Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Opel Vectra

Datum nieuwsfeit: 16-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

De nieuwe Opel Vectra

(16 Februari 1999)

PERSBERICHT:

De nieuwe Opel Vectra - al weer de derde generatie van de succesrijke luxe middenklasser - was een van de primeurs op de AutoRAI. In meerdere opzichten een feestelijke gebeurtenis. Uiteraard onderstreept het een unieke mijlpaal: Opel dertig jaar nummer één in ons land. Maar ook de auto zelf zal veel aandacht trekken. Zijn design komt uit dezelfde mal als zijn voorganger, met extra accenten op een dynamische en vooral ook business class uitstraling. Ook in het interieur. Hij biedt een betere zitpositie, een comfortabelere en meer solide rijkarakter, een nog betere bescherming van de inzittenden, nieuwe motoren en om zijn voortreffelijke kwaliteitsniveau te onderstrepen ook nog een aanzienlijk verlengde carrosserie garantieperiode van tien jaar.

In zijn '99 uitvoering schakelt de best verkochte luxe middenklasser van Europa bij wijze van spreken nog eens een versnelling op. De nieuwe Opel Vectra is namelijk op talloze punten verfijnd. Het eerste wat daarbij opvalt, is zijn gespierde en bijzonder dynamische uitstraling. Kleine en grote aanpassingen - chroom accenten in de grille, grotere bumperspoilers, diamant-effect verlichtingsblokken, een gewijzigde achterpartij, maar ook een van de grond af aan opnieuw ontwikkelde aërodynamica - zorgen samen voor een opvallend volwassen uitstraling. Alsof hij in een treetje hoger in de markt thuishoort. Business class, mag je rustig zeggen. Een auto met een sportieve en tegelijkertijd zakelijke klasse.
In de nieuwe Vectra zijn ook talloze technische noviteiten te vinden. Zo is de motorenlijn flink onder handen genomen. En zijn zelfs drie nieuwe motoren te noteren. De nieuwe krachtbronnen doen merkbaar rustiger en met meer souplesse hun werk en springen tot tien procent zuiniger met brandstof om. Samen met een versterkte carrosserie, een groot aantal wijzigingen aan het onderstel en een nieuw stuurmechanisme levert dat een plezierige 'rijdersauto' op. De '99 Vectra reageert prettig direct op stuurimpulsen, volgt rotsvast de opgegeven koers en strijkt oneffenheden in het wegdek met speels gemak glad. Alles bij elkaar een optimale balans tussen comfort en dynamiek.

Ook de afstelling van de wielophanging, de schokdempers en vering zijn ingrijpend aangepast. Bovendien worden in de nieuwe Vectra grotere stabilisatorstangen gemonteerd en staat de auto standaard minimaal op 15-inch velgen met brede banden.
Naast zijn sportief getinte rijkarakter is goed merkbaar dat de remschijven flink zijn vergroot. Dat draagt op zijn beurt natuurlijk ook weer bij aan de dynamiek en het uiterst voorspelbare weggedrag van de nieuwe Vectra. Bovendien staat de '99 Vectra gewoon eerder stil. Na herhaalde zware belasting van het remsysteem (een standaard remtest vanaf 100 kilometer per uur) kan dat zelfs oplopen tot vijf meter.

Hatchback, sedan en Stationwagen
De nieuwe Vectra wordt dit voorjaar leverbaar. Als voorheen worden er drie carrosserie varianten gevoerd: hatchback, sedan en Stationwagon. Ook de motorenrange levert maatwerk. Dankzij de uitgebreide isolatie en zelfs nieuwe schakeltechniek doen de krachtbronnen opvallend rustig hun werk. Aan het spaarzame karakter van beide direct ingespoten 2.0-liter turbodiesels met 16-kleppentechniek hoeven we nauwelijks woorden te besteden. Maar ook op het benzinefront is een forse stap genomen. Zo verbruikt de in de Vectra compleet nieuwe 1.8-16V (85 kW/l15 pk) bijvoorbeeld gemiddeld 7,4 liter op 100 kilometer. In vergelijking met zijn voorganger betekent dat praktisch bezien dat je op dezelfde liter benzine een kleine anderhalve kilometer verder kunt rijden. En op een tankinhoud zelfs tachtig kilometer. Ook de nieuwe uitvoering van de toch al zeer moderne en vooral ook populaire 1.6-16V (74 kW/l00 pk) neemt een flinke stap vooruit. Hij laat een gemiddeld verbruik noteren van 7,2 liter op 100 kilometer. Ruim acht procent zuiniger dan zijn voorganger. Maar ook zijn verfijning en souplesse vallen op. Uiteraard heb je altijd baas boven baas. Op het gebied van het comfort en raffinement benadert de nieuwe 2.0-liter 16V zelfs het verfijnde niveau van de geavanceerde 2.5-liter V6. De nieuwe tweeliter krijgt namelijk balansassen mee. Twee tegengesteld aan de krukas draaiende (trilling dempende) asjes. Het is bijna alsof er een zescilinder in het vooronder zijn werk doet.
In de loop van 1999, we hebben het al even aangetipt, wordt het geluids-comfort van een aantal uitvoeringen nog verfijnd door toepassing van een nieuwe vijfversnellingsbak met kabelbediening. De V6-uitvoering krijgt die techniek als eerste mee.

Veiligheid
Op het gebied van de veiligheid staat de Opel Vectra al jaren bekend als een auto met toonaangevend verfijnde techniek. Hij heeft zelfs enkele unieke -gepatenteerde - zaken aan boord. Denk aan de veiligheidspedalen, die als het ware wegklappen bij een frontale botsing. En zo blessures aan de voeten voorkomen. Naast die pedalen, airbags en side-airbags, gordelaanspanners, uitgebreide zijdelingse bescherming en een nieuw vierkanaals ABS-systeem krijgt de nieuwe Vectra in de loop van volgend jaar ook de beschikking over actieve hoofdsteunen. Een techniek die whiplash (een zweepslag) helpt voorkomen door bij een botsing automatisch naar voren - dichter bij het hoofd dus - te bewegen.
Als optie is ook het Opel-Fix veiligheidssysteem beschikbaar, waarmee kinderen tot rond de 12 jaar optimaal worden beschermd door een modulaire stoeltechniek. De stoel groeit door de jaren als het ware mee. Ook voor aangepaste bevestigingen in de auto is gezorgd.

Nu we het toch over de veiligheid hebben: het 'diamant' effect in de koplampen is zeker niet alleen optisch geslaagd. De nieuwe verlichting heeft een 20 procent grotere lichtopbrengst dan voorheen. Merkbaar meer zicht dus. Wie nog hogere eisen stelt kan kiezen voor Xenon koplampen (vanaf september 1999). Met een nog beter zicht en zelfs een elektronisch geregelde hoogtevers telling. Zo snel dat hij zich zelfs aanpast bij remmen en optrekken. Naast een permanent optimale lichtbundel betekent dat ook minder verblindende werking voor de tegenliggers. Over zicht gesproken: de karakteristieke Vectra buitenspiegels behouden hun karakteristieke design, maar zijn in de nieuwe uitvoering wat groter uitgevoerd. Bovendien kunnen ze bij het parkeren in krappe hoekjes 60 graden draaien. Scheelt een handbreedte ruimte.

Interieur
Ook in het interieur valt een nieuw design op. Er is nu bijvoorbeeld een keuze uit drie hoofdtinten in het interieur: zwart, grijs en beige. In de beige uitvoering krijgt de onderkant van het dashboard eveneens die beige kleur en is de bovenkant van het dashboard in contrasterend bruin uitgevoerd. Een bijzonder chique combinatie. Ook de bekledingsmaterialen zijn uiteraard aangepast. Bovendien levert een nieuwe afwerking van stijlen en dakbekleding een ruimtelijk effect op. Maar de modificaties gaan veel dieper. De '99 Vectra krijgt bijvoorbeeld ook verbeterde en anders gevormde voorstoelen mee. En de achterpassagiers zullen zeer tot hun genoegen constateren dat ze centimeters extra beenruimte hebben.
Nog zo'n opvallende innovatie is er op het gebied van de elektronische techniek. Op dat vlak is de integratie en voorbereiding op toekomstige systemen ver doorgevoerd. Onder andere op het vlak van multimedia techniek. Denk aan mobiele communicatie. Zo is de nieuwe Vectra leverbaar met het verregaand in de auto elektronica geïntegreerde Philips CCRT7OO systeem (standaard in de Vectra CDX). Waarbij een hands-free GSM- telefoon in de radio is geïntegreerd. De bediening van radio en telefoon gebeurt - handig en veilig - desgewenst via knopjes op het stuurwiel. Het systeem krijgt zes luidsprekers mee. Ook een enkele, gecombineerde antenne voor radio-ontvangst, GSM en eventueel het GPS-signaal voor het navigatiesysteem hoort daar bij. De CCRT 700 is overigens ook geheel voorbereid op de introductie van de zogenaamde OnStar service. Een service met hulpdiensten en veiligheids-ondersteuning via de GSM-telefoon. Die in '99 van start gaat in Duitsland en Groot-Brittannië, maar in een later stadium ook in ons land wordt gelanceerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...

Teleurstellend advies aan Hoge Raad over nertsenfokverbod
In een advies aan de Hoge Raad stelt de Procureur Generaal dat het Hoger Beroep van de Nederlandse Staat tegen...

Direct de kwaliteit van de zorg meten met Opinionmeter
De Consumer Quality-index (CQ-index), ontwikkeld om klanttevredenheid in de gezondheidszorg te meten, is log en traag. De metingen liggen ver...

Update HP treft gelukkig maar enkele modellen
De laatste paar dagen stond in het teken van HP updates welke huismerk cartridges zou blokkeren. Wij zijn hier ingedoken...

Vetzuurcombinatie ondersteunt leesvaardigheid schoolkinderen
Een combinatie van omega 3- en 6-vetzuren ondersteunt de leesvaardigheid van doorsnee schoolkinderen. Vooral kinderen die moeite hebben om zich...

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek
Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar...

Open Joodse Gemeente Klal Israël benoemt nieuwe rabbijn Nathans
Afgelopen maart riep de Open Joodse Gemeente Klal Israël kandidaten op voor de vacature van rabbijn. Deze gemeente, de enige...

Ieder(in) wil een maximum voor wat mensen zelf aan zorg moeten betalen
Zorgkosten mensen met een beperking in vijf jaar geëxplodeerd De zorgkosten zijn in vijf jaar verdubbeld voor mensen die veel...

Zuidafrika's eerste zwarte profwielrenner in Utrecht
Songezo Jim, de eerste zwarte Zuidafrikaanse profwielrenner, is zaterdag 17 september in Utrecht om in drie verschillende fietsrondes geld in...

Stoomspektakel in Het Spoorwegmuseum
Ieder jaar in september viert Het Spoorwegmuseum de verjaardag van de spoorwegen met een sfeervol evenement: Stoom! Op 17 en...

Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten
Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten Breda, 16 september 2016 Vloggende rapper krijgt dagvaarding voor belediging agenten De eerder...

Vitality Manager van het Jaar 2016
Op een prachtige locatie, Domus Medica te Utrecht, is afgelopen dinsdag 13 september Gert-Jan Aleman gekozen tot Vitality Manager van...

Nieuwe Snor- kaartenbox Kus kus en 99 andere kaarten
Een kaartje om iemand sterkte te wensen, een hart onder de riem te steken, te feliciteren, of om te laten...

Door een update van HP zijn huismerk cartridges niet meer bruikbaar
Veel eigenaren van een HP printer ervaren op dit moment problemen met hun printer. Via social media en via de...

Servoy 8.1 to Ship on Sept. 16th
Servoy announced today the latest release of their platform, Servoy 8.1. Utilizing User Experience feedback as its focal point (or...

Mobiel.nl lanceert vernieuwde webshop
Op 10 september opende Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, de deuren van zijn...

Bornem tot sociaalste gemeente van Vlaanderen gekroond
Twee maanden lang hebben Vlamingen hun stem kunnen uitbrengen op verschillende sociale projecten uit negen genomineerde gemeentes in het kader...