Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Universiteit Twente breidt aantal jongerenvakanties uit

Datum nieuwsfeit: 10-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit Twente


99/13 8 februari 1999

Universiteit Twente breidt aantal jongerenvakanties flink uit

Vanwege het succes van de drie pilot-kampen in de zomer van 1998 breidt de Universiteit Twente het aantal jongerenvakanties flink uit. Onder de naam Twente SUMMERCAMPus worden er in de zomervakantie van 1999 acht verschillende vakanties georganiseerd op de campus. De vakantiekampen zijn bedoeld voor Havo en Vwo scholieren van 14 tot 18 jaar en vinden plaats van 5 juli tot en met 15 augustus.

De in Nederland unieke campus van de Universiteit Twente leent zich uitstekend voor de actieve en leerzame vakanties. De technologie en de kennis van de Universiteit Twente vormen samen met de uitgebreide sport- en cultuurvoorzieningen van de campus de basis voor vakantiekampen waar scholieren hun grenzen kunnen verleggen.

Steven Visser, 4e jaars student Technische Bedrijfskunde en werkzaam als marketing coördinator van Twente SUMMERCAMPus: "Wij bieden meer dan de strandvakantie naar Spanje. Natuurlijk is er bij onze vakanties veel tijd voor sport, feest en cultuur, maar de deelnemers krijgen ook de kans om in een team een uitdaging aan te gaan. Ook de ruime keuze aan activiteiten als wandklimmen, schieten, skaten en theaterworkshops moeten bijdragen aan een unieke vakantie. We streven er dat elke deelnemer zichzelf aan het einde van de week heeft overtroffen."

De Roces Promotion Challenge is daar een goed voorbeeld van: de deelnemers maken in één week tijd een echte promotiecampagne voor deze fabrikant van inline skates. Er wordt gebruik gemaakt van professionele multimedia apparatuur, TV- en audio studio's en studenten die alles van het onderwerp af weten begeleiden de deelnemers."

Een bijzonder aspect aan Twente SUMMERCAMPus is dat studenten de hele organisatie runnen. De Universiteit Twente heeft ondernemerschap van studenten hoog in het vaandel staan. Vooral bij de bijspijkerkampen, die elke schoolvakantie vol zitten blijkt dit goed te werken. De studenten kunnen zich goed inleven in de wereld van de scholieren.

Het kampen die deze zomer plaatsvinden: Kijk Space Camp, Twente Business Week, Promotion Challenge, Music Video Camp, Games Camp, Twente Hockey Academy, Twente Advanced Programme en Bijspijkerkampen.

Voor meer informatie: Menko Soeters, Twente SUMMERCAMPus, telefoon (053) 489 48 90, e-mail: (Summercampus@utwente.nl)

Noot voor de pers: Op aanvraag is een brochure van Twente SUMMERCAMPus verkrijgbaar. Zie ook ommezijde voor een korte uitleg van alle vakanties.

Korte uitleg van alle vakanties

* Kijk Science Camp: De deelnemers ontwerpen, bouwen en lanceren in teamverband een echte modelraket. Deelnemers gebruiken de laboratoria en werkplaatsen van de Universiteit Twente.
* Twente Business Week: Hierbij staan de deelnemers een week lang in de schoenen van een top manager. Ze runnen met een team een eigen bedrijf in een computer ondersteunde simulatie.
* Promotion Challenge: Scholieren maken een echte promotiecampagne voor Ben & Jerry's nieuwste ijs of voor Roces, marktleider op skategebied.

* Music Video Camp: De deelnemers produceren hun eigen videoclip en website. Ze filmen zelf op locatie en maken gebruik van de TV- en audiostudio's van de Universiteit Twente.

* Games Camp: Ontwerp in een week maken de deelnemers een 3D-computer game. Daarbij gebruiken ze de modernste ICT voorzieningen van de Universiteit Twente.

* Twente Hockey Academy: Een week lang tophockey en alles wat daar mee te maken heeft onder leiding van professionele trainers en tophockeyers.

* Twente Advanced Programme: Getalenteerde scholieren bijten zich twee weken lang vast in een aantal multidisciplinaire problemen onder begeleiding van studenten en docenten van de Universiteit Twente.

Bijspijkerkampen: Absoluut de leukste manier om een achterstand op school weg te werken of je voor te bereiden op het examen

© Universiteit Twente 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie