Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Record aantal langdurig werklozen Eindhoven vindt werk

Datum nieuwsfeit: 10-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Eindhoven


Langdurig werklozen krijgen passende baan

Record aantal deelnemers naar regulier werk

De Stichting Projektburo, een samenwerkingsverband van Eindhoven en omliggende gemeenten, heeft vorig jaar 177 deelnemers aan een reguliere baan geholpen. Via de Wet Inschakeling Werkzoekenden (WIW) kregen ze na een werkervaringsperiode een vaste baan. Langdurig werklozen en werkloze jongeren tot 23 jaar komen voor de WIW in aanmerking.

De Stichting Projektburo voert sinds 1992 allerlei regelingen uit om langdurig werklozen op de arbeidsmarkt te plaatsen. Regelingen zoals 'Banenpool' en JeugdWerkGarantiewet' zijn sinds 1998 vervangen door de WIW. Langdurig werklozen krijgen de mogelijkheid werkervaring op te doen bij diverse maatschappelijke instellingen en bedrijven. De deelnemers verrichten betaalde arbeid en zijn uit de uitkering. Het Projektburo heeft ongeveer 650 mensen in dienst.

Intensieve begeleiding
Het Projektburo besteedt veel aandacht aan de begeleiding van de WIW'ers tijdens hun werkervaringsperiode. Per cliënt wordt een plan opgesteld. Na maximaal twee jaar wordt samen met Arbeidsvoorziening gezocht naar een passende baan. Wanneer dat niet lukt, blijft de WIW'er werkzaam voor het Projektburo en kan hij of zij maatschappelijk nuttige taken op scholen, in buurtbeheer, musea, kinderopvang en dergelijke verrichten.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met het Projektburo: 238 57 01.

© 1999 Gemeente Eindhoven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie