Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening wijkondersteuningsbureaus Groningen

Datum nieuwsfeit: 11-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuws Gemeente Groningen


Opening wijkondersteuningsbureaus en aanspreekpunten politie 10 februari 1999
Op donderdag 11 februari om 16.00 uur opent wethouder Tjerk Bruinsma twee wijkondersteuningsbureaus en twee aanspreekpunten van de politie. De wijkondersteuningsbureaus zijn gehuisvest in de P.C. Hooftlaan 1 (waar de opening plaatsvindt) en de Mauritsstraat 1. Hier werken zowel een buurtconciërge binnendienst als een buurtconciërge buitendienst. De buurtconciërges zijn in dienst van Werkprojecten Groningen. De buurtconciërge binnendienst aan de Mauritsstraat ondersteunt de bewoners van de wijken Oosterpoort, Herepoort en Rivierenbuurt. De buurtconciërge buitendienst assisteert de bewoners met het signaleren van klachten over de openbare ruimte en helpt wijkbewoners bij kleine klussen.
De buurtconciërges in de P.C. Hooftlaan doen hetzelfde werk, maar dan voor de wijken De Wijert en Helpman.
Twee wijkondersteuningsbureaus fungeren sinds kort ook als aanspreekpunt voor de politie. In het wijkondersteuningsbureau aan de Westinghousestraat en de P.C. Hooftlaan houden receptionistes van het politiebureau in Haren twee dagen per week zitting om klachten van wijkbewoners op te nemen en om informatie te verstrekken. De aanspreekpunten zijn nieuw in Groningen. Doel is onder meer dat burgers in hun eigen buurt een contactpersoon van de politie hebben. Bij de wijkondersteuningbureaus kunnen geen uitgebreide aangiften worden gedaan. Dergelijke aangiften moeten worden gedaan bij een opsporingsambtenaar op een politiebureau te Haren of Groningen. Receptionistes zijn daartoe niet bevoegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie