Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandweer Goes neemt nieuwe tankautospuit in gebruik

Datum nieuwsfeit: 13-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Goes

Persbericht

12 februari 1998

Brandweer Goes neemt nieuwe tankautospuit in gebruik

Op zaterdag 13 februari 1999 presenteert de Brandweer Goes, als eerste korps in Zeeland, een splinternieuwe tankautospuit in een nieuwe kleurstelling. Dit gebeurt naar aanleiding van het advies van het Ministerie van Binnenlandse Zaken om alle Nederlandse brandweerwagens van een nieuwe, uniforme kleurstelling te voorzien. De officiële overdracht van het nieuwe voertuig vindt plaats om 11.00 uur in de brandweerkazerne aan de Oranjeweg in Goes. Burgemeester drs. D.J. van der Zaag verricht de overdrachtshandeling.

De kleurstelling is afgeleid van de inmiddels ingeburgerde stripping van de surveillancewagens van de politie. De basiskleur van het voertuig blijft rood, maar de cabine, het voorfront en de achterzijde zijn nu voorzien van witte en blauwe diagonale strepen. Dit uniforme uiterlijk is ontwikkeld omdat er in den lande steeds meer verschillende kleurstellingen voor brandweervoertuigen werden ontworpen, veelal op eigen initiatief van de lokale korpsen. Dit leidde nogal eens tot verwarring in het verkeer.

Het nieuwe voertuig is een tankautospuit voor de hoofdpost in Goes en wordt gebruikt voor de zogenaamde eerste uitruk. Het voertuig, een MAN 12.224 LLF, heeft een kunststof carrosserie en is gebouwd door Mucar Brandweervoertuigen b.v. uit Almelo. De wagen voldoet aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid en ARBO-regelgeving en is voorzien van alle materialen die nodig zijn voor een snelle, eerste inzet door zes brandweerlieden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer L.P.A van Dijk, brandweercommandant, telefoonnummer: 0113 - 276600.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie