Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Groningen: B & W besluiten


Woonwagenstandplaatsen
Het is niet toegestaan om een woonwagen buiten een
woonwagenstandplaats neer te zetten. Wil iemand dit toch doen, dan moet er een procedure gevolgd worden die uiteindelijk leidt tot een ontheffing van dit verbod.
De gemeente Groningen heeft besloten deze procedure in te trekken, aangezien de Woonwagenwet met ingang van 1 maart wordt opgeheven. Voor het gebruikmaken van woonwagenstandplaatsen buiten een woonwagencentrum is dan geen ontheffing meer nodig.
Degenen die woonwagens willen gaan gebruiken als woonruimte zullen na deze datum via soortgelijke regels behandeld worden als gebruikers van gebouwd onroerend goed.
De plaatsing van woonwagens buiten een woonwagenstandplaats kan alleen gerealiseerd worden wanneer met de betrokkenen een overeenkomst tot verhuur van standplaatsen wordt overgegaan.

Datum besluit: dinsdag, 16 februari 1999
Nota: Woonwagenstandplaatsen Noorddijkerweg

Gecontroleerde verstrekking heroïne in Groningen
Groningen neemt deel aan het experiment gecontroleerde verstrekking van heroïne op medische indicatie. Dit stelt het college van B&W voor aan de gemeenteraad.
Uiterlijk op 1 juli 1999 start het onderzoek naar de effecten van gecontroleerde verstrekking van heroïne in combinatie met methadon. Onderzocht wordt of de situatie van zwaarverslaafde, uitbehandelde druggebruikers verbetert als zij een behandeling krijgen van methadon gecombineerd met heroïne, in plaats van een behandeling met alléén methadon.
Er wordt bekeken of het functioneren van gebruikers op medisch, psychisch en sociaal terrein verbetert.
Het gaat om een landelijk onderzoek, gedurende twee jaar, waaraan diverse gemeenten deelnemen.

Datum besluit: dinsdag, 16 februari 1999
Nota: Gecontroleerde verstrekking van heroine in Groningen

Vergoedingen voorzieningen gehandicapten aangepast
Het college van B&W heeft een aantal vergoedingen voor voorzieningen voor gehandicapten aangepast aan de huidige prijsontwikkelingen. Het gaat hierbij onder andere om een verhoging van de maximale vergoeding van onderhoud, keuring en reparatie van liften; de vergoeding voor woningsanering met 10%; de vervoerskostenvergoedingen met 2%; de tarieven collectieve vervoersvoorziening met gemiddeld 2,5%; en de vergoeding voor een sportrolstoel met 2%. Met het aanpassen van deze vergoedingen heeft de gemeente Groningen het advies van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten overgenomen.

Datum besluit: dinsdag, 16 februari 1999
Nota: Aanpassing financieel besluit voorzieningen gehandicapten

Slotcalculatie brandweerkazerne Diamantlaan/en nieuwbouw HVD In december 1997 werden bij de HVD twee nieuwe gebouwen in gebruik genomen: een tweede uitrukpost van de brandweer aan de Diamantlaan in Vinkhuizen en een nieuwe werklocatie aan het Hanzeplein voor de medewerkers van de Hulpverleningsdienst.
Voor het extra steunpunt van de brandweer werd door de gemeenteraad een krediet van ruim 3 miljoen gulden beschikbaar gesteld. Doordat met name de noodzakelijke technische voorzieningen in het gebouw duurder uitvielen dan verwacht, werd dit krediet licht overschreden. Deze extra kosten werden echter opgevangen door de huurinkomsten van het pand aan de Kastanjelaan, die van de ZTM-ambulancedienst worden ontvangen.
Het investeringskrediet van 15,2 miljoen gulden voor de nieuwbouw van de HVD aan het Hanzeplein werd ook iets (0,6%) overschreden. Dit kwam door de lagere rente-opbrengsten van de voor de nieuwbouw gereserveerde bedragen.
Al met al kan er gesproken worden van een geslaagde budgetbewaking.

Datum besluit: dinsdag, 16 februari 1999
Nota: Slotcalculatie tweede post Brandweer en nieuwbouw HVD Hanzeplein

Herinrichting Eyssoniusplein, Bernoulliplein en C.H. Petersstraat De voormalige HTS aan de Petrus Driessenstraat krijgt opnieuw een onderwijsfunctie: drie scholen vinden straks onderdak in dit gebouwencomplex. Er zal een nieuwe hoofdingang gebouwd worden aan het Eyssoniusplein omdat de 'oude' entree aan de Petrus Driessenstraat, met het oog op het aantal te verwachten studenten, te klein is. De huidige inrichting van het plein valt niet te combineren met de functie van de hoofdentree van de school. Daarom wordt het gebied opnieuw ingericht.
Door de verplaatsing van de hoofdentree naar het Eyssoniusplein kan het pleintje aan het Bernoulliplein in oude luister worden hersteld tot een groen plein. In de nieuwe situatie wordt het Eyssoniusplein een 'nieuwe entree' van de wijk.
Uitgangspunt van de herinrichting is dat alle bomen blijven gehandhaafd. Het plein zal zich van de omringende openbare ruimte onderscheiden doordat het verhoogd wordt. Als ontmoetings- en verblijfsgebied voor de buurt blijft het Eyssoniusplein haar functie behouden.
De totale kosten van de herinrichting bedragen zon f 450.000,-. Het plan is vrijgegeven voor inspraak.

Datum besluit: dinsdag, 16 februari 1999
Nota: Herinrichting Eyssoniusplein, Bernoulliplein en groenplek aan C.H. Petersstraat

Minderheden in Groningen
Op 1 januari 1998 woonden in de gemeente Groningen 28.012 personen die tot een minderheidsgroepering gerekend worden. Dit is 16,5% van de totale bevolking. Van 1 januari 1997 tot 1 januari 1998 is dit aantal met 3,3% toegenomen.
Het gemeentelijk minderhedenbeleid richt zich op bepaalde doelgroepen. Dit zijn mensen waarvan aangenomen wordt dat zij in een achterstandssituatie verkeren en niet evenredig participeren op het terrein van arbeid, onderwijs en huisvesting, dan wel een grote kans lopen in een dergelijke situatie terecht te komen.
Ruim 11.000 personen vallen onder het gemeentelijk doelgroepenbeleid. Surinamers en Antillianen zijn de twee grootste groepen. Het blijkt dat vooral minderheden uit vluchtelingenlanden (bijv. Iran, Irak, Ethiopië en Somalië) in aantal toenemen.
Ook de groep 'overig niet-Westers' (mensen uit Oost-Europa, Azië en de rest van Afrikaanse landen) stijgt in aantal.
De toename is minder groot onder de meer traditionele doelgroepen (Surinamers, Antillianen en Marokkanen).

Datum besluit: dinsdag, 16 februari 1999
Nota: Statistische publicatie 'Minderheden in Groningen per 1 januari 1998'

Parkeercapaciteit Sportcentrum Kardinge
De onverwacht grote toestroom van bezoekers voor het NK Sprint op 16 en 17 januari jl. in Kardinge heeft ertoe geleid dat de capaciteit van de reguliere parkeerplaats niet voldoende bleek te zijn. Het college vindt dat bij toekomstige evenementen van vergelijkbare aard de mogelijkheden van aanvullende parkeergelegenheid uitkomst kan bieden. Hierbij kan gedacht worden aan een pendeldienst vanaf de Sontweg. De directie van Kardinge zal dit idee meenemen in het evaluatiegesprek met de KNSB.
Dit antwoordt het college op vragen van de PvdA fractie over de ontoereikende parkeercapaciteit bij Kardinge tijdens het NK Sprint.

Datum besluit: dinsdag, 16 februari 1999
Nota: Vragen van de PvdA fractie over de (incidenteel) ontoereikende parkeercapaciteit bij Kardinge

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 17 februari 1999. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Markten tijdens Sinterklaasintocht en Winterbeleving in Mill
Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas samen met zijn Pieten weer voet aan wal zetten in Nederland. Traditioneel komt hij...

Tweederde Nederlandse huishoudens heeft triple- of quadplay abonnement
Circa 66% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een abonnement bij 1 provider waarbij internet, tv en bellen worden afgenomen....

Internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen
TRUSTECH (inclusief CARTES) - een internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen - presenteert uitzonderlijk programma 2016 PARIJS-(BUSINESS WIRE)- Nieuwe naam, nieuwe targets,...

Meer passagiers voor Nederlandse luchthavens, maar omzet groeit niet
Schiphol bestaat 100 jaar. De luchthaven ligt op koers om dit jaar 60 miljoen passagiers te bereiken. Met dit mogelijke...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Closing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

Nieuw bedrijf Med4You.nl helpt patiënt aan regie
Op 1 oktober aanstaande start voormalig zorg-ict bestuurder Hans Hagoort het bedrijf Med4You.nl. Med4You.nl wil zich met haar activiteiten richten...

Smartmatic lanceert TIVI - systeem voor online verkiezingen
Smartmatic lanceert TIVI - veilig en verifieerbaar systeem voor online verkiezingen LONDON-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic heeft vandaag de lancering van TIVI...

D-Day voor Daycar.nl - Auto voor de deur wordt wagenpark van de wijk
We zijn op weg naar een nieuwe samen-beweging, waarin de deelauto innoveert. De laatste ontwikkeling is Daycar. Door leenschaamte te...

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...