Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVD vindt gebruik leeftijdsdiscriminatie onacceptabel

Datum nieuwsfeit: 18-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VVD stelt kamervragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

VVD vindt gebruik leeftijdsdiscriminatie onacceptabel

De VVD vindt het onacceptabel dat er gemeenten zijn die nog steeds een leeftijdsgrens hanteren voor de leden van stembureaus. Philippe Brood, lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD, vindt die leeftijdsgrens niet noodzakelijk en onaanvaardbaar.

Philippe Brood reageert hiermee op het onderzoek dat door het landelijk Bureau Leeftijdsdiscriminatie naar het hanteren van leeftijdsgrenzen door gemeenten voor leden van stembureaus is gehouden. In het algemeen overleg met betrekking tot leeftijdsdiscriminatie van 11 november 1998 heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te kennen gegeven dat hij bereid is om in contact met mede-overheden het gebruik van leeftijdsonderscheid aan de orde te stellen. Tot haar spijt constateert de VVD dat er van deze toezegging nog weinig terecht is gekomen. Feit is dat er nog een elftal gemeenten een dergelijke leeftijdsgrens kent. Een viertal gemeenten heeft besloten deze prakijk te beëindigen, maar de gemeenten Borselle, de Marne, Deurne, Ermelo, Hoogeveen, Kollumerland en Wisch hebben besloten de leeftijdsgrens te handhaven. De VVD wil dat minister Peper nog voor de verkiezingen van 3 maart 1999 aan deze vorm van leeftijdsdiscriminatie bij deze gemeenten een eind maakt. Mocht dit niet lukken dan wil de VVD weten hoe hij deze kwestie gaat oplossen voor de Europese verkiezingen later dit jaar.

18-2-'99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie