Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DSM investeert 15 miljoen in enzymenfabriek in Delft

Datum nieuwsfeit: 11-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DSM Persbericht


11 februari 1999

DSM investeert NLG 15 miljoen in enzymenfabriek in Delft

Het chemieconcern DSM investeert NLG 15 miljoen in de bouw van een nieuwe enzymenfabriek in Delft, die in 2000 gebruik zal worden genomen. Met deze investering versterkt de business group DSM Anti-Infectives zijn positie als wereldmarktleider in antibiotica.

De enzymen die in de nieuwe fabriek worden geproduceerd, zullen met name worden toegepast als katalysator voor de productie van antibiotica (o.a. cefalexine) en voor tussenproducten voor antibiotica (o.a. 7-ADCA). Dit betreft zogenaamde ‘groene route’ processen. Belangrijke voordelen van deze processen zijn lagere kostprijzen, zuiverder eindproducten en hogere energie-efficienties.

In november kondigde DSM reeds aan NLG 250 miljoen te investeren in een nieuwe fabriek in Delft voor 7-ADCA. In deze fabriek zal een geheel nieuw, biotechnologisch proces voor de productie worden toegepast, dat minder reactiestappen omvat dan het huidige proces.

DSM Anti-Infectives

De business group DSM Anti-Infectives is ontstaan na de integratie van de Industrial Pharmaceutical Products Division van Gist-brocades met DSM Deretil en de gemeenschappelijke joint venture Chemferm. DSM Anti-Infectives is wereldmarktleider op het gebied van penicillines, cefalosporines en daarvan afgeleide producten en levert een tiental antibiotica met verschillende therapeutische werking.

DSM Anti-Infectives heeft een omzet van circa NLG 1,3 miljard en telt wereldwijd meer dan 4000 medewerkers. De business group heeft productielocaties in Nederland, Spanje, Portugal, Italië, Zweden, Mexico, India, China, Egypte en Peru. Het DSM-concern is een belangrijke toeleverancier van de farmaceutische industrie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie