Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eigen bijdrage 'Woningaanpassing' aangepast

Datum nieuwsfeit: 17-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Eigen bijdrage 'Woningaanpassing' aangepast

17 februari 1999

EIGEN BIJDRAGE 'WONINGAANPASSING' AANGEPAST Verzoek om herziening voor 1 april 1999 indienen

De eigen bijdrage van 25% die bij woningaanpassingen boven de f 45.000,- werd gevraagd, vervalt. Tevens kunnen de betaalde eigen bijdragen van 25% worden teruggevraagd voor aanvragen die zijn ingediend vanaf 1 april 1996. Dit is het gevolg van het feit dat de regeling 'Ziekenfondsraad subsidiëring woningaanpassingen gehandicapten' met terugwerkende kracht is aangepast. De kosten voor woningaanpassingen boven de f 45.000,-, kunnen nu voor 100% worden gesubsidieerd. Wel is er een inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd van maximaal f 1.000,-.

Wanneer u op dit moment zelf voor deze subsidie in aanmerking komt en u heeft in de oude beschikking een eigen bijdrage van 25% betaald, dan kan u om een herziening van deze beschikking vragen. Het is wel noodzakelijk dat de aanvraag hiervoor voor 1 april 1999 wordt ingediend anders kan geen teruggave volgen. Wanneer u als huurder van een aangepaste woning een financieel nadeel kreeg (veelal meer huur omdat de eigen bijdrage werd doorberekend door verhuurder aan de huurder) dan moet u de verhuurder op deze mogelijkheid wijzen. Hierdoor kan uw financieel nadeel worden beperkt (dus veelal een lagere huur). Uw verhuurder dient dit ook op tijd aan te vragen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie