Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM gaat door met ontwikkelen hardware voor Windows 2000

Datum nieuwsfeit: 09-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IBM gaat door met ontwikkelen hardware voor Windows 2000

Bekroonde Netfinity-serverlijn uitgebreid met nieuwe modellen

Amsterdam, 5 februari 1999 ? IBM heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf zich sterk zal inzetten om haar technologieën beschikbaar te maken voor het Windows 2000 NT server platform. Tevens kondigt IBM twee nieuwe Netfinity servers aan die zijn uitgerust met de nieuwste 450 Mhz Intel PentiumII Xeon-processor.

Het Amerikaanse IBM Center for Microsoft Technologies richt zich op een versnelde ontwikkeling van functionaliteit voor Netfinity servers die op Windows 2000 draaien. IBM´s X-architecture (de architectuur voor Netfinity-hardware) zal daarbij fungeren als blauwdruk om IBM´s enterprise technologieën beschikbaar te maken voor het Windows 2000 besturingssysteem. Zo wordt gewerkt aan opslagmogelijkheden op ondernemingsschaal, schaalbare clustering (inclusief gebruik van een SP-switch), high-speed interconnect-technologie, 8-weg SMP, geavanceerd geheugen en cross-platform interoperabiliteit.

Daarnaast zet het centrum zich in om leden van het programma Netfinity ´Partners in Development´ te helpen hun software te optimaliseren voor de nieuwe servers.

In het kader van IBM´s OnForever initiatief wordt bijvoorbeeld de komende drie jaar gewerkt aan uitbreiding van ´hot plug´ faciliteiten voor geheugenruimte en microprocessoren. De beschikbaarheid van de server zal verder worden verbeterd door technologieën als ´concurrent diagnostics´ en ´ad-hoc software-upgrades´. Deze technologieën zijn op dit moment reeds beschikbaar voor het midrange- en mainframe-platform.

De samenwerking tussen Microsoft en IBM zal resulteren in maximale compatibiliteit tussen verschillende systemen. Daarnaast zal de High-Availibility techologie van het IBM mainframes nu ook voor de Netfinity-servers beschikbaar komen. Dit maakt de nieuwe Netfinity server aantrekkelijk voor gebruikers die applicaties met omvangrijke transacties willen in een Windows NT omgeving willen uitvoeren.

De Netfinity-servers zijn ook in de toekomst uit te breiden met nieuwe Intel-processortechnologieën en toekomstige vierweg-SMP configuraties. Voor gebruikers betekent dit een veilige investering in hardware, met maximale flexibiliteit wat betreft upgrades naar nieuwe processortechnologie of toekomstige vierweg SMP configuraties.

De nieuwe Netfinity ServerGuide 4.1 vereenvoudigt de installatie en configuratie van Netfinity-servers onder Windows NT. Bovendien zijn de servercommunicatie-opties uitgebreid met ondersteuning voor een nieuwe reeks PCI-adapters voor seriële remote access, mainframe-connectiviteit en wide area interface-verbindingen met Netfinityserver-gebruikers.

Internet-gebruikers kunnen ook voor nadere informatie over IBM en haar producten, diensten en technologie terecht op het World Wide Web. Het adres van IBM's home page is www.ibm.com. Het adres van de Nederlandse IBM PSG home page is: www.pc.ibm.com/nl. Tevens kunt u voor meer informatie telefonisch terecht bij het IBM PC Response Centre (020 ? 504 05 01).

Dit persbericht en andere informatie van en over IBM is electronisch beschikbaar op NEWSdesk, het online IT-nieuwsnetwerk. Deze dienst is bereikbaar op het Internet, WWW-adres: www.newsdesk.com.

Voor meer informatie:

IBM Nederland N.V.

Personal Systems Group Namens IBM

Clody Derksen Madelon Coenen

020 - 5135313 020 - 487 40 00

(clody_derksen@nl.ibm.com) (madelon@svdt.nl)

Aanvullende informatie

De nieuwe Netfinity-servers zijn beide uitgerust met 450Mhz Xeon-processor. De Netfinity 5500 M10, voor afdelingen, grote werkgroepen en afgelegen dependances, en de Netfinity 7000 M10, voor serverconsolidatie, business intelligence-applicaties en andere vergaande ondernemingsbrede toepassingen, zijn nu beschikbaar. Bovendien kunnen huidige gebruikers van Netfinity 5500 M10 of 7000 M10 eenvoudig upgraden naar de nieuwe 450MHz Pentium II Xeon-processor. Netfinity 5500-gebruikers met een PentiumII-processor kunnen in enkele minuten upgraden naar PentiumII Xeon-technologie, terwijl gebruikers van Netfinity 7000 de mogelijkheid krijgen de nieuwe Netfinity 7000 M10 eenvoudig en tegen een aantrekkelijke prijs aan te schaffen.

Netfinity 7000 M10

De Netfinity 7000 M10 - die door de Windows NT schaalbaarheidsbarrière is gebroken met de eerste één terabyte TCP-D benchmark ooit bereikt ? biedt diverse nieuwe functies ter verbetering van de schaalbaarheid, beheerbaarheid en beschikbaarheid, waaronder:
* · Maximaal vier 450 MHz Pentium II Xeon-processors in drie cache-maten (512 Kb,1Mb, 2Mb)
* · Geavanceerd "chipkill"-geheugen - onderdeel van het OnForever-initiatief en oorspronkelijk ontwikkeld voor de Mars Pathfinder - is ruim 100 maal betrouwbaarder dan de standaard ECC DIIMMS in het voorkomen van systeemuitval door geheugenfouten
* · Een geïntegreerde Advanced System Management PCI-adapter voor de bewaking, het beheer van systemen op afstand en anticiperende fout-analyse
* · Ondersteuning voor de toonaangevende 12 hot-plug en hot-add PCI-sleuven
* · Ondersteuning voor 64-bit PCI adapterkaart
* · Maximaal 8 Gb EDO-geheugen
* · High-availibility (redundant en hot-plug schijven, ventilatoren, voedingseenheden en Ethernet adapters)
* · Light-Path diagnosetool, exclusief bij IBM, waarmee falende componenten snel kunnen worden gelokaliseerd zodat de onderhoudstijd drastisch wordt teruggebracht.

De Netfinity 7000 M10 is leverbaar vanaf 24.157,- (Adviesprijs excl. BTW).

Netfinity 5500 M10

De Netfinity 5500 M10 met tweeweg SMP-ontwerp (twee 450 MHz Pentium II Xeon processors) biedt de volgende functies:
* · Een geïntegreerde geavanceerde beheerprocessor voor bewaking, remote systeembeheer en anticiperende foutanalyse
* · Ondersteuning voor vier hot-plug en hot-add PCI-sleuven
* · 2 Gb SDRAM
* · High-availability (redundant en hot-plug schijven, ventilatoren, voedingseenheden en Ethernet adapters)
* · Light-Path diagnosetool

De Netfinity 5500 M10 is leverbaar vanaf 15.656,-. (Adviesprijs excl. BTW)

Netfinity ServerGuide 4.1

De Netfinity ServerGuide 4.1 is een snel installatie- en configuratietool voor Windows NT-servers. Het is nu gestroomlijnd en vereenvoudigd, zodat de tijd die gemoeid is met configuratie nu is teruggebracht tot 30 minuten. Deze tijd is gebaseerd op de testresultaten van IBM met Netfinity 7000 M10 met een ServeRAID 2-adapter, geconfigureerd voor RAID5 met vier 400Mhz processors - elk met 4 Mb cache - en 2 Gb RAM.

ServerGuide is ontwikkeld in nauw overleg met de gebruikers, en is nu uitgebreid met ondersteuning voor de netwerkbesturingssystemen Windows NT Server Enterprise Edition, Windows NT Workstation en SCO Unixware 7.

Netfinity-serveropties

De nieuwe PCI adapters:

· Seriële I/O Adapters - De nieuwe seriële I/O adapters bieden 8,16 en 128 servergebaseerde seriële poorten per PCI-bussleuf, voor high-performance seriële connectiviteit en beheerfunctionaliteit. Deze adapters zijn ontwikkeld voor gebruik in applicaties voor remote access en lokale seriële connectiviteit, en voor point-of-sale en automatisering. Prijzen van deze adapters zijn nog niet bekend.

· Wide Area Network Adapters - De nieuwe WAN-adapters met twee of meerdere poorten, zijn ontworpen voor wide area interface-verbindingen. Ze bieden de mogelijkheid de WAN-bandbreedte te vergroten voor applicaties zoals e-commerce, virtual private networks en packet networking. Met deze adapters kan een lokaal netwerk worden uitgebreid naar veraf gelegen lokaties, door gebruik te maken van leaselijnen of pocket networks. Ze kunnen helpen telefoonservices te consolideren en netwerkapparatuur te sparen. De adapters zijn vanaf 12 februari 1999 overal verkrijgbaar. Prijzen zulen dan pas beschikbaar zijn.

· Remote Access Server Adapters - De nieuwe IBM Basic Rate Server Adapter heeft vier poorten en geïntegreerde modemondersteuning voor remote access servers, zowel analoog, V.90 als ISDN. De IBM ISDN Primary Rate Adapter is een adapter met één poort en geïntegreerde modemondersteuning voor remote access servers via ISDN-lijnen. Het computernetwerk kan via remote access-connectiviteit worden gebruikt voor telewerken, het verbinden van filialen en WAN-applicaties op ondernemingsschaal. De adapters zijn vanaf 19 februari 1999 leverbaar. Prijzen zullen dan pas beschikbaar zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Markten tijdens Sinterklaasintocht en Winterbeleving in Mill
Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas samen met zijn Pieten weer voet aan wal zetten in Nederland. Traditioneel komt hij...

Tweederde Nederlandse huishoudens heeft triple- of quadplay abonnement
Circa 66% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een abonnement bij 1 provider waarbij internet, tv en bellen worden afgenomen....

Internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen
TRUSTECH (inclusief CARTES) - een internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen - presenteert uitzonderlijk programma 2016 PARIJS-(BUSINESS WIRE)- Nieuwe naam, nieuwe targets,...

Meer passagiers voor Nederlandse luchthavens, maar omzet groeit niet
Schiphol bestaat 100 jaar. De luchthaven ligt op koers om dit jaar 60 miljoen passagiers te bereiken. Met dit mogelijke...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Closing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

Nieuw bedrijf Med4You.nl helpt patiënt aan regie
Op 1 oktober aanstaande start voormalig zorg-ict bestuurder Hans Hagoort het bedrijf Med4You.nl. Med4You.nl wil zich met haar activiteiten richten...

Smartmatic lanceert TIVI - systeem voor online verkiezingen
Smartmatic lanceert TIVI - veilig en verifieerbaar systeem voor online verkiezingen LONDON-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic heeft vandaag de lancering van TIVI...

D-Day voor Daycar.nl - Auto voor de deur wordt wagenpark van de wijk
We zijn op weg naar een nieuwe samen-beweging, waarin de deelauto innoveert. De laatste ontwikkeling is Daycar. Door leenschaamte te...

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...