Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Datum nieuwsfeit: 09-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord


Laatst gewijzigd 9 februari 1999.

TWEE AANHOUDING NA RUZIE IN UITGAANSCENTRUM NOORDWIJK

07/02: >De politie moest in de nacht van zaterdag op zondag ingrijpen bij een vechtpartij tussen een aantal jongeren op de Grent in Noordwijk. Twee Hillegomse broers, 18 en 23 jaar oud, kregen het aan de stok met een aantal andere jongens. Na wat schelden over en weer vielen er raken klappen. De 23-jarige Hillegommer werd daarbij knock-out geslagen en liep daarbij een gebroken voortand en de nodige blauwe plekke op. Zijn broer kwam er vanaf met een lichte hersenschudding en wat zwellingen in zijn gezicht. De politie rekende ter plekke een 17-jarige Leidenaar in op verdenking van mishandeling. Ook de 18-jarige Hillegommer werd aangehouden, omdat hij na herhaaldelijk waarschuwingen van de politie anderen bleef uitdagen tot vechten. De beide Hillegomse broers deden op het politiebureau aangifte van mishandeling. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de identiteit van andere betrokkenen bij de vechtpartij. In elk geval wordt van het voorval proces-verbaal opgemaakt. In het kader van de aanpak van 'zinloos geweld' kunnen de verdachten rekenen op een snelle en stevige afhandeling door justitie.

BRAND IN LEEG STAAND PAND

05/02: Vrijdagmiddag brak er brand uit in een leegstaand pand aan de Dorpsstraat in Noordwijkerhout. In het pand ontstond een flinke rookontwikkeling. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te blussen. De beginnende brand was snel onder controle. Na onderzoek werd duidelijk dat de brand was aangestoken. Van de daders ontbrak elk spoor. 's Avonds meldden de daders zich bij de politie. Het ging om twee Noordwijkershoutse jongens van 12 en 14 jaar. Zij hadden kennelijk thuis over de brand gesproken, waarna hun ouders de politie waarschuwden. Het bleek te gaan om een uit de hand gelopen brandje. In het leegstaande pand hadden de jongens een vloerkleed aangestoken, waarna het vuur wat snel om zich heen greep. De jongens raakten in paniek en vluchtten het pand uit. De politie heeft de jongens gehoord over hun aandeel in de brandstichting. Zij komen in aanmerking voor een alternatieve straf via het Bureau Halt. Over de schade aan het pand is nog niets bekend.

BANDEN AUTO LEKGESTOKEN - NOORDWIJK

07-08/02: In de nacht van zondag op maandag heeft een onbekende gebleven persoon 4 banden lekgestoken van een geparkeerde auto op het An van Gilsehof in Noordwijk. De dader wist ongezien te ontkomen. De eigenaar van de auto ontdekte de schade maandagmorgen en deed aangifte bij de politie. Die komt graag in contact met getuigen van de vernieling. Mensen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met dit incident, worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444.U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

DOORRIJDER NA AANRIJDING.

06/02:Op de Sint Jeroensweg in Noordwijk reed in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16-jarige automobiliste uit Noordwijk door na een aanrijding met een verkeersbord en de gevel van een woning. De bestuurster verloor ter hoogte van de Jasmijnstraat de macht over het stuur, reed een verkeersbord uit de grond, ramde een elektriciteitskast en schampte de gevel van een woning. Ze reed na het ongeval door zonder haar identiteit bekend te maken. De politie stelde in de directe omgeving een onderzoek in en troffen in de La Bassecourcaanstraat de zwaar gehavende auto aan. De eigenaresse, een 40-jarige Noordwijkse, werd uit haar bed gebeld. Zij wist echter niets van een ongeval met haar auto. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het districtsbureau in Noordwijk. Zaterdagmorgen meldde de 16-jarige dochter van de vrouw zich bij de politie. Zij verklaarde zonder toestemming van haar moeder in de auto te hebben gereden en het ongeval te hebben veroorzaakt. Tegen de dochter is proces-verbaal opgemaakt. Moeder en dochter zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

09/02: In de nacht van maandag op dinsdag verloor op de Haarlemmerstraat in Hillegom een automobilist de macht over het stuur van zijn auto en ramde vervolgens een buitenhek van een inrit naar een woning. Agenten constateerden ter plekke dat het spek glad was. De bestuurder was echter doorgereden. De veroorzaker van de schade aan het hek reed in een donker blauwe stationwagen, waarvan het kenteken begint met de lettercombinatie TG. De bestuurder heeft zich tot nu toe nog niet bij de politie gemeld. Een onderzoek naar zijn identiteit wordt ingesteld. De politie zoekt getuigen van de aanrijding. Mensen die iets hebben gezien van het ongeval of bekend zijn met de identiteit van de bestuurder, worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444.U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

RUIT INGEGOOID.

07/02: Een onbekend gebleven dader gooide zondagavond een ruit in van een woning aan het Gruenepad in Noordwijk. De ruit van de voordeur moest het ontgelden. Binnen trof de bewoner een straatklinker aan. Ook een binnendeur raakte door de steen beschadigd. Van de dader is niets bekend. Enkele uren later, kort na middernacht sneuvelde opnieuw een ruit van een voordeur. Dit keer bij de buren. Ook hier wist de dader ongezien te ontkomen. De politie zoekt getuigen van het voorvallen die rond 20.00 uur en kort na middernacht plaatsvonden. Mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met dit incident of bekend zijn de identiteit van de dader, worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444.U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

AUTO UITGEBRAND.

07/02: Op de Westelijke randweg in Lisse brandde zondagmiddag een personenauto volledig uit. De brandweer rukte uit om de brand te blussen, maar de auto bleek niet meer te redden. De bestuurder, een 66-jarige man uit Voorschoten, merkte tijdens het rijden dat zijn auto spontaan in brand vloog. Hij kon nog net zijn auto in de kant zetten, waarna de vlammen al razendsnel om zich heen grepen. Duidelijk is dat een technische storing gaat.

AANRIJDING ALS GEVOLG VAN GLADHEID.

08/02: Als gevolg van de gladheid ontstond maandagmorgen een aanrijding op de kruising Ruishornlaan en de Uitermeer in Lisse. Een onbekend gebleven bestuurder reed daarbij vanaf de Ruishornlaan linksaf de Uitermeer op en verleende daarbij geen voorrang aan een tegemoetkomende bestuurster. De bestuurster van deze auto, een 29-jarige vrouw uit Lisse, moest daardoor remmen en raakte in de slip. Haar auto botste vervolgens tegen een lantaarnpaal aan de rechterzijde van de Ruishornlaan, waarna haar auto doorgleed tegen een middengeleider. De vrouw kwam met de schrik vrij. Haar auto raakte beschadigd. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte bekommerde zich niet om de gevolgen van zijn actie en reed gewoon door. De politie zoekt getuigen van het voorval. Mensen die iets van de aanrijding, kort voor 07.00 uur, hebben gezien worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444.

Ondanks de gladheid vonden er gelukkig in het district Duin- en Bollenstreek weinig ongevallen plaats. Bestuurders hielden kennelijk voldoende rekening met de situatie. Naast het ongeval in Lisse raakte in Hillegom een 47-jarige automobilist met zijn auto van de weg op de 1e Loosterweg. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto van de man kwam op het taluud vast te zitten, maar kon vrij eenvoudig door een sleepbedrijf weer op de weg getrokken worden. Er ontstond door het voorval in het geheel geen schade en de bestuurder kon gewoon weer verder rijden.

SNEEUW HELPT BIJ TERUGVINDEN GESTOLEN BROMFIETS

08/02: De sneeuwval was maandagavond een welkome bijkomstigheid bij het zoeken en terugvinden van een gestolen bromfiets. Dit gebeurde op het Jacob van Ruysdaelplein in Lisse. Een 18-jarige Sassenheimer had daar 's avonds zijn bromfiets geparkeerd en afgesloten met een stevig hangslot. Toen hij kort na elven op zijn bromfiets naar huis wilde gaan, bleek deze verdwenen. In de verse sneeuw waren gelukkig verse sporen zichtbaar die duidelijk afkomstig waren van de bromfiets. Het spoor leidde naar een nabij gelegen afgesloten kelderbox. Door een grote kier onder de deur zag de Sassenheimer zijn brommer staan. De jongen waarschuwde vervolgens de politie, die een bezoekje bracht aan de eigenaresse van de kelderbox. Zij wist echter niets van een bromfiets af, maar de aap kwam al snel uit de mouw. Haar 13 jarige dochter en 16-jarige zoon wisten meer. Zij hadden de bromfiets voor hen zelf veiliggesteld. De bromfiets kon dus direct weer teruggeven worden aan de rechtmatige eigenaar. De jongen en het meisje worden vandaag nader gehoord en tegen hen worden proces-verbaal opgemaakt. Zij komen mogelijk in aanmerking voor een alternatieve straf via Bureau Halt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

TransEnterix presenteert operatierobot Senhance(TM) op congres
TransEnterix presenteert operatierobot Senhance(TM) op congres Europese Vereniging voor Gynaecologische Endoscopie RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C.-(BUSINESS WIRE)- TransEnterix, Inc., een bedrijf...

DNB maakt pensioenopbouw onbetaalbaar door “Occasional Studie”
De conclusie van DNB dat uitsluitend een actuariële pensioenpremie garandeert dat jongeren evenveel betalen dan de ouderen deelnemers werd gelogenstraft...

Delticom AG: Probanden.nl begint de winter met nieuwe shop-features
Delticom AG: Probanden.nl begint de winter met nieuwe shop-features HANNOVER, Duitsland-(BUSINESS WIRE)- Precies op tijd voor de winterbandenperiode breidt Probanden.nl...

Qeado geeft websitebezoekers een identiteit
Qeado, ontwerper en leverancier van customer intelligence software voor digitale B2B marketeers, introduceert vandaag zijn clouddienst. Qeado stelt B2B marketeers...

Techbedrijf UNAS start website voor alternatieve manier van doneren
Technologie-initiatief UNAS heeft vandaag een website gelanceerd waarop mensen op een alternatieve manier kunnen doneren door middel van het kijken...

Nederlandse erotiek gigant lanceert als eerste een webshop in China
EasyToys Nederland is het eerste erotiekbedrijf in Europa dat seksspeeltjes levert aan China. De Nederlandse cross-border organisatie lanceert vandaag de...

Gelderse uitjes het duurst in 2016
Inwoners van Gelderland waren het afgelopen seizoen gemiddeld het duurst uit voor een bezoek aan een pretpark, dierentuin of familiepark....

Markten tijdens Sinterklaasintocht en Winterbeleving in Mill
Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas samen met zijn Pieten weer voet aan wal zetten in Nederland. Traditioneel komt hij...

Tweederde Nederlandse huishoudens heeft triple- of quadplay abonnement
Circa 66% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een abonnement bij 1 provider waarbij internet, tv en bellen worden afgenomen....

Internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen
TRUSTECH (inclusief CARTES) - een internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen - presenteert uitzonderlijk programma 2016 PARIJS-(BUSINESS WIRE)- Nieuwe naam, nieuwe targets,...

Meer passagiers voor Nederlandse luchthavens, maar omzet groeit niet
Schiphol bestaat 100 jaar. De luchthaven ligt op koers om dit jaar 60 miljoen passagiers te bereiken. Met dit mogelijke...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Closing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

Nieuw bedrijf Med4You.nl helpt patiënt aan regie
Op 1 oktober aanstaande start voormalig zorg-ict bestuurder Hans Hagoort het bedrijf Med4You.nl. Med4You.nl wil zich met haar activiteiten richten...

Smartmatic lanceert TIVI - systeem voor online verkiezingen
Smartmatic lanceert TIVI - veilig en verifieerbaar systeem voor online verkiezingen LONDON-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic heeft vandaag de lancering van TIVI...

D-Day voor Daycar.nl - Auto voor de deur wordt wagenpark van de wijk
We zijn op weg naar een nieuwe samen-beweging, waarin de deelauto innoveert. De laatste ontwikkeling is Daycar. Door leenschaamte te...

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...