Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brochure met politieke cartoons van vrouwelijke tekenaar

Datum nieuwsfeit: 08-02-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AANKONDIGING:
BROCHURE MET POLITIEKE CARTOONS VAN VROUWELIJKE TEKENAAR

Regelmatig wordt de mening verkondigd dat er in Nederland geen vrouwelijke politieke tekenaars zijn. Dat dit niet klopt, blijkt uit de onlangs verschenen brochure "Katapult" met cartoons en strips van de uit kringen van actievoerders afkomstige Ka. "Katapult" is de eerste bundel tekeningen van Ka (pseudoniem van Karin van Haasteren, geb.1963) en bevat uitsluitend politieke thema's. Ka tekent vooral voor progressieve maatschappijkritische tijdschriften en actiegroepen.

"Katapult" wordt bevolkt door een bende genderbenders, mensonvriendelijke haaien, konsuminderheden, fervente feministes, arglistige anarchisten, molesterende meiden, zieltogende vluchtelingen, truttige travestieten, gekloonde kalfjes en ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie