Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cisco annonceert strategie voor Enterprise VPN's

Datum nieuwsfeit: 17-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Cisco annonceert strategie voor Enterprise VPN's en nieuwe suite VPN-oplossingen

Cisco's Enterprise VPN-oplossing vormt uitbreiding van klassieke WAN-infrastructuren

Amsterdam, 17 februari 1999 Cisco Systems annonceert een veelomvattende Enterprise Virtual Private Network (E-VPN) strategie, alsmede een reeks nieuwe VPN-oplossingen. Het geheel is gecentreerd rondom vijf deelgebieden die van belang zijn om met succes een VPN in te richten te weten schaalbaarheid, beveiliging, services, applicaties en beheer. Cisco's strategie voor Enterprise VPN's en de bijbehorende producten richten zich op een open, op standaarden gebaseerde architectuur en resulteren in schaalbare oplossingen en end-to-end netwerkmogelijkheden.

De nieuwe producten en faciliteiten die vandaag worden geïntroduceerd, breiden de voor VPN geschikte routerplatforms uit met de laatste verbeteringen van de Cisco IOS-software, waaronder IPSec-versnelling voor de Cisco 7500 en 7200 high-end router series, alsmede verbeteringen aan de firewall en VPN Service Level Agreement (SLA) monitor-services. Voorts kondigt Cisco verbeteringen aan van haar beveiligingsapplicaties, waaronder de NetSonar 2.0 beveiligingsscanner voor Windows NT en het NetRanger 2.2 inbraakdetectiesysteem. Daarnaast worden de geannonceerde producten ondersteund door diverse managementgereedschappen, inclusief Security Manager 1.0, Access Control List (ACL) Manager 1.0 en Internetwork Performance Monitor (IPM) 2.0.

Als aanvulling op de bestaande mogelijkheden van zakelijke netwerken, breiden VPN's de geografische connectiviteit uit tot telewerkers, mobiele gebruikers en bijkantoren. Daarnaast kunnen ook nieuwe groepen gebruikers worden benaderd, zoals klanten, toeleveranciers en partners. De voordelen van een VPN liggen op het vlak van lagere servicekosten en lagere tarieven voor communicatie over langere afstanden, terwijl de infrastructurele investeringen kunnen verminderen en de werking van een WAN wordt vereenvoudigd. Maar het belangrijkste voordeel van een VPN is dat bedrijven daardoor de mogelijkheid krijgen om letterlijk wereldwijd bereikbaar te zijn, waarmee de basis wordt gelegd voor allerhande nieuwe bedrijfstoepassingen in de nieuwe Internet-economie.

"Met de VPN-routers van Cisco kunnen bedrijven hun klassieke WAN-netwerken probleemloos uitbreiden met mogelijkheden voor virtuele private netwerken," zegt Richard Palmer, vice-president Enterprise WAN Marketing bij Cisco. "Onze gehele lijn van routerplatforms kan eenvoudig van VPN-functionaliteit worden voorzien door de verbeteringen in de Cisco IOS-software. Dat betekent dat de bijna 10 miljoen Cisco-poorten die wereldwijd in gebruik zijn, vanaf heden geschikt zijn voor VPN's. Door de uitgebreide VPN-diensten van de Cisco IOS-software te koppelen met voor VPN's geschikt gemaakte routerplatforms, kunnen bedrijven veilige, schaalbare en beheerbare VPN's onmiddellijk implementeren".

"Wij hebben ons netwerk drastisch kunnen verbeteren door slechts een paar eenvoudige software-upgrades voor bestaande Cisco-routers in essentie hebben we niets anders gedaan dan onze interne infrastructuur geschikt gemaakt voor VPN-functionaliteit," zegt Berkeley Keck, IT-directeur bij het United Network for Organ Sharing (UNOS). "Tijdens deze upgrade heeft Cisco's service- en supportgroep zich in talloze gevallen bewezen ze beloofden dat we op ze konden rekenen, en dat bleek waar. Als resultaat daarvan konden wij ons VPN koppelen met het Internet, waardoor we honderden transplantatiecentra, organisaties voor orgaanbemiddeling, artsen en patiënten een directe toegang tot ons netwerk konden geven. Dat plaatst de term 'bedrijfskritisch' in een levensecht perspectief. Cisco's oplossingen komen tegemoet aan al onze behoeften in deze betrouwbaarheid, beveiliging en een goedkope migratie van de infrastructuur," zegt Keck.

Cisco's strategie voor E-VPN's

Cisco's veelomvattende strategie voor E-VPN's en de bijbehorende producten richten zich op vijf belangrijke deelgebieden en zullen gefaseerd beschikbaar komen. Daardoor krijgen voor VPN's geoptimaliseerde routers betere beveiligingsmogelijkheden en kunnen ze meer geavanceerde services verlenen. Als resultaat daarvan kunnen klanten stapsgewijs VPN-functionaliteit aan hun bestaande WAN-infrastructuren toevoegen rekening houdend met de beveiliging, schaalbaarheid en managementvereisten die nodig zijn wanneer VPN's worden gebruikt voor toegang op afstand, intranetwerken en extranetwerken.

Fase I van de oplossing bevat Cisco's volledige lijn klassieke WAN-producten, software en services. De lancering van vandaag fase II introduceert nieuwe oplossingen die specifiek zijn toegespitst op E-VPN's. De fasen III en IV zullen gedurende de komende twee jaar worden geïntroduceerd en bieden snellere VPN's en uitgebreidere mogelijkheden voor multiservice-VPN's. Elke fase van Cisco's strategie wordt ondersteund door uitgebreide pre- en post-sales services, nieuwe kerntechnologie en samenwerkingsverbanden. Cisco werkt momenteel met Microsoft samen op het gebied van directory services, alsmede met VeriSign en Entrust voor compatibiliteit met het IPSec-protocol.

Schaalbare VPN-platforms

Cisco's portfolio van VPN-platforms combineert VPN-functionaliteit, snelle versleuteling, beveiliging en bandbreedtemanagement met WAN-connectiviteit, om zodoende de netwerkcomplexiteit en de kosten van VPN's te verminderen. De productfamilie omvat de Cisco 7500, 7200 VXR en 7200 high-end routers voor zakelijke en regionale kantooromgevingen, alsmede de Cisco 3600, 2600, 1720 en 800 routers voor kleinere bijkantoren en telewerkers. Deze systemen zijn verkrijgbaar in verschillende prijs/prestatie-verhoudingen en zijn uit te breiden via upgrades van de Cisco IOS-software. Alle Cisco VPN-routers zijn volledig interoperabel, bieden schaalbare end-to-end verbindingen van bedrijfsterreinen naar het WAN van de serviceaanbieder en leveren data-, spraak- en videocommunicatie op zowel lagere (narrowband) als hogere (broadband) snelheden.

Om de prestaties van VPN-toepassingen te verbeteren levert Cisco gedistribueerde IPSec softwareversnelling voor de Cisco 7500-serie routers. Daarbij wordt gebruik gemaakt van haar geavanceerde Versatile Interface Processor (VIP) lijnkaarten. Geïntegreerde hardwarematige versnelling voor IPSec-versleuteling is eveneens beschikbaar. Dit zal in eerste instantie worden geïmplementeerd als een Integrated Service Adapter (ISA) kaart voor de Cisco 7500 en 7200 systemen, terwijl de Cisco 3600-, 2600- en 1700-series later hiervan voorzien zullen worden. De ISA-kaart combineert DES en 3DES IPSec-versleuteling en op standaarden gebaseerde IP Packet Compression Protocol (IPPCP) compressieservices. Dit heeft tot gevolg dat data gecomprimeerd wordt alvorens versleutelingsalgoritmen worden toegepast, wat de hoeveelheid gegevens die over een netwerk verzonden moet worden, reduceert. Het nettoresultaat is dat de beschikbare bandbreedte van het WAN toeneemt.

Uitgebreide beveiliging

Om veilige virtuele private netwerken te kunnen implementeren, biedt Cisco een brede reeks beveiligingsmogelijkheden voor VPN's, waaronder tunnels en versleuteling, packet-authenticatie, firewalls, inbraakdetectie en gebruikersauthenticatie. Deze complementaire mechanismen beveiligen diverse punten van het netwerk en zijn alle vereist voor een adequate VPN-beveiliging. Door veel van deze mogelijkheden met Cisco IOS-software te integreren, kunnen gebruikers hun netwerkinfrastructuur transparant beveiligen door middel van een simpele software-upgrade.

De nieuwe beveiligingsservices omvatten 3DES, op tijd gebaseerde ACL's, CiscoSecure met PKI-ondersteuning, alsmede uitgebreide Cisco IOS firewall-extensies, waardoor de netwerkbeveiliging toeneemt en de kosten van de firewall lager zullen uitvallen. De specifieke kenmerken van de firewall worden ondersteund op de Cisco 7200, naast de reeds bestaande beschikbaarheid op de Cisco 1600, 1700, 2500, 2600 en 3600 routers.

Geavanceerde VPN-services

VPN-oplossingen moeten dezelfde voorspelbare prestatie en serviceniveaus kunnen bieden als private WAN's, inclusief een gegarandeerde bandbreedte en controle over gedifferentieerde diensten en toepassingen. Door gebruik te maken van het QoS-mechanisme dat reeds in de VPN-architectuur van een serviceaanbieder aanwezig is, stelt Cisco bedrijven in staat om prioriteit toe te kennen aan bepaalde verkeersstromen en om bandbreedte te reserveren voor specifieke toepassingen en gebruikers.

Met versie 12.0 van de Cisco IOS-software heeft Cisco de uitgebreide QoS-mogelijkheden en mechanismen om VPN-toepassingen op een brede reeks Cisco routerplatforms te implementeren, verder vergroot. Dit omvat onder meer geavanceerde IP QoS voor mid-range routers en voor routers die elders staan opgesteld. Om te kunnen controleren of serviceaanbieders inderdaad de in de SLA overeengekomen serviceniveaus bieden, heeft Cisco een Response Time Reporter (RTR) toegevoegd. Daarmee kunnen de round-trip wachttijden door een virtueel privé netwerk gemeten worden.

Voor VPN's geoptimaliseerde toepassingen

Gespecialiseerde toepassingen voor firewalls en het uitvoeren van beveiligingsaudits complementeren Cisco's router-gebaseerde VPN-mogelijkheden. Daarmee hebben bedrijven de zekerheid dat hun VPN zowel betrouwbaar als veilig is. Cisco's VPN-gerelateerde applicaties omvatten PIX Firewalls, het NetRanger inbraakdetectiesysteem en de NetSonar beveiligingsscanner.

Het beheer van VPN's: servicemanagement en policy-controle VPN's vereisen samenhangende en op een beleid ('policy') gebaseerde beheermogelijkheden om zowel recht te doen aan bestaande managementsystemen als aan de geavanceerde VPN-infrastructuur. Cisco's managementportfolio voor VPN's komt hieraan tegemoet door een aantal sleutelelementen te integreren, waardoor een gecentraliseerde en probleemloze integratie van het private WAN met het VPN verzekerd wordt.

Cisco's nieuwe Security Manager 1.0 software voor beleidsmanagement breidt Cisco's end-to-end beveiligingsoplossing verder uit. De CiscoWorks2000-familie voegt daarnaast nog mogelijkheden toe om WAN's te bewaken en om de complexiteit van het beheer van toegangslijsten te verminderen. Dit wordt gerealiseerd met IPM en ACL Manager software.

Beschikbaarheid

IP QoS, 3DES en RTR-functionaliteit maken onderdeel uit van Cisco IOS-software versie 12.0 en zijn per onmiddellijke ingang beschikbaar. Softwarematige IPSec-versnelling voor de Cisco 7500 zal in een volgende versie van Cisco IOS beschikbaar komen, gevolgd door hardwarematige versnelling voor de Cisco 7200 en 7500 systemen in de eerste helft van 1999.

Over Cisco Systems

Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 16.000 werknemers en realiseerde in fiscaal 1998 een totale omzet van 8,46 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op www.cisco.com.

Voor meer informatie: Bezoek PR contacten.

Copyright © Cisco Systems Inc. 1999 Laatst gewijzigd op: 19 feb 1999. Heeft u vragen of opmerkingen n.a.v. deze website? Mail ons!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Smartmatic lanceert TIVI - systeem voor online verkiezingen
Smartmatic lanceert TIVI - veilig en verifieerbaar systeem voor online verkiezingen LONDON-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic heeft vandaag de lancering van TIVI...

D-Day voor Daycar.nl - Auto voor de deur wordt wagenpark van de wijk
We zijn op weg naar een nieuwe samen-beweging, waarin de deelauto innoveert. De laatste ontwikkeling is Daycar. Door leenschaamte te...

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...

Teleurstellend advies aan Hoge Raad over nertsenfokverbod
In een advies aan de Hoge Raad stelt de Procureur Generaal dat het Hoger Beroep van de Nederlandse Staat tegen...

Direct de kwaliteit van de zorg meten met Opinionmeter
De Consumer Quality-index (CQ-index), ontwikkeld om klanttevredenheid in de gezondheidszorg te meten, is log en traag. De metingen liggen ver...

Update HP treft gelukkig maar enkele modellen
De laatste paar dagen stond in het teken van HP updates welke huismerk cartridges zou blokkeren. Wij zijn hier ingedoken...

Vetzuurcombinatie ondersteunt leesvaardigheid schoolkinderen
Een combinatie van omega 3- en 6-vetzuren ondersteunt de leesvaardigheid van doorsnee schoolkinderen. Vooral kinderen die moeite hebben om zich...

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek
Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar...

Open Joodse Gemeente Klal Israël benoemt nieuwe rabbijn Nathans
Afgelopen maart riep de Open Joodse Gemeente Klal Israël kandidaten op voor de vacature van rabbijn. Deze gemeente, de enige...