmaken van de data tijdens een ERP-implementatie versnellen, of de kwaliteit van de master records na de implementatie verbeteren zodat de gebruiker over de meest betrouwbare klant- en leverancier-masterbestanden beschikt binnen de
SAP-oplossingen. Voor deze strategie verstrekt D&B het D&B D-U-N-S ® Number, een internationaal erkende bedrijfsindicator, als de facto standaard binnen enterprise resource planning (ERP), klantrelatiebeheer en andere beslissingsondersteunende systemen. "Ondernemingen investeren miljarden dollars in ERP-systemen om transacties te verwerken. Het wordt tijd om het rendement op deze investeringen te verhogen door gebruik te maken van oplossingen zoals D&B en SAP die nu leveren. Deze oplossingen omvatten krachtige tools voor beslissingsondersteuning en toegang tot actuele bedrijfsinformatie," aldus Clare Gillan, Vice President Applications Research van IDC.

Beschikbaarheid
Versie 1.1 van 'D&B for SAP R/3', die vanaf heden beschikbaar is in de VS, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk, ondersteunt SAP R/3 versie 3.1. en
4.0. In de loop van dit jaar komt versie 1.2 uit, die SAP R/3 versie 4.5 ondersteunt en medio dit jaar beschikbaar is in andere landen. "Vanuit de Nederlandse markt is veel interesse voor de geïntegreerde oplossing" aldus Job de Graaf, Industry Consultant van SAP in Nederland. "Dit is gebleken uit gesprekken die we hebben gehad met klanten die momenteel van beide oplossingen gebruik maken."

Opname conference call
Dun & Bradstreet Amerika houdt een nationale conference call op maandag 8 februari van 17.00 uur tot omstreeks 18.00 uur Nederlandse tijd. Hierop kunnen alleen Amerikaanse journalisten inbellen. Wel is dit gesprek na afloop door u nog 48 uur op band te beluisteren. Daarvoor kunt u vanaf vanavond 18.00 uur het volgende telefoonnummer bellen:

(00-1) 320-365-3844
Toegangscode: 431986

Extra factsheets over 'D&B for SAP R/3' zijn op te vragen via Dun & Bradstreet Nederland.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfsbrede zakelijke software. De software en diensten van SAP maken van een organisatie een geïntegreerd geheel dat alle bedrijfsonderdelen bestrijkt, van de financiële administratie en de personeelsafdeling tot de productie, verkoop en distributie. Deze integratie maakt het voor bedrijven mogelijk hun ketens te optimaliseren, de banden met hun klanten te versterken en betere beleidsbeslissingen te nemen om zo een voorsprong te nemen op de concurrentie. Het in 1972 opgerichte SAP is gevestigd in het Duitse Walldorf. De onderneming biedt werk aan meer dan 18.000 mensen verspreid over kantoren in meer dan 50 landen. Hoog in het vaandel staan service en ondersteuning voor de in totaal ruim 17.000 geïnstalleerde R/3-systemen.

Uit recent onderzoek van de Gartner Group blijkt tevens dat SAP op het gebied van Enterprise Resource Planning (ERP)-systemen, zoals SAP R/3, een voorsprong heeft op andere leveranciers. SAP is de enige ontwikkelaar van ERP-systemen die door Gartner wordt voorzien van het predikaat 'leidend en vooruitziend'.

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet (D&B), onderdeel van de Dun & Bradstreet Corporation, is 's werelds grootste aanbieder van zakelijke krediet-, marketing- en handelsinformatie, alsmede verlener van incassodiensten. Zusterbedrijf binnen Dun & Bradstreet Corporation is Moody's Investors Service, het marktleidende 'debt rating' bureau en uitgever van financiële informatie voor investeerders. Dun & Bradstreet Corporation heeft haar hoofdkantoor in Murray Hill, New Jersey, en telt 13.000 medewerkers in 39 landen. Het bedrijf behaalde in 1997 een omzet van 1,8 miljard dollar. In de Benelux heeft Dun & Bradstreet vestigingen in Brussel, Rotterdam en Almelo

Voor meer informatie:
Dun & Bradstreet Nederland B.V., contactpersoon: Wilfred van Wel, tel: 010
400 9603, E-mail (welw@dnb.com) of de Internet site van Dun & Bradstreet Corporation: www.dnb.com/sap of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, contactpersoon: Anneke de Kort, tel: 023 562 82 08, E-mail (anneke@monogram.nl)

Of

SAP Nederland B.V., contactpersoon: Karin Venverloo, tel: 073 - 64 57 537, E-mail: karin.venverloo@sap-ag.de of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, contactpersoon: Judy van Kamperdijk, tel: 023 562 82 08, E-mail (judyvk@monogram.nl)

SAP, R/3, A Better Return on Information en alle andere SAP producten of dienstnamen waaraan in dit bericht wordt gerefereerd, zijn handelsnamen, geregistreerde handelsnamen of servicenamen van SAP AG. Dun & Bradstreet, D&B, D-U-N-S en alle andere D&B product of service namen zijn handelsnamen, geregistreerde handelsnamen of servicenamen van De Dun & Bradstreet Corporation.
Alle andere bedrijfs- of productnamen die zijn genoemd, zijn mogelijk handelsnamen van hun respectievelijke eigenaren.

Illustraties van screenshots van 'D&B for SAP/R3' zijn op aanvraag beschikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...

Teleurstellend advies aan Hoge Raad over nertsenfokverbod
In een advies aan de Hoge Raad stelt de Procureur Generaal dat het Hoger Beroep van de Nederlandse Staat tegen...

Direct de kwaliteit van de zorg meten met Opinionmeter
De Consumer Quality-index (CQ-index), ontwikkeld om klanttevredenheid in de gezondheidszorg te meten, is log en traag. De metingen liggen ver...

Update HP treft gelukkig maar enkele modellen
De laatste paar dagen stond in het teken van HP updates welke huismerk cartridges zou blokkeren. Wij zijn hier ingedoken...

Vetzuurcombinatie ondersteunt leesvaardigheid schoolkinderen
Een combinatie van omega 3- en 6-vetzuren ondersteunt de leesvaardigheid van doorsnee schoolkinderen. Vooral kinderen die moeite hebben om zich...

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek
Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar...

Open Joodse Gemeente Klal Israël benoemt nieuwe rabbijn Nathans
Afgelopen maart riep de Open Joodse Gemeente Klal Israël kandidaten op voor de vacature van rabbijn. Deze gemeente, de enige...

Ieder(in) wil een maximum voor wat mensen zelf aan zorg moeten betalen
Zorgkosten mensen met een beperking in vijf jaar geëxplodeerd De zorgkosten zijn in vijf jaar verdubbeld voor mensen die veel...

Zuidafrika's eerste zwarte profwielrenner in Utrecht
Songezo Jim, de eerste zwarte Zuidafrikaanse profwielrenner, is zaterdag 17 september in Utrecht om in drie verschillende fietsrondes geld in...

Stoomspektakel in Het Spoorwegmuseum
Ieder jaar in september viert Het Spoorwegmuseum de verjaardag van de spoorwegen met een sfeervol evenement: Stoom! Op 17 en...

Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten
Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten Breda, 16 september 2016 Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten De eerder...

Vitality Manager van het Jaar 2016
Op een prachtige locatie, Domus Medica te Utrecht, is afgelopen dinsdag 13 september Gert-Jan Aleman gekozen tot Vitality Manager van...

Nieuwe Snor- kaartenbox Kus kus en 99 andere kaarten
Een kaartje om iemand sterkte te wensen, een hart onder de riem te steken, te feliciteren, of om te laten...

Door een update van HP zijn huismerk cartridges niet meer bruikbaar
Veel eigenaren van een HP printer ervaren op dit moment problemen met hun printer. Via social media en via de...

Servoy 8.1 to Ship on Sept. 16th
Servoy announced today the latest release of their platform, Servoy 8.1. Utilizing User Experience feedback as its focal point (or...

Mobiel.nl lanceert vernieuwde webshop
Op 10 september opende Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, de deuren van zijn...

Bornem tot sociaalste gemeente van Vlaanderen gekroond
Twee maanden lang hebben Vlamingen hun stem kunnen uitbrengen op verschillende sociale projecten uit negen genomineerde gemeentes in het kader...