Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: Schade Koerdische rellen verhalen op betrokkenen

Datum nieuwsfeit: 18-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CDA

: Tweede Kamer : CDA: Schade rellen verhalen op betrokkenen (170299)

CDA: Schade rellen verhalen op betrokkenen (170299)

Den Haag, 17 februari 1999

Het CDA wil dat alles in het werk wordt gesteld om de schade die als gevolg van de rellen in Den Haag op 16 februari is ontstaan, op de daders te verhalen. Tijdens de ongeregeldheden zijn particuliere eigendommen zoals auto´s en winkels vernield.

Woordvoerder Wim Van de Camp: De winkelier of degene wiens auto is vernield, mag niet met de rekening blijven zitten. De overheid moet het signaal afgeven dat wangedrag met schade tot gevolg, wordt niet getolereerd. Wie een steen gooit, krijgt een rekening op de deurmat. Als duidelijk is dat dergelijk gedrag niet zonder gevolgen blijft, zal men zich wel drie maal bedenken voordat meegedaan wordt aan rellen. Uiteraard zal het niet makkelijk zijn om de schuldigen te vinden maar daar moeten we ons niet bij neerleggen. Relschoppers moeten worden aangesproken op hun (wan-)gedrag.

Tevens wil het CDA dat onderzocht wordt in hoeverre schade is te verhalen op de PKK-organisatie in Nederland, waarvan het partijbureau in het gebied staat waar de rellen plaatsvinden. Van de Camp wil duidelijkheid over de vraag of de PKK in Nederland medeverantwoordelijk is voor het uit de hand lopen van de situatie.

Woordvoerder : Wim van de Camp 070-3182554
Voor verdere informatie : Bieke Oskam 070-3182509

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie