Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scholierenparlement provincie Gelderland

Datum nieuwsfeit: 09-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Gelderland


Scholierenparlement provincie Gelderland

5 februari 1999

Nr. 99-043

Op 9 februari organiseert de provincie Gelderland in samenwerking met het IPP, Instituut voor Publiek en Politiek, het Scholierenparlement provincie Gelderland. Hieraan nemen 77 5-VWO-leerlingen uit heel Gelderland deel.

Overdag bereiden zij zich voor op hun rol als Statenlid. s Avonds bespreken zij in een openbare Statenvergadering een aantal gesubsidieerde projecten waaruit zij een keuze moeten maken. Één project zullen zij honoreren met 2500,--.

Het Scholierenparlement is een educatief project om jongeren meer bij de politieke besluitvorming te betrekken. Tijdens deze dag buigen zij zich over 10 gesubsidieerde voorstellen. Hierover verzamelen zij informatie bij ambtenaren en betrokken vertegenwoordigers van belangenorganisaties. Verder zullen verschillende Statenleden optreden als adviseur.

Het scholierenparlement vindt plaats in het Provinciehuis van 9.30 tot 21.00 uur. De openbare vergadering onder leiding van de Commissaris van de Koningin J. Kamminga begint om 18.45 uur.

Deelnemende scholen:

* Apeldoorn, CSG De Heemgaard

* Arnhem, Mozaïek College

* Arnhem, Gelders College

* Druten, Pax Christi College

* Doetinchem, Ulenhofcollege

* Elburg, Lambert Franckers College
* Groenlo, RKSG Marianum

* Heerde, CC De Noordgouw

* Nijmegen, Lindenholt College

* Nijmegen, Stedelijk Gymnasium
* Zevenaar, Liemers College

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
* IPP, K. Ploeger, tel. (020) 521 76 00
* de afdeling Communicatie van de provincie Gelderland, Els van Koolwijk, tel. (026) 359 90 14, e-mail: (e.koolwijk@prv.gelderland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie