Nieuwsbank vond voor u onderstaand persbericht:
Royalty Agreements tussen Microsoft en ISV-partners
(advertentie)
Neem 'n abonnement | Uw reactie is welkom |


Onderstaande tekst is op 15-02-1999 (19990215) opgenomen in de Nieuwsbank-database van Nederlandstalige persberichten.
Klik op deze link voor later versie of kopie: http://www.afas.nl/nieuws/berichten/royaltyagreement/royalty.htm
Klik op deze link voor later versie of kopie: http://www.microsoft.com/benelux/press/nld/feb99/990215.htm

nb04 nb10

Royalty Agreements tussen Microsoft en Independent Software Vendors ondersteuning voor doorbraak SQL Server 7.0

Schiphol-Rijk/Brussel, 15 februari 1999 - De acceptatie van SQL Server 7.0, de nieuwe enterprise database-software van Microsoft, is enkele maanden na de wereldwijde introductie al zeer groot. Ook in de Benelux wordt SQL Server
7.0 ondersteund door een groot aantal partners, onder meer dankzij Royalty Agreements die Microsoft heeft afgesloten met Independent Software Vendors (ISV-partners). Deze samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van sales, marketing en technische ondersteuning zijn in BelgiŰ afgesloten met onder andere Real Software, Soft Cell, Sycron, Spector Photo Group, Delhaize 'De Leeuw' en Belgium International Travel. In Nederland hebben onder meer AFAS Software, KAS B.V., EDI-TIE, PLUS Integration Retail Solutions, Baan Company & Telic Logistics International BV een Royalty Agreement met Microsoft gesloten. Verder hebben de volgende toonaangevende internationale ISV's die belangrijk zijn voor de Benelux-markt een Royalty Agreement getekend: SAP, Riva, Microstrategy, Staffware, Commerce One, DataStream, TEC Corperation.

SQL Server 7.0 is een belangrijke doorbraak van Microsoft's database-technologie. Het is een compleet product, dat schaalbaarheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak biedt voor organisaties van iedere omvang. Om vergelijkbare prestaties te krijgen, waren organisaties voorheen afhankelijk van dure database-installaties die zware hardware vereisten en die ge´mplementeerd en onderhouden moesten worden door gespecialiseerde consultants.

Het voordeel van de Royalty Agreements is dat Microsoft en de ISV-partners nauw samenwerken op het gebied van sales, marketing en technische ondersteuning, niet alleen lokaal maar ook wereldwijd. De ISV's kunnen dankzij de verregaande samenwerking een aantal Microsoft-producten volledig integreren in hun eigen oplossingen. Gebruikers krijgen hierdoor een uitvoerig geteste, volledig ge´ntegreerde oplossing die eenvoudig is te installeren. Bovendien kunnen zij hun oplossingen aanschaffen bij ÚÚn leverancier.

Wereldwijd beschikken meer dan 300 ISV's al sinds de introductie van SQL Server 7.0 over oplossingen en applicaties die zij speciaal voor SQL Server
7.0 ontwikkeld hebben. In BelgiŰ hebben onder meer de Spector Photo Group, Delhaize 'De Leeuw' en Belgium International Travel gekozen voor SQL Server
7.0, terwijl in Nederland onder andere Wolters-Noordhof en Bart Smit applicaties op SQL Server 7.0 draaien.
Partners betuigen hun steun

AFAS Software
AFAS Software baseert al haar nieuwe, ge´ntegreerde softwarepakketten voor het midden- en kleinbedrijf op SQL Server 7.0. "SQL Server biedt ons nieuwe technologie die onmisbaar is bij de ontwikkeling van nieuwe applicaties. Al onze nieuwe Windows-applicaties baseren we dan ook op SQL Server 7.0. Dankzij de Royalty Agreement kunnen we onze klanten een totaalpakket bieden, inclusief een professionele schaalbare database, welke compleet ge´ntegreerd met ons pakket wordt geleverd. Doordat wij SQL Server 7.0 runtime meeleveren, profiteren onze klanten van de gunstige prijs die wij hebben door de collectieve inkoop van licenties voor SQL Server 7.0," zegt Ton van der Veldt, algemeen directeur van AFAS Software.

PLUS Integration Retail Solutions
De uitstekende prijs/prestatie verhouding van Microsoft SQL Server 7.0 is voor PLUS Integration Retail Solutions een belangrijke reden geweest om een Royalty Agreement te sluiten met Microsoft: "Dankzij de Royalty Agreement kunnen we onze klanten tegen een aantrekkelijke prijs schaalbare, flexibele en goed presterende oplossingen bieden die gebaseerd zijn op SQL Server 7.0. De betrouwbaarheid van bedrijfskritische toepassingen is hierdoor tevens sterk verbeterd. Bovendien integreren onze op SQL Server 7.0 gebaseerde oplossingen naadloos met andere onderdelen van het Microsoft-platform, zoals ActiveStore," zegt Berend Vis, algemeen directeur van PLUS Integration Retail Solutions. Dat deze aanpak zeer goed aanslaat in de markt blijkt uit het feit dat PLUS Integration nu al tientallen oplossingen op basis van SQL Server 7.0 geleverd heeft en nog tenminste zo'n 500 implementaties denkt uit te voeren in 1999.

EDI-TIE
Algemeen directeur Dick Raman van EDI-TIE: "Voor ons is naast SQL Server 7.0 ook Microsoft's SiteServer Commerce Edition van groot belang. Deze applicatie valt ook onder het Royalty Agreement en is de Microsoft invulling van onze core-business: het aan elkaar knopen van applicaties van verschillende bedrijven in de Value Chain. EDI-TIE heeft een serie componenten ontwikkeld voor Microsoft's Value Chain Initiative (VCI). Met behulp van deze componenten, kan de Microsoft Site Server Commerce Edition uitgebreid worden tot een volledige EC/EDI oplossing. Het Commerce Interchange Pipeline (CIP)-concept visualiseert de informatiestroom die nodig is om zakelijke documenten over te dragen van de ene applicatie naar de andere. EDI-TIE kan nu ontwikkelaars en gebruikers toegang verlenen tot een serie componenten die een aanvulling vormen op de componenten die al gedefinieerd zijn door Microsoft. Zo wordt de pipeline tussen partners in de Value Chain concreet ingevuld."

KAS B.V.
Kas B.V. ontwikkelt en onderhoudt afrekensystemen voor de detailhandel. "De detailhandel vraagt om storingsresistente systemen. Het afrekenproces moet altijd door kunnen gaan. De Royalty Agreement voor SQL Server KAS geeft onze applicatieontwerpers de mogelijkheid om tegen een aanvaardbare prijs betrouwbare en transparante datasystemen voor afrekenapparatuur te ontwikkelen. De schaalbaarheid van SQL Server is daardoor niet alleen technisch maar nu ook financieel een feit." zegt Dick Egbers, directeur van KAS. Ook de Belgische partners die een Royalty Agreement ondertekenden zijn zeer enthousiast:

Real Software
"Wij hebben een aantal belangrijke ondernemingen als klant die klaar zijn om nieuwe beslissingsondersteunende instrumenten op basis van SQL Server in gebruik te nemen," verklaart Rudy Hageman, voorzitter van Real Software. "Het is duidelijk dat SQL Server 7.0 een omwenteling betekent voor de multidimensionele analyse. Dankzij de Royalty Agreement zijn wij nauw bij de ontwikkelingsprocessen voor SQL Server-applicaties betrokken, wat ons uitzonderlijke kansen biedt om onze klanten te ondersteunen."

Soft Cell
Wereldwijd helpen 13.000 MCSP's (Microsoft Certified Solution Providers) hun klanten bij ontwikkel- en implementatietrajecten voor SQL Server 7.0. Het Belgische Soft Cell levert als Microsoft Solution Partner schaalbare ERP-systemen voor internationaal opererende ondernemingen. Hans Jansen, development manager van Soft Cell, beklemtoont het belang van de Royalty distributieovereenkomst voor haar ERP-klanten: "SQL Server 7.0 is de nieuwe norm op het gebied van betrouwbaarheid, prestaties en compatibiliteit. Onze ERP-oplossingen hebben steeds een strategische dimensie. Door combinatie met workflow, document management, imaging en e-commerce stelt SQL Server 7.0 Soft Cell in staat buiten de grenzen van klassieke ERP-systemen te treden."

Sycron
Jan Poppe, general manager van Sycron: "Sycron is vooral actief in de distributiesector, niet alleen met de implementatie van BackOffice-oplossingen maar ook met front end-toepassingen. De nieuwe functies en fundamentele verbeteringen van SQL 7.0 op het vlak van transactionele mogelijkheden beantwoorden perfect aan de vragen van onze klanten," stelt hij. "De Royalty Agreement biedt een aantal belangrijke voordelen. Het zal leiden tot een vlottere samenwerking en het stelt beide partijen in staat om hun inspanningen beter te laten renderen. Het zal ongetwijfeld een positieve invloed hebben op de distributie van onze oplossingen."

Spector Photo Group
Voor de Spector Photo Group, ÚÚn van de grootste onafhankelijke ondernemingen ter wereld op het gebied van fotoafwerking, is het ondertekenen van de Royalty Agreement van groot strategisch belang. Gino De Jonghe, Corporate IT Manager van de Spector Photo Group: "Onze IT-strategie is er op gericht om zowel onze ERP-software als alle interne software te ontwikkelen met behulp van de Microsoft-suite van tools en producten. De Royalty Agreement biedt ons daarvoor een reeks voordelen. Met name wat onze kassasoftware betreft, die we zowel onze externe als interne klanten aan willen bieden. Dankzij de Royalty Agreement kunnen we deze software, die is ontwikkeld op basis van SQL Server 7.0, tegen acceptabele prijzen leveren," aldus Gino De Jonghe.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creŰren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu ge´ntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, server-applicaties, applicaties voor zakelijk en privÚ-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia C. van den Berg, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32, of Microsoft N.V., Els Stevens, Press Relations, telefoon: +32 (0)2 - 730 39 14, of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Frńnkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft BV website op pagina http://www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft, Windows NT(tm) en Windows« zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Herlezen
N\I\E\U\W\S\bank
Introductie | Persberichten Vandaag | Pers Agenda | Persberichten Zoeken | Persbericht plaatsen | Abonneren | Adverteren | Zonder frames |