Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PC-producenten kondigen 'Windows 2000 ready' pc's aan

Datum nieuwsfeit: 12-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft en PC-producenten kondigen Windows 2000 Ready PC's aan in Nederland

Schiphol-Rijk/Brussel, 12 februari 1999 - Microsoft EMEA (Europe, Middle East & Africa) kondigt samen met vooraanstaande PC-producenten de beschikbaarheid aan van Microsoft Windows 2000 Ready PC's in Nederland, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Noorwegen en Zweden. Windows 2000 Ready PC's stellen bedrijven van elke omvang in staat om de prestaties, betrouwbaarheid, beveiliging en laagste totale eigendomskosten van het Windows NT Workstation 4.0 besturingssysteem te benutten, terwijl zij daarnaast voorbereid zijn op het toekomstige besturingssysteem Windows 2000 Professional. Meer dan 40 PC-producenten, waaronder Compaq, Dell en Hewlett-Packard nemen deel aan dit programma dat PC's betreft waarop de laatste versie van Windows NT Workstation 4.0 is geïnstalleerd. Deze versie bevat onder meer updates voor het Jaar 2000 en het eurosymbool. De PC's beschikken over ten minste 64 MB intern geheugen en een 300MHz-processor of hoger.

"Windows NT 4.0 is momenteel het beste besturingssysteem voor zakelijke desktop PC's," aldus Michel Lacombe, President van Microsoft EMEA. "Met Windows 2000 Ready PC's kunnen klanten nu beschikken over een robuuste en veilige desktop PC, terwijl zij klaar zijn voor de migratie naar Windows
2000 Professional."

Windows 2000 Ready PC's worden in Nederland onder andere geleverd door Acer, Compaq, Dell, FUJITSU Hewlett-Packard, IBM, Laser, Siemens, Toshiba en Tulip. Microsoft ondersteunt deze actie door 50.000 zogenoemde 'Business Readyness Kits' ter beschikking te stellen aan geïnteresseerde bedrijven. Deze kit voor bedrijven bevat een evaluatieversie voor 120 dagen van Windows NT Workstation 4.0, Service Pack 4 en meer dan duizend nieuwe en bijgewerkte drivers. Bovendien beschrijft Microsoft in de uitgebreide documentatie de mogelijkheden die het besturingssysteem NT Workstation bedrijven biedt. Tevens worden er extra mensen opgeleid om Windows NT te ondersteunen en werkt Microsoft samen met de grote softwareleveranciers in Nederland om hun software af te stemmen op Windows NT.

De toenemende vraag naar Windows NT 4.0 Workstation en de groeiende behoefte zich voor te bereiden op Windows 2000 Professional zijn de belangrijkste redenen voor Microsoft en de PC-leveranciers om Windows 2000 Ready PC's op de markt te brengen. Deze geoptimaliseerde hardware, met daarop reeds Windows NT 4.0 Workstation geïnstalleerd, biedt voordelen voor bedrijven van elke omvang. Tot deze voordelen behoren een prestatietoename tot 30 procent op machines met 64MB, een vertrouwde interface, ondersteuning van meer dan
9000 PC-typen en meer dan 6500 randapparaten zoals printers, scanners en handheld PC's, alsmede een zeer groot aantal commercieel verkrijgbare zakelijke applicaties. Verder zijn organisaties verzekerd van betrouwbaarheid, beveiliging en lagere supportkosten, alsook een eenvoudig upgradepad naar Windows 2000.

Oplossingen van toonaangevende PC-fabrikanten

Compaq
"Met de levering van Windows 2000 Ready PC's werkt Compaq opnieuw mee aan een soepele overgang naar toekomstige technologie. Daarmee anticiperen we op de wens van onze klanten, die investeringen in informatie- en communicatietechnologie willen beschermen," stelt Joop Ruijgrok, marketing-directeur bij Compaq Nederland. Hij voegt daaraan toe: "Door Windows 2000 te ondersteunen op onze PC's, bieden wij, net als voor Windows NT Workstation 4.0, onze klanten de mogelijkheid zeer beheersbare, betrouwbare en stabiele systemen aan te schaffen, die zijn voorbereid op toekomstige ontwikkelingen."

Dell
Peter Keijzer, Marketing Director bij Dell: "Dell merkt dat steeds meer klanten die een OptiPlex desktop, een Precision werkstation of een draagbare Latitude computer kopen, ook geïnteresseerd zijn in Windows NT Workstation
4.0. Met onze Windows 2000 Ready PC's kopen onze klanten niet alleen op dit moment een veilig, beheersbaar, betrouwbaar en goed presterend systeem, maar zijn ze ook optimaal voorbereid op de migratie naar het besturingssysteem van de toekomst."

Hewlett-Packard
"Onze klanten moeten er volledig op kunnen vertrouwen dat hun PC's snel en eenvoudig kunnen upgraden naar Windows 2000 Professional," zegt Stephane Lahaye, PSG Marketing Manager Benelux bij Hewlett-Packard. Hij vervolgt: "Klanten die in de toekomst willen migreren vanaf Windows NT Workstation 4.0 kunnen dat op een Windows 2000 Ready-PC doen zonder dat dit ten koste gaat van prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid."

Laser
"Wij hebben al onze Laser Platinum werkstations voorgeconfigureerd op basis van Microsoft Windows NT Workstation 4.0," aldus A.M. Stapelkamp, commercieel directeur van Laser Computer. Hij vervolgt: "Dankzij Windows NT Workstation 4.0 zijn de Laser Platinum systemen bijzonder betrouwbare, stabiele en krachtige computers met een lage 'total cost of ownership'. Bovendien zijn ze volledig voorbereid op het nieuwe besturingssysteem Windows 2000 van Microsoft."

Tulip
Vooral voor de zakelijke gebruiker is het uitermate belangrijk dat systemen snel en eenvoudig kunnen migreren naar het Windows 2000 Professional Operating Systeem. Daarom levert Tulip Computers diverse Tulip Vision Line® Desktops die aan de kwaliteitseisen van Microsoft voldoen en herkenbaar zijn aan het Windows 2000 Ready PC-logo. "Als klanten nu Tulip-systemen kopen met dit logo zijn zij verzekerd van een eenvoudige en snelle overgang naar dit besturingssysteem van de toekomst. Wij adviseren onze zakelijke klanten dan ook een Windows 2000 Ready PC aan te schaffen. Dit is niet alleen de juiste keuze voor nu maar ook de beste investering voor de langere termijn," aldus Tom de Vries, product manager bij Tulip Computers Nederland B.V.

Voorbereiding op de toekomst
Wanneer bedrijven hun verouderde desktop PC's vervangen of nieuwe PC's willen aanschaffen is de hardware- en softwareconfiguratie van een Windows
2000 Ready PC de beste keuze. De combinatie geeft bedrijven de mogelijkheid de productiviteit te verhogen en de totale eigendomskosten te verlagen. Bovendien is de hardware van de Windows 2000 Ready PC's ontworpen om ook in de toekomst technisch op niveau te blijven.

Klanten die geïnteresseerd zijn in de aanschaf van Windows 2000 Ready PC's kunnen terecht op www.microsoft.com/benelux/windows/2000ready, waar zij een koppeling vinden naar de diverse websites van de vele bedrijven die desktop en notebook computers leveren die voldoen aan de eisen van het Windows 2000 Ready-programma.

Over Windows NT Workstation 4.0
Van Windows NT Workstation zijn inmiddels meer dan 20 miljoen licenties verkocht en het besturingssysteem is uitgegroeid tot het belangrijkste desktop besturingssysteem voor bedrijven van elke omvang. Windows NT Workstation 4.0 biedt de beste prestaties van de gehele Windows desktopfamilie op de huidige zakelijke PC's. Gebruikers van Windows NT Workstation 4.0 hebben bijna drie maal minder last van vastlopers of andere ernstige problemen met hun besturingssysteem dan gebruikers van Windows 95. Uit het onderzoek 'Total Cost of Ownership Study' (1997) van de Business Research Group blijkt dat hierdoor een kostenbesparing mogelijk is van ongeveer duizend gulden per gebruiker per jaar, tijdens de levensduur van het product. In een beheerde omgeving kan Windows NT Workstation 4.0 de kosten met 35 procent verlagen, vergeleken met Windows 95 in dezelfde omgeving.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, server-applicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia C. van den Berg, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32, of Microsoft N.V., Els Stevens, Press Relations, telefoon: +32 (0)2 - 730 39 14, of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08. Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft BV website op pagina www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft, Windows NT(tm) en Windows® zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...

Teleurstellend advies aan Hoge Raad over nertsenfokverbod
In een advies aan de Hoge Raad stelt de Procureur Generaal dat het Hoger Beroep van de Nederlandse Staat tegen...

Direct de kwaliteit van de zorg meten met Opinionmeter
De Consumer Quality-index (CQ-index), ontwikkeld om klanttevredenheid in de gezondheidszorg te meten, is log en traag. De metingen liggen ver...

Update HP treft gelukkig maar enkele modellen
De laatste paar dagen stond in het teken van HP updates welke huismerk cartridges zou blokkeren. Wij zijn hier ingedoken...

Vetzuurcombinatie ondersteunt leesvaardigheid schoolkinderen
Een combinatie van omega 3- en 6-vetzuren ondersteunt de leesvaardigheid van doorsnee schoolkinderen. Vooral kinderen die moeite hebben om zich...

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek
Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar...

Open Joodse Gemeente Klal Israël benoemt nieuwe rabbijn Nathans
Afgelopen maart riep de Open Joodse Gemeente Klal Israël kandidaten op voor de vacature van rabbijn. Deze gemeente, de enige...

Ieder(in) wil een maximum voor wat mensen zelf aan zorg moeten betalen
Zorgkosten mensen met een beperking in vijf jaar geëxplodeerd De zorgkosten zijn in vijf jaar verdubbeld voor mensen die veel...

Zuidafrika's eerste zwarte profwielrenner in Utrecht
Songezo Jim, de eerste zwarte Zuidafrikaanse profwielrenner, is zaterdag 17 september in Utrecht om in drie verschillende fietsrondes geld in...